LEMONDE_1

LE MONDE: Σπουδάζεις μια φορά, ξεχωρίζεις μια ζωή | Αφιέρωμα Τουριστική Εκπαίδευση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου προσφέρει στους σπουδαστές του ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE, απόλυτα εξειδικευμένος στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονομικές σπουδές, πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και μέλος της ένωσης EuroCHRIE και της WACS.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος προσφέρει προγράμματα σπουδών τα οποία διαμορφώνουν άριστα καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας. Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι, και τα βασικά προγράμματα εκπαίδευσης του ΙΕΚ είναι αναγνωρισμένα από το υπουργείο Παιδείας.

Η άριστη υλικοτεχνική υποδομή και τo καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό, εξασφαλίζουν μία εξαιρετική σταδιοδρομία καθώς και τη διαρκή αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Εκατοντάδες απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE εργάζονται ως καταξιωμένα στελέχη σε ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

LEMONDEΣτο Ι.Ε.Κ. LE MONDE πραγματοποιούνται διετή αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στις ειδικότητες:

 • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – Hotel Management
 • Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού – Tourism Management
 • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας – Chef
 • Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής – Pastry Chef
Hotel Management – Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Hotel Management συνδυάζει αρμονικά τη θεωρία με την πράξη, με στόχο την ανάπτυξη όλων των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Οι εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE διαθέτουν χώρους εκπαίδευσης που προσομοιάζουν τους χώρους μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας, όπως εστιατόρια, bar, εργαστήριο οροφοκομίας, προσφέροντας στους σπουδαστές του ένα περιβάλλον εκπαίδευσης που θα τους βοηθήσει να εξοικειωθούν με τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των επί μέρους τμημάτων ενός ξενοδοχείου. Παράλληλα, δίνεται μεγάλη έμφαση στην εξοικείωση των σπουδαστών με όλα τα προγράμματα μηχανογράφησης που χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες.

lemondeΈμπειροι εκπαιδευτές που συνδυάζουν το ακαδημαϊκό τους προφίλ με την πολυετή σταδιοδρομία σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, αναλαμβάνουν να μεταφέρουν στους μελλοντικούς νέους επαγγελματίες την επαγγελματική τους εμπειρία και γνώση σε πεδία εξειδίκευσης όπως η διοίκηση επιχειρήσεων και προσωπικού, το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ και οι πωλήσεις, η  υποδοχή και η εξυπηρέτηση πελατών, η οροφοκομία, η οργάνωση και η λειτουργία μπαρ-εστιατορίου.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2020

Tourism Management – Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Tourism Management καλύπτει πλήρως το φάσμα των γνώσεων που απαιτούνται για την αποτελεσματική λειτουργία και οργάνωση μιας τουριστικής και ταξιδιωτικής επιχείρησης.

Ο τρόπος που ταξιδεύει ο σύγχρονος άνθρωπος σήμερα έχει αλλάξει. Όταν πρόκειται να επισκεφθεί έναν τουριστικό προορισμό έχει στη διάθεσή του εργαλεία που τον καθιστούν πιο απαιτητικό όσον αφορά τις υπηρεσίες που θα αναζητήσει από ένα τουριστικό γραφείο. Το στέλεχος του τουριστικού γραφείου πρέπει να γνωρίζει άπταιστα αντικείμενα της τουριστικής γεωγραφίας, των διεθνών σχέσεων, της οργάνωσης και λειτουργίας αεροδρομίου, της περιβαλλοντικής πολιτικής,  της ιστορίας και του πολιτισμού για να κατευθύνει άριστα τον ταξιδιώτη και να συνεισφέρει σε ένα ονειρεμένο ταξίδι διακοπών.

Η διδασκαλία των ξένων γλωσσών με έμφαση στην επαγγελματική επικοινωνία και  την εξοικείωση με τα επικρατέστερα προγράμματα ηλεκτρονικών κρατήσεων και διαχείρισης, συμβάλλουν στην πλήρη κατανόηση, τόσο του πραγματικού, όσο και του ηλεκτρονικού τουριστικού γραφείου.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2020

Για τις ειδικότητες Hotel Management και Tourism Management πραγματοποιείται ο κύκλος διαλέξεων Hotel & Tourism Professional’s Lectures

Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Chef  εστιάζει στην ολοκληρωμένη γνώση που θα πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας μάγειρας και η οποία αφορά, τόσο στην παραγωγική διαδικασία μιας σωστά οργανωμένης κουζίνας, όσο και στον αποτελεσματικό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE έχει δημιουργήσει ένα πετυχημένο μοντέλο εκπαίδευσης στον τομέα της γαστρονομίας, που μπορεί να οδηγήσει τους νέους ή τις νέες που αγαπούν τη μαγειρική να φτάσουν στις ανώτερες θέσεις διοίκησης μιας κουζίνας, να αναλάβουν τη θέση του chef.

LEMONDEΑυτό επιτυγχάνεται με την εκπαίδευση σε εργαστήρια μαγειρικής, όπου οι σπουδαστές εκπαιδεύονται βήμα-βήμα να επιλέγουν τις πρώτες ύλες, να τις χρησιμοποιούν σωστά στις ανάλογες συνταγές χρησιμοποιώντας σωστές τεχνικές, αλλά και να συνδυάζουν με τον κατάλληλο τρόπο τα υλικά για να δημιουργήσουν γευστικά πιάτα. Μέσα από την καθημερινή τριβή στα εργαστηριακά μαθήματα, οι σπουδαστές εξελίσσουν τις γνώσεις τους υπό την καθοδήγηση των καθηγητών. Τα εργαστηριακά μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, προσφέροντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα να εξασκούν σε πρότυπους χώρους το μαγειρικό τους ταλέντο.

Το πρόγραμμα σπουδών υποστηρίζεται επίσης και από ένα πλήθος θεωρητικών μαθημάτων που εστιάζουν στην εκπαίδευση της οργάνωσης και της λειτουργίας μιας επαγγελματικής κουζίνας.

Ένα πρόγραμμα σπουδών που δίνει τη δυνατότητα στον σπουδαστή να ανακαλύψει τη δική του γαστρονομική ταυτότητα που θα τον κάνει να ξεχωρίσει στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2020

Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Pastry Chef στοχεύει στη δημιουργία επαγγελματιών που θα μπορούν να καλύψουν με επιτυχία οποιαδήποτε θέση σε έναν επαγγελματικό χώρο ζαχαροπλαστείου και αρτοποιείου.

xrhma & TOURISMOSΗ προσεκτική μελέτη των κλασικών και παραδοσιακών  συνταγών και η συστηματική εφαρμογή τους στα εργαστήρια αποτελεί το πρώτο βήμα για τη σωστή εξάσκηση των βασικών τεχνικών. Πιο αναβαθμισμένες και σύγχρονες τεχνικές αποκτούν προβάδισμα σταδιακά, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να δημιουργούν επιδόρπια υψηλής αισθητικής, σύμφωνα με τις τελευταίες γαστρονομικές τάσεις.

Πρώτες ύλες όπως η ζάχαρη, το αλεύρι, τα αβγά, τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, «πρωταγωνιστούν» στα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά της σύστασής τους που ουσιαστικά καθορίζουν και τον τρόπο διαχείρισής τους στο ζαχαροπλαστείο και αρτοποιείο.

Υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, οι σπουδαστές εφαρμόζουν την κατάλληλη κάθε φορά μεθοδολογία, δημιουργώντας απολαυστικά γλυκά και αρτοσκευάσματα που ακολουθούν τις πιο σύγχρονες τάσεις, τόσο στη σύνθεση, όσο και στην παρουσίασή τους.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2020

Τα προγράμματα σπουδών υποστηρίζονται από βιβλιογραφία των εκδόσεων της σχολής, Les Livres du Tourism.

Στη διάρκεια της ακαδημαϊκής περιόδου πραγματοποιούνται σεμινάρια γαστρονομίας.

Food & Beverage Management: Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διοίκηση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων

Το LE MONDE Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επ. 2 προσφέρει το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Ποτών – Food & Beverage Management. Το πρόγραμμα  απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του χώρου της φιλοξενίας και της εστίασης καθώς και σε απόφοιτους τουριστικών σχολών ή σχολών Οικονομίας & Διοίκησης που επιθυμούν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στη διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων.

lemondeΠροσφέρει εξειδίκευση στην οργάνωση, λειτουργία και αποτελεσματική διαχείριση των επισιτιστικών τμημάτων μιας επιχείρησης εστίασης, εξασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες την επαφή με διακεκριμένα στελέχη της αγοράς καθώς και τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Διάρκεια: 12 εβδομάδες

Έναρξη προγράμματος: 9 Νοεμβρίου 2020

Sommelier: Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης

Εργαστηριακό πρόγραμμα που δημιουργεί επαγγελματίες sommeliers, ικανούς να στελεχώσουν υψηλού επιπέδου εστιατόρια και ξενοδοχεία. Οι γνώσεις ενός ειδικού κρίνονται απαραίτητες τόσο για τη διαχείριση μιας κάβας τεράστιας αξίας, όσο και για την αύξηση των πωλήσεων μιας επιχείρησης, προωθώντας τα κατάλληλα κρασιά για κάθε έδεσμα. Διδάσκονται και δοκιμάζονται γευστικά οι αντιπροσωπευτικότερες ποικιλίες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα. Το πρόγραμμα παρέχεται από το το LE MONDE Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επ. 2.

Ενδεικτικές διδασκόμενες ενότητες προγράμματος:

 • Αρχές αμπελουργίας, οινοποίησης & γευσιγνωσίας
 • Ελληνικός Αμπελώνας
 • Service Κρασιού – Διαχείριση κάβας – winelist
 • Διεθνής Αμπελώνας
 • Συνδυασμός κρασιού-φαγητού
 • Αποστάγματα Αφεψήματα

Διάρκεια: 20 εβδομάδες

Έναρξη μαθημάτων: 9 Νοεμβρίου 2020

Bar & Restaurant Management: Πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων εστίασης

Εργαστηριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες οργάνωσης, λειτουργίας και διεύθυνσης εστιατορίου, μπαρ και κάθε είδους επιχείρηση εστίασης. Το πρόγραμμα παρέχεται από το το LE MONDE Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επ. 2.

Ενδεικτικές διδασκόμενες ενότητες προγράμματος:

 • Bartending
 • Service και γευσιγνωσία κρασιού (Sommelier)
 • RestaurantOperation

Διάρκεια:  20 εβδομάδες

Έναρξη:  9 Νοεμβρίου 2020

www.lemonde.edu.grLe Monde

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *