Λ. Τσικανδηλάκης: H «δυνατή ιδέα» στον σχεδιασμό ξενοδοχείων

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Με εμπειρία, έμπνευση, δημιουργικότητα και καινοτομία, το αρχιτεκτονικό γραφείο «Λευτέρης Τσικανδηλάκης και Συνεργάτες», βάζει τη δική του ξεχωριστή «σφραγίδα» στον σχεδιασμό ξενοδοχείων, δίνοντας έμφαση στη λειτουργικότητα, τη διαφορετικότητα και την αρμονία.

7Tο αρχιτεκτονικό γραφείο «Λευτέρης Τσικανδηλάκης και Συνεργάτες», με έδρα στο Ηράκλειο Κρήτης και παράρτημα στην Αθήνα, διαθέτει 25ετή εμπειρία σε έργα δημόσια (διαμόρφωση λιμενοβραχίονα στο Ηράκλειο, πολιτιστικά κέντρα και αναπλάσεις πλατειών) και ιδιωτικά (κατοικίες, μελέτες και ανακαινίσεις ξενοδοχείων μικρής και μεγάλης κλίμακας, διαμορφώσεις επαγγελματικών χώρων, όπως καταστήματα, γραφεία, ιατρεία, φαρμακεία καθώς και αποκαταστάσεις διατηρητέων και παραδοσιακών κτισμάτων).
Μια ομάδα 17 ατόμων, ανάμεσά τους αρχιτέκτονες, interior και graphic designers, 3D visualizers και ειδικοί σε νομικά και πολεοδομικά θέματα, με υψηλή εξειδίκευση, μεράκι, δημιουργικότητα, αναλαμβάνει την υλοποίηση χώρων λειτουργικών και υψηλής αισθητικής.
8«Όλα ξεκινούν από τη λειτουργικότητα», όπως πολύ σωστά υπογραμμίζει ο επικεφαλής του γραφείου, Λευτέρης Τσικανδηλάκης, διευκρινίζοντας ότι, ένας μη λειτουργικός χώρος δεν επιτρέπει να τον βιώσουν σωστά, ούτε να αισθανθούν αρμονία και ισορροπία, τόσο οι πελάτες, όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτόν.
Έτσι, το αρχιτεκτονικό γραφείο «Λευτέρης Τσικανδηλάκης και Συνεργάτες», εστιάζει στη μοναδικότητα του χώρου, αναδεικνύοντας την ξεχωριστή του «ταυτότητα», που αντικατοπτρίζει το προσωπικό στίγμα του γραφείου σε συνδυασμό με τις επιθυμίες του πελάτη. Η «δυνατή ιδέα», λοιπόν, και η λειτουργικότητα αποτελούν τον κεντρικό άξονα του σχεδιασμού.
Η διαφορετικότητα ωστόσο, που χαρακτηρίζει κάθε έργο απορρέει από τη φύση του περιβάλλοντα χώρου και από την ιδιαίτερη κουλτούρα του τόπου, με την ένταξη της κατασκευής στο περιβάλλον και με τη «μεταφορά» των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου στον σχεδιασμό.
6Ταυτόχρονα, δίνεται έμφαση στον ενεργειακό σχεδιασμό, εξασφαλίζοντας έτσι παντού φυσικό φωτισμό και θερμική άνεση μέσω της διαμόρφωσης αιθρίων, του κατάλληλου προσανατολισμού, της εκμετάλλευσης της θέας, χρησιμοποιώντας παράλληλα σύγχρονα υλικά δόμησης, ενεργειακά κουφώματα και φωτοβολταϊκά συστήματα.
Στον σχεδιασμό ξενοδοχείων, ακολουθούνται όλες οι νέες τάσεις στον, λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο του ξενοδοχείου (design hotel, boutique, business, κ.λπ.).
«Το ξενοδοχείο για μένα είναι μέρος μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας. Μοιάζει σαν ένα θεατρικό σανίδι, μια παράσταση στην οποία οι επισκέπτες έρχονται για να πάρουν μέρος. Μου αρέσει να δημιουργώ διαφορετικές εμπειρίες, ώστε να αλλάζει η διάθεση καθώς οι ώρες της ημέρας διαδέχονται η μια την άλλη, όπως και διαφορετικούς τρόπους, να αντιλαμβάνεσαι την αρχιτεκτονική του χώρου. Έτσι, ο σχεδιασμός εμπεριέχει χρώματα, υφές, ατμόσφαιρα, μυρωδιές, ήχους. Κτίζεται στον συγκεκριμένο τόπο… με εργαλεία τα υλικά κατασκευής, τα τραπέζια, τα καθίσματα, τα υφάσματα, τα φωτιστικά, τις μουσικές, τους ήχους, ακόμα και τις στολές του προσωπικού», λέει ο κ. Τσικανδηλάκης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *