lemonde

LE MONDE: Ξεκάθαρη επιλογή στις τουριστικές σπουδές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

– Eκπαιδευτικά προγράµµατα υψηλού επιπέδου

Ο Εκπαιδευτικός Όµιλος LE MONDE προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονοµικές σπουδές. Είναι πιστοποιηµένο µέλος του Παγκόσµιου Οργανισµού Τουρισµού (U.N.W.T.O), µέλος της ένωσης EuroCHRIE (European Council of Hotel, Restaurant & Institutional Education) και της WACS (World Association of Chef Societies) και προσφέρει στους σπουδαστές του εκπαιδευτικά προγράµµατα υψηλού επιπέδου, διαµορφώνοντας άριστα καταρτισµένους επαγγελµατίες στον τοµέα του τουρισµού και της φιλοξενίας. Επίσης, τα βασικά προγράµµατα εκπαίδευσης του ΙΕΚ είναι αναγνωρισµένα από το Υπουργείο Παιδείας.

Η άριστη υλικοτεχνική υποδομή και τo καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό, εξασφαλίζουν μία εξαιρετική σταδιοδρομία. Εκατοντάδες απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE εργάζονται ως καταξιωμένα στελέχη σε ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

LEMONDEΣτο Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE πραγματοποιούνται διετή αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στις ειδικότητες:

  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – Hotel Management
  • Τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία – e – Travel Agent
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας – Chef
  • Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής – Pastry Chef
  • Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής – Skipper
  • Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας
  • Hotel Management – Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Hotel Management συνδυάζει αρμονικά τη θεωρία με την πράξη με στόχο την ανάπτυξη όλων των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Οι εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE διαθέτουν χώρους εκπαίδευσης που προσομοιάζουν τους χώρους μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας, όπως εστιατόρια, bar, εργαστήριο οροφοκομίας, προσφέροντας στους σπουδαστές του ένα περιβάλλον εκπαίδευσης που θα τους βοηθήσει να εξοικειωθούν με τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των επί μέρους τμημάτων ενός ξενοδοχείου. Παράλληλα δίνεται μεγάλη έμφαση στην εξοικείωση των σπουδαστών με όλα τα προγράμματα μηχανογράφησης που χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες.

Έμπειροι εκπαιδευτές που συνδυάζουν το ακαδημαϊκό τους προφίλ με την πολυετή σταδιοδρομία σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, αναλαμβάνουν να μεταφέρουν στους μελλοντικούς νέους επαγγελματίες την επαγγελματική τους εμπειρία και γνώση σε πεδία εξειδίκευσης όπως η διοίκηση επιχειρήσεων και προσωπικού, το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ και οι πωλήσεις, η υποδοχή και η εξυπηρέτηση πελατών, η οροφοκομία, η οργάνωση και η λειτουργία μπαρ-εστιατορίου.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2022

  • e – Travel Agent – Τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Ο τουριστικός πράκτορας γνωρίζει σε βάθος διεθνές τουριστικό περιβάλλον και αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, τουριστικό γραφείο και τουριστική επιχείρηση που επιθυμεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους τουρίστες – πελάτες που την εμπιστεύονται. Σχεδιάζει πακέτα διακοπών, κλείνει ταξίδια, οργανώνει εκδρομές. Διαχειρίζεται ψηφιακές κρατήσεις και προβάλλει ταξίδια και εκδρομές.

Ο τουρισμός αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο οικονομικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο ο e – Travel agent είναι το στέλεχος που κατέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργάζεται στον διοικητικό τομέα μιας τουριστικής επιχείρησης, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται η χρήση ηλεκτρονικών μέσων, οι ξένες γλώσσες και η επικοινωνιακή ικανότητα.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας ειδικές εφαρμογές Η/Υ και το διαδίκτυο επιτυγχάνουν την πραγματοποίηση πωλήσεων τελικών τουριστικών προϊόντων αναπτύσσοντας αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους πελάτες. Η συγκεκριμένη ειδικότητα απευθύνεται σε νέους και νέες που έχουν αγάπη για τα ταξίδια και τις νέες τεχνολογίες καθώς και διάθε Για τις ειδικότητες Hotel Management και Tourism Management πραγματοποιείται ο κύκλος διαλέξεων Hospitality Lectures.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2022

  • Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Chef εστιάζει στην ολοκληρωμένη γνώση που θα πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας μάγειρας και η οποία αφορά τόσο στην παραγωγική διαδικασία μιας σωστά οργανωμένης κουζίνας όσο και στον αποτελεσματικό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE έχει δημιουργήσει ένα πετυχημένο μοντέλο εκπαίδευσης στον τομέα της γαστρονομίας που μπορεί να οδηγήσει τους νέους ή τις νέες που αγαπούν τη μαγειρική να φτάσουν στις ανώτερες θέσεις διοίκησης μια κουζίνας, να αναλάβουν τη θέση του chef.

Αυτό επιτυγχάνεται με την εκπαίδευση σε εργαστήρια μαγειρικής όπου οι σπουδαστές εκπαιδεύονται βήμα βήμα να επιλέγουν τις πρώτες ύλες, να τις χρησιμοποιούν σωστά στις ανάλογες συνταγές χρησιμοποιώντας σωστές τεχνικές αλλά και να συνδυάζουν με τον κατάλληλο τρόπο τα υλικά για να δημιουργήσουν γευστικά πιάτα. Μέσα από την καθημερινή τριβή στα εργαστηριακά μαθήματα, οι σπουδαστές εξελίσσουν τις γνώσεις τους υπό την καθοδήγηση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *