LE MONDE: 25 χρόνια προετοιμάζει τα επιτυχημένα στελέχη του ελληνικού Τουρισμού

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

-Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE έχει απόλυτη εξειδίκευση στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονομικές σπουδές.
Ο όμιλος είναι πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (U.N.W.T.O), μέλος της ένωσης EuroCHRIE (European Council of Hotel, Restaurant & Institutional Education) και της WACS (World Association of Chef Societies) και προσφέρει στους σπουδαστές του εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου, διαμορφώνοντας άριστα καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Επίσης, τα βασικά προγράμματα εκπαίδευσης του ΙΕΚ είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας.

Η άριστη υλικοτεχνική υποδομή και τo καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό, εξασφαλίζουν μία εξαιρετική σταδιοδρομία. Εκατοντάδες απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE εργάζονται ως καταξιωμένα στελέχη σε ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημεία Υπεροχής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

 • Εξειδίκευση 25 ετών στον τουρισμό και τη γαστρονομία
 • Τίτλοι σπουδών υψηλού κύρους με σεβασμό και αποδοχή από τις τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις
 • Πρότυπες, σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, μοναδικές στην Ελλάδα
 • Προγράμματα σπουδών με έμφαση στα εργαστηριακά μαθήματα
 • Επιλεγμένο προσωπικό που συνδυάζει την ακαδημαϊκή κατάρτιση με την καταξιωμένη επαγγελματική εμπειρία σε διακεκριμένες τουριστικές επιχειρήσεις
 • Διασύνδεση σπουδαστών και αποφοίτων με κορυφαίες τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό από το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας
 • Υποστήριξη μαθημάτων με εξειδικευμένη βιβλιογραφία από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme
 • Εμπλουτισμός του προγράμματος σπουδών με σεμινάρια, ημερίδες, διαλέξεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις.
 • Δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ελβετικές, γαλλικές σχολές και βρετανικά πανεπιστήμια για τους σπουδαστές και αποφοίτους των προγραμμάτων διετούς φοίτησης

Στο Ι.Ε.Κ. LE MONDE πραγματοποιούνται διετή αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στις ειδικότητες:

 • Hotel Management – Στέλεχος Ξενοδοχειακών Μονάδων

Διάρκεια:2 έτη, 4 εξάμηνα και 1 περίοδος πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται σε όσους/ όσες επιθυμούν να εργαστούν στον ξενοδοχειακό κλάδο, στελεχώνοντας οποιοδήποτε τμήμα ενός ξενοδοχείου έως και 5 αστέρων.

Οι εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE προσομοιάζουν σε πραγματικές εγκαταστάσεις ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους τους σπουδαστές να έρθουν σε επαφή με τις πραγματικές συνθήκες εργασίας σε όλους τους τομείς, από την πρώτη μέρα των σπουδών τους.

Η απασχόληση στον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων προσφέρει δυνατότητες για μια επιτυχημένη καριέρα σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον εργασίας στο οποίο λειτουργούν διαφορετικά τμήματα όπως η reception, το εστιατόριο, το bar, το τμήμα οργάνωσης ημερίδων και εκδηλώσεων, προσωπικών ή εταιρικών, το τμήμα οροφοκομίας, το marketing και το τμήμα πωλήσεων.

Οι απόφοιτοι του τμήματος Hotel Management της σχολής LE MONDE μπορούν να στελεχώσουν με επιτυχία όλα τα παραπάνω τμήματα. Μετά την απόκτηση της ανάλογης επαγγελματικής εμπειρίας, οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να αναλάβουν διοικητικές θέσεις ή και να διευθύνουν τη δική τους ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται με τα Hospitality Lectures που αποτελούν διαλέξεις από κορυφαίους παράγοντες του Ξενοδοχειακού χώρου, στελέχη επιχειρήσεων και ακαδημαϊκούς, στις οποίες αναλύονται σύγχρονα θέματα από τον τομέα του τουρισμού και των ξενοδοχείων.

Έναρξη προγράμματος: Φεβρουάριος 2024/ Οκτώβριος 2024

 • Chef-Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

Ο chef είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας οργανωμένης κουζίνας με απώτερο στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων και γευστικών συνδυασμών που θα προσφερθούν σε μια οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης. Το επάγγελμα του chef είναι απαιτητικό καθώς συνδυάζει γνώσεις τεχνικές όσο και οργανωτικές. Ο τομέας εκπαίδευσης chef ακολουθεί δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Υπάρχει η πρακτική εκπαίδευση που επιτρέπει στον κάθε σπουδαστή να γνωρίσει όλες τις τεχνικές που απαιτούνται προκειμένου να δημιουργήσει νόστιμα πιάτα αλλά και να μάθει τα μυστικά για τον σωστό συνδυασμό πρώτων υλών ώστε να διαμορφώσει ο κάθε ένας τη δική του γαστρονομική ταυτότητα. Η δεύτερη κατεύθυνση, κυρίως θεωρητική, αφορά στον συντονισμό του προσωπικού κουζίνας, στη σύνθεση εδεσματολογίου, στην οργάνωση των προμηθειών, στη σωστή διατήρηση των πρώτων υλών καθώς και στην επίβλεψη της υγιεινής και της ασφάλειας στον χώρο της κουζίνας. Ο σύγχρονος chef είναι περισσότερο από ένας απλός μάγειρας, είναι ένας κοσμοπολίτης που γνωρίζει και ενημερώνεται για τις νέες τάσεις στη μαγειρική, γνωρίζει για λεπτομέρειες που αφορούν στον συνδυασμό φαγητού και κρασιού ακόμα και για το στήσιμο του τραπεζιού ενός εστιατορίου. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης στη LE MONDE είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προσφέρει συνδυασμό θεωρητικών και πρακτικών γεύσεων σε όλα τα παραπάνω πεδία, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους όσους αγαπούν πραγματικά τη μαγειρική να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Έναρξη προγράμματος: Φεβρουάριος 2024/ Οκτώβριος 2024

 • Pastry Chef-Τεχνικός Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής

Ο pastry chef είναι ο επαγγελματίας που μπορεί να εργαστεί σε οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης, ξενοδοχείο, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής ή αρτοποιίας, catering και μπορεί να δημιουργεί σε επαρκείς ποσότητες γλυκίσματα και αρτοσκευάσματα με εκλεπτυσμένη γεύση και άρτια εμφάνιση. Το επάγγελμα του ζαχαροπλάστη απαιτεί  έμφαση στη λεπτομέρεια και πολύ καλή γνώση των τεχνικών ζαχαροπλαστικής. Στο σύγχρονο επαγγελματικό πεδίο υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις για πρωτότυπες γεύσεις, για σύγχρονο dessert styling , για ιδιαίτερες εφαρμογές ζαχαροπλαστικής όπως η διακοσμητική ζαχαροπλαστική αλλά και η κάλυψη ιδιαίτερων διατροφικών αναγκών (π.χ. γλυκά χωρίς θερμίδες, αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη κ.α.). Ο συνδυασμός πρακτικής εκπαίδευσης και θεωρητικής κατάρτισης στο πρόγραμμα Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της LE MONDE δημιουργεί έτοιμους επαγγελματίες για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στη ζαχαροπλαστική  – αρτοποιία.

Έναρξη προγράμματος: Φεβρουάριος 2024/ Οκτώβριος 2024

Προγράμματα LE MONDE

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Villas & Apartments Management – Νέο πρόγραμμα

Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει επαγγελματίες managers, στον τομέα των Πολυτελών Επιπλωμένων Κατοικιών & Διαμερισμάτων | Villas & Apartments, οι οποίοι να διαθέτουν τόσο την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση, όσο και τη διοικητική εξειδίκευση, προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας υψηλού ποιοτικού επιπέδου. Ο ταχέως αναπτυσσόμενος κλάδος της φιλοξενίας, με εξειδίκευση στον τομέα Πολυτελών Επιπλωμένων Κατοικιών & Διαμερισμάτων, εξασφαλίζει εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση και γρήγορη ανέλιξη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται online, μέσω της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας LE MONDE με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με live streaming διδασκαλία από διακεκριμένα στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος οδηγεί σε βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης LE MONDE.

Διάρκεια: 8 εβδομάδες

Έναρξη online προγράμματος: 14 Φεβρουαρίου 2024

Food & Beverage Management – Digital Edition

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE παρέχει ταχύρρυθμο πρόγραμμα ταχύρρυθμο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης για στελέχη της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Ποτών – Food & Beverage Management απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του χώρου της φιλοξενίας και της εστίασης, σε απόφοιτους γαστρονομικών ειδικοτήτων (chef, pastry chef), τουριστικών σχολών ή σχολών Οικονομίας & Διοίκησης που επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους εξασφαλίζοντας μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στη διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή ακόμη και να αναδιοργανώσουν κοστολογικά τη δική τους επιχείρηση. Το πρόγραμμα προσφέρει εξειδίκευση στην οργάνωση, λειτουργία και αποτελεσματική διαχείριση των επισιτιστικών τμημάτων μιας επιχείρησης εστίασης, εξασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες την επαφή με διακεκριμένα στελέχη της αγοράς καθώς και τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Διάρκεια:  12 εβδομάδες

Έναρξη online προγράμματος: 12 Φεβρουαρίου 2024

Front Office Management – Digital Edition

Ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης που προσφέρει εξειδίκευση στην οργάνωση, λειτουργία και αποτελεσματική διαχείριση των τμημάτων μιας ξενοδοχειακής μονάδας, που συνδέονται άμεσα με το Front Office (sales, reservations dpt, housekeeping, concierge & guest services, maintenance dpt).

Οι συμμετέχοντες, εξασφαλίζοντας την επαφή τους με διακεκριμένα στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου, έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, αποκτούν μια συνδυαστική εικόνα των αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνει ένας Front Office Manager, εφαρμόζοντας στην πράξη τη θεωρία με πραγματικά παραδείγματα (case studies).

Το πρόγραμμα υλοποιείται online, μέσω της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας LE MONDE με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με live streaming διδασκαλία από διακεκριμένα στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος οδηγεί σε βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης LE MONDE.

Διάρκεια: 7 εβδομάδες

Έναρξη online προγράμματος: 12 Φεβρουαρίου 2024

Πιστοποιημένα προγράμματα οινικής εκπαίδευσης

WSET Level 1 & Level 2

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE διακεκριμένος για τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του, αποτελεί από τον Απρίλιο του 2021 Εγκεκριμένο Πάροχο Προγραμμάτων του παγκόσμιου πρωτοπόρου της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων Wines & Spirits Education Trust.

Σπουδαστές, επαγγελματίες του τουρισμού και φίλοι του κρασιού έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στη LE MONDE τα πιστοποιημένα προγράμματά του WSET στο κρασί αποκτώντας την αντίστοιχη διεθνή πιστοποίηση. Η γαστρονομία και η φιλοξενία  συνδέεται με την οινική εξειδίκευση διεθνούς πιστοποίησης, δημιουργώντας  νέες  προοπτικές σταδιοδρομίας.

Η Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 1 στο Κρασί απευθύνεται σε  όσους έχουν ελάχιστη ή καθόλου οινική γνώση. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει μια αξιόπιστη αλλά ουσιαστική εισαγωγή στο κρασί.

Η Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 2 στο Κρασί, υποστηρίζει επαγγελματικές δεξιότητες και αρμοδιότητες που απαιτούν ένα καλό επίπεδο οινικής γνώσης. Η  εξυπηρέτηση πελατών, οι τεχνικές πωλήσεων οίνου στον τουριστικό τομέα αναβαθμίζονται μέσω των πιστοποιημένων γνώσεων που αποκτούν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

WSET Level 1 Μαθήματα: 06-07/03/2024, 17.30 με 20.30 | Εξετάσεις: 20/03/2024, 15.00-15:45

WSET Level 2 Μαθήματα: 13-14/03 & 20/03-21/03,  16:30 με 20:30 |Εξετάσεις: 28/03/2024, 15:30-16:30.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *