(Dimitris Papamitsos/Greek Prime Minister’s Office)

Κύριε Πρωθυπουργέ συγγνώμες χορτάσαμε. Δράση χρειάζεται

ΓΝΩΜΗ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Άκουσα με μεγίστη προσοχή την χθεσινή σας εισαγωγική τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Σας τιμά ότι ζητήσατε προσωπικά συγγνώμη στους χιλιάδες συμπολίτες μας, που ταλαιπωρήθηκαν για πολλοστή φορά, αντιμετωπίζοντας κάποιοι και κίνδυνο ζωής.

Βέβαια μέχρι να ζητήσετε εσείς συγγνώμη, αρκετοί υπουργοί σας, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι όλα πήγαν περίπου καλά, ότι έφταιγε η Αττική Οδός και οι μετεωρολόγοι που δεν έδωσαν το … ακριβές λεπτό (!!!) που θα ξεκίναγε η χιονόπτωση.

Όμως κύριε Πρωθυπουργέ, θα μου επιτρέψετε να σας πω με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπό σας, ότι από συγγνώμες χορτάσαμε.
Συγγνώμη στην Μήδεια, συγγνώμη το Καλοκαίρι που κάηκε η μισή Ελλάδα, συγγνώμη και τώρα.
Και η συγγνώμη αυτή, που δεν είναι προφανής και αυτονόητη για όλους, σας πιστώνεται προσωπικά, ξεκάθαρα. Χρεώνεται όμως στην κυβέρνηση.
Α και να μην το ξεχάσω, είχαμε πάλι “πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα”. Με τέτοια συχνότητα που χρησιμοποιείται, χάνει και την σημασία της, η λέξη “πρωτοφανή”.

Επειδή εσείς, έχετε βάλει ψηλά τον πήχη γι’ αυτή την κυβέρνηση, και ο λαός πίστεψε στη νέα προοπτική, μετά από μια οδυνηρή προηγούμενη  εμπειρία διακυβέρνησης, αυτή η αναποτελεσματικότητα (sic) του κρατικού μηχανισμού των 97 δισ. ευρώ, αποτελεί το μείζον πρόβλημα της χώρας.

Και επειδή εσείς είστε ο επικεφαλής, οφείλετε να απομακρύνετε άμεσα από την κυβέρνηση, αυτούς που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς που απαιτούνται για να περνάει η κυβέρνηση πάνω -και όχι κάτω- από τον πήχη, που εσείς ορθά θέσατε.

Και δυστυχώς δεν είναι λίγοι…

Και επιτρέψτε μου κύριε Πρωθυπουργέ να επισημάνω ως απλώς πολίτης, ότι δεν μπορεί να παραμένουν στην κυβέρνηση, αξιωματούχοι που απέτυχαν για πολλοστή φορά να εκτελέσουν έστω και υποφερτά τα καθήκοντά τους, ούτε και υπουργοί τους οποίους επανειλημμένα και ορθώς έχετε εκθέσει, αναγνωρίζοντας λάθη εκεί που αυτοί τα έβρισκαν όλα  … τέλεια.

Δεν είναι δυνατόν ο υπουργός να κάνει το μαύρο, άσπρο, να παρεμβαίνετε εσείς με την γλώσσα της αλήθειας, και ο υπουργός να παραμένει στην θέση του.
Ή ψέματα έλεγε, ή δεν κατάλαβε καν τι συνέβη: Ότι και από τα δύο να συνέβη, είναι ακατάλληλος.

Και πραγματικά είναι τραγέλαφος να ρίχνουν κάποιοι ευθύνες στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία γιατί η χιονόπτωση ήρθε … μισή ώρα νωρίτερα και ορθώς ο διευθυντής της απάντησε πλήρως και τεκμηριωμένα, ενώ άκουσα και την κα. Χριστίνα Σούζη, να λέει ότι η πρόβλεψη της ΕΜΥ ήταν ορθότατη. Αλλά φαίνεται ότι οι κ.κ. Γιάννης Οικονόμου και Στέλιος Πέτσας, γνωρίζουν καλύτερα Μετεωρολογία…
Δεν είναι δυνατόν υπουργός να δηλώνει: “Οι δρόμοι στους οποίους το Κράτος είχε την ευθύνη είναι αυτοί στους οποίους δεν παρουσιάστηκαν τέτοιου είδους προβλήματα” και “Η πληροφόρηση που υπήρχε ήταν ότι το χιόνι θα ερχόταν αργότερα και όχι τόσο έντονο. Ήρθε με σφοδρότητα, πολύ νωρίτερα και δημιούργησε τα προβλήματα”.
Ποιοι ήταν αυτοί οι δρόμοι δηλαδή και πόσα λεπτά νωρίτερα ήρθε το χιόνι;

Και μιας και κάποιοι ακόμη αξιωματούχοι της κυβέρνησης αναφέρονται σε ατομική ευθύνη, γιατί άραγε κύριε Πρωθυπουργέ τα περιπολικά της ΕΛΑΣ δεν είχαν αλυσίδες, αν ήταν απαραίτητο;
Και γιατί -συγγνώμη για την περιπτωσιολογία, αλλά απορίες ενός απλού πολίτη είναι- το μεσημέρι της Δευτέρας η Τροχαία στην Εθνική Οδό, στην γέφυρα Καλυφτάκη, απαγόρευε την διέλευση όλων των αυτοκινήτων προς τα βόρεια, και στις 17.00 με σφοδρή χιονόπτωση, δεν υπήρχε κανένας έλεγχος και περνούσαν όλοι;

Μήπως επειδή δεν γνώριζε η δεξιά τι ποιεί η αριστερά και κανένας συντονισμός υπήρχε;

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το 80% των πολιτών είναι δυσαρεστημένοι από την διαχείριση της κακοκαιρίας και για πρώτη φορά οι αρνητικές γνώμες για το πρόσωπό σας είναι περισσότερες από τις θετικές.

Αυτά συμβαίνουν γιατί κάποιοι συνεργάτες σας, δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους.

Και είναι δική σας ευθύνη να τους ονοματίσετε και να τους  αντικαταστήσετε, πριν ο λαϊκισμός και οι αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος, που οδήγησαν την χώρα σε μεγάλες περιπέτειες, επανέλθουν στο σκηνικό. Γιατί οι ευθύνες πρέπει να έχουν ονοματεπώνυμο.

Γιατί οι καιροί ου μενετοί και σε εσάς έλαχε ο κλήρος να προχωρήσετε στην μεταρρύθμιση της χώρας.

Και οι πολίτες στηρίζονται σε εσάς.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Στ. Δεριζιώτης Πρωθυπουργέ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *