abta

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η ABTA | Κινητοποίηση στις 23 Ιουνίου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Να εφαρμόσει πραγματικά το σύστημα φωτεινού σηματοδότη προτρέπει την κυβέρνηση Johnson η Ένωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA), δια στόματος του επικεφαλής της, Mark Tanzer, ο οποίος εμφανιζόμενος ενώπιον της επιτροπής του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών, παρουσίασε μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την επιβίωση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στο Ην. Βασίλειο, προειδοποιώντας ότι “αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει στάση, πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν στην καταστροφή”. Παράλληλα, εξήγγειλε για τις 23 Ιουνίου

Παράλληλα, για να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να στηρίξει την ασφαλή επιστροφή στα διεθνή ταξίδια εγκαίρως για την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού, η ABTA συνεργάζεται με εμπορικούς φορείς από όλες τις αεροπορικές και ταξιδιωτικές εταιρίες, σε μια ημέρα δράσης του ταξιδιωτικού κλάδου (#traveldayofaction) στις 23 Ιουνίου. Είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί πριν από την λήψη αποφάσεων από την κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα για τα διεθνή ταξίδια.

Η ημέρα δράσης θα είναι η έκκληση προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου:

  • Να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα διεθνή ταξίδια να επιστρέψουν με ασφάλεια και με σωστή διαχείριση του κινδύνου, εφαρμόζοντας σωστά το σχέδιο της Global Travel Taskforce.
  • Να προωθήσει ένα πακέτο προσαρμοσμένης χρηματοδοτικής στήριξης, αναγνωρίζοντας ότι η αργότερη από το αναμενόμενο απελευθέρωση των διεθνών ταξιδιών, και ως εκ τούτου η ικανότητα των επιχειρήσεων να συναλλάσσονται και να παράγουν εισόδημα, έχει αρνητικές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις του κλάδου στη Βρετανία.

Θα περιλαμβάνει δε ένα οργανωμένο λόμπι στα σώματα του Κοινοβουλίου, μέλη των οποίων θα δουν ένα μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων τους στο Westminster.

Σύμφωνα με την ABTA, “…Ζητάμε από τα μέλη μας, καθώς και από όλα τα μέρη του ταξιδιωτικού κλάδου – κάθε αεροπορική εταιρεία, αεροδρόμιο, ταξιδιωτικό πράκτορα, προμηθευτή και συνεργάτη–, να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν τις δραστηριότητες της ημέρας”.

Ο Mark Tanzer

Εμφανιζόμενος ενώπιον των βουλευτών για να περιγράψει τον οικονομικό αντίκτυπο του Covid-19 στον τομέα των ταξιδιών, ο Tanzer ζήτησε, τόσο την άρση των περιορισμών που υφίστανται στα ταξίδια, όσο και μια σειρά μέτρων οικονομικής στήριξης για τον τομέα των Ταξιδιών και του Τουρισμού.

“Είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί έχουμε το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρώπη, αλλά τον χαμηλότερο αριθμό πτήσεων που αφικνούνται στη χώρα”, είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους Βρετανούς βουλευτές. Και τους κάλεσε στην επόμενη αναθεώρηση [του συστήματος φωτεινού σηματοδότη], να αναγνωριστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, ώστε όσοι έχουν εμβολιαστεί να μην υπόκεινται στη διαδικασία τεστ Covid κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία, αλλά και εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν γρήγορα τεστ ανίχνευσης του ιού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σύστημα φωτεινού σηματοδότη, όταν ανακοινώθηκε είχε το πλεονέκτημα της σαφήνειας, κάτι που δεν ισχύει σήμερα, με την κυβέρνηση να καλεί τους πολίτες της χώρας να μην ταξιδεύουν σε “πορτοκαλί” προορισμούς.

“Αυτό είναι εξαιρετικά επιζήμιο για την εμπιστοσύνη στις κρατήσεις, που είναι και το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Θα θέλαμε να εφαρμοστεί το σύστημα φωτεινού σηματοδότη. Πρέπει να επιστρέψουμε στη σαφήνεια, ώστε ως βιομηχανία να μπορούμε να κάνουμε τους σχεδιασμούς μας. Επίσης, θα θέλαμε να δούμε όλο και περισσότερες χώρες να μπαίνουν στην πράσινη κατηγορία και τελικά η απαίτηση για τεστ να σταματήσει να υφίσταται. Θα θέλαμε, ακόμη, να διασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία των συνόρων, ώστε η κίνηση να μην εμποδίζεται από τις ουρές στα σύνορα”.

Ο επικεφαλής της ABTA προειδοποίησε για “καθυστερημένη απειλή” για την επιβίωση των επιχειρήσεων, λέγοντας στους βουλευτές: “Υπάρχουν πολλές, αναβαλλόμενες επιστροφές εκεί έξω και οι εταιρίες χρειάζονται χρήματα για να το διαχειριστούν όλο αυτό. Είναι κρίσιμο ότι, οι άνθρωποι ταξιδεύουν και εισέρχονται νέα χρήματα στο σύστημα”.

ksd PRIMAGEL
adv

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων χρηματοοικονομικής στήριξης, που πρέπει να ληφθούν, λέγοντας: “Θα θέλαμε να δούμε όχι μόνο μια επέκταση του συστήματος Furlough, αλλά ένα πιο ευέλικτο σχέδιο. Θα θέλαμε την επέκταση της ανακούφισης των επιτοκίων και την αναβολή του ΦΠΑ. Χρειαζόμαστε ένα ειδικό σύστημα ανακούφισης επιδοτήσεων για ταξίδια”.

“Μία από τις απογοητεύσεις είναι ότι οι επιχειρηματικές επιχορηγήσεις έχουν συνδεθεί με φυσικούς περιορισμούς στο άνοιγμα και όχι με κανονιστικούς περιορισμούς. Οι ταξιδιωτικές εταιρίες δεν μπόρεσαν να πουλήσουν, αλλά όχι επειδή δεν μπόρεσαν να ανοίξουν”, πρόσθεσε με νόημα.

Ο Tanzer ζήτησε την κατάργηση του ΦΠΑ στα τεστ PCR και την κατάργηση του φόρου επιβατών αεροσκαφών (APD), υποστηρίζοντας ότι, “Ο APD είναι ένας άχρηστος φόρος. Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτόν”.

Ο ίδιος απέρριψε την πρόταση ότι, μια έκρηξη στα εγχώρια ταξίδια θα μπορούσε να αντισταθμίσει την απώλεια από τα ταξίδια στο εξωτερικό, σημειώνοντας: “Δεν έχουμε την εγχώρια υποδομή. Στέλνουμε 60 εκατομμύρια επισκέπτες στο εξωτερικό. Δεν έχουμε αυτήν την υποδομή από πλευράς τιμής, που πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να αντέξουν”.

Υποστήριξε: “Οι επιχειρήσεις χρειάζονται αυτό το καλοκαίρι. Μιλάμε για εβδομάδες και όχι μήνες. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει δράση, πριν οι εταιρίες οδηγηθούν στην καταστροφή. Άλλες χώρες δείχνουν την όρεξη να δεχτούν Βρετανούς ταξιδιώτες. Τα εμπόδια προέρχονται από εμάς”.

Tagged

2 σχόλια στο “Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η ABTA | Κινητοποίηση στις 23 Ιουνίου

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *