Λάθος κύριε Πρόεδρε !!!

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

του Κων/νου Δεριζιώτη
Σημαντικό λάθος, τόσο τακτικό όσο και στρατηγικό, ήταν η συμφωνία των κοινωνικών φορέων με τον Πρωθυπουργό, για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τόσο των εργοδοτών, όσο και των εργαζομένων.

Τακτικό γιατί δεν είχαν καμία εξουσιοδότηση από τα μέλη τους, ειδικά σε μία τόσο δύσκολη περίοδο να τα επιβαρύνουν οικονομικά (σ.σ. για τους εργαζόμενους ούτε λόγος), και στρατηγικό διότι είναι σαν να ρωτάς τον δήμιό σου, με τι όπλο θες να σε δολοφονήσει.

tsipras-foreis-5Εάν υπήρχε η παραμικρή σύγκλιση, ή έστω ένδειξη σύγκλισης, στο πως πρέπει να πορευτεί η οικονομία μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων, τότε, ναι θα έπρεπε να υπάρχει χείρα φιλίας από τους κοινωνικούς εταίρους.

Είναι όμως σαφές ότι το μόνο που υπάρχει για την κυβέρνηση, είναι η …ιερή αγελάδα του δημοσίου.

Και παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν είναι αριθμητικό, οι ηγεσίες των κοινωνικών εταίρων εκτέθηκαν πριν “αλέκτωρ λαλήσει τρεις” από την κυβέρνηση, με την απόφαση που έλαβε να χορηγήσει επιλεκτικές αυξήσεις κυρίως σε νεοδιοριζόμενους μετακλητούς υπαλλήλους, ύψους 150 εκατ. ευρώ, όταν από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προσδοκά να εισπράξει 300 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, στον ΣΕΒ, έχουν υπάρξει πολύ μεγάλες αντιδράσεις για το ναι του Θεόδωρου Φέσσα στο αίτημα του Πρωθυπουργού.

Λάθος λοιπόν και άνευ αντικρύσματος κύριοι Πρόεδροι των ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, η συναίνεσή σας στην ατελέσφορη και αναποτελεσματική κυβερνητική οικονομική πολιτική.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *