lemonde

LE MONDE: Ξεκάθαρη επιλογή στις τουριστικές σπουδές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Εκπαιδευτικός Όµιλος LE MONDE είναι απόλυτα εξειδικευµένος στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονοµικές σπουδές. Είναι πιστοποιηµένο µέλος του Παγκόσµιου Οργανισµού Τουρισµού, µέλος της ένωσης EuroCHRIE (European Council of Hotel, Restaurant & Institutional Education) και της WACS (World Association of Chef Societies). Προσφέρει στους σπουδαστές του εκπαιδευτικά προγράµµατα υψηλού επιπέδου, διαµορφώνοντας άριστα καταρτισµένους επαγγελµατίες στον τοµέα του τουρισµού και της φιλοξενίας. Επίσης, τα βασικά διετή προγράµµατα εκπαίδευσης του ΙΕΚ είναι αναγνωρισµένα από το Υπουργείο Παιδείας.

H άριστη υλικοτεχνική υποδομή και τo καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό, εξασφαλίζουν μία εξαιρετική σταδιοδρομία καθώς και τη διαρκή αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Χιλιάδες απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE εργάζονται ως καταξιωμένα στελέχη σε ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο Ι.Ε.Κ. LE MONDE πραγματοποιούνται διετή αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στις ειδικότητες:

 • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – Hotel Management
 • Τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία – e – Travel Agent
 • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας – Chef
 • Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής – Pastry Chef

Hotel Management – Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Hotel Management συνδυάζει αρμονικά τη θεωρία με την πράξη με στόχο την ανάπτυξη όλων των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

LEMONDE_1Οι εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE διαθέτουν χώρους εκπαίδευσης που προσομοιάζουν τους χώρους μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας,  όπως εστιατόρια, bar, εργαστήριο οροφοκομίας,  προσφέροντας στους σπουδαστές του ένα περιβάλλον εκπαίδευσης που θα τους βοηθήσει να εξοικειωθούν με τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των επί μέρους τμημάτων ενός ξενοδοχείου. Παράλληλα δίνεται μεγάλη έμφαση στην εξοικείωση των σπουδαστών με όλα τα προγράμματα μηχανογράφησης που χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες.

Έμπειροι εκπαιδευτές που συνδυάζουν το ακαδημαϊκό τους προφίλ με την πολυετή σταδιοδρομία σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, αναλαμβάνουν να μεταφέρουν στους μελλοντικούς νέους επαγγελματίες την επαγγελματική τους εμπειρία και γνώση σε πεδία εξειδίκευσης όπως η διοίκηση επιχειρήσεων και προσωπικού, το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ και οι πωλήσεις, η  υποδοχή και η εξυπηρέτηση πελατών, η οροφοκομία, η οργάνωση και η λειτουργία μπαρ-εστιατορίου.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2021

e – Travel Agent – Τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Ο τουριστικός πράκτορας κατανοεί το διεθνές τουριστικό περιβάλλον και αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, τουριστικό γραφείο και τουριστική επιχείρηση που επιθυμεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους τουρίστες – πελάτες που την εμπιστεύονται.

Ο τουρισμός αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο οικονομικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο ο e – Travel agent είναι το στέλεχος που κατέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργάζεται στον διοικητικό τομέα μιας τουριστικής επιχείρησης, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται η  χρήση ηλεκτρονικών μέσων, οι ξένες γλώσσες και η επικοινωνιακή ικανότητα.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας ειδικές εφαρμογές Η/Υ και το διαδίκτυο επιτυγχάνουν την πραγματοποίηση πωλήσεων τελικών τουριστικών προϊόντων αναπτύσσοντας αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους πελάτες. Η συγκεκριμένη ειδικότητα απευθύνεται σε νέους και νέες που έχουν αγάπη για τα ταξίδια και τις νέες τεχνολογίες καθώς και διάθεση για εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Για τις ειδικότητες Hotel Management και Tourism Management πραγματοποιείται ο κύκλος διαλέξεων Hotel & Tourism Professional’s Lectures.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2021

Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Chef  εστιάζει στην ολοκληρωμένη γνώση που θα πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας μάγειρας και η οποία αφορά τόσο στην  παραγωγική διαδικασία μιας σωστά οργανωμένης κουζίνας όσο και στον αποτελεσματικό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE έχει δημιουργήσει ένα πετυχημένο μοντέλο εκπαίδευσης στον τομέα της γαστρονομίας που μπορεί να οδηγήσει τους νέους ή τις νέες που αγαπούν τη μαγειρική να φτάσουν στις ανώτερες θέσεις διοίκησης μια κουζίνας, να αναλάβουν τη θέση του chef.

Αυτό επιτυγχάνεται με την εκπαίδευση σε εργαστήρια μαγειρικής όπου οι σπουδαστές εκπαιδεύονται βήμα βήμα να επιλέγουν τις πρώτες ύλες, να τις χρησιμοποιούν σωστά στις ανάλογες συνταγές χρησιμοποιώντας σωστές τεχνικές αλλά και να συνδυάζουν με τον κατάλληλο τρόπο τα υλικά για να δημιουργήσουν γευστικά πιάτα. Μέσα από την καθημερινή τριβή στα εργαστηριακά μαθήματα, οι σπουδαστές εξελίσσουν τις γνώσεις τους υπό την καθοδήγηση των καθηγητών. Τα εργαστηριακά μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις προσφέροντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα να εξασκούν σε πρότυπους χώρους το μαγειρικό τους ταλέντο.

Το πρόγραμμα σπουδών υποστηρίζεται επίσης και από ένα πλήθος θεωρητικών μαθημάτων που εστιάζουν στην εκπαίδευση της οργάνωσης και της λειτουργίας μιας επαγγελματικής κουζίνας.

Ένα πρόγραμμα σπουδών που δίνει τη δυνατότητα στον σπουδαστή να ανακαλύψει τη δική του γαστρονομική ταυτότητα που θα τον κάνει να ξεχωρίσει στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2021

Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Pastry Chef στοχεύει στη δημιουργία επαγγελματιών που θα μπορούν να καλύψουν με επιτυχία οποιαδήποτε θέση σε έναν επαγγελματικό χώρο ζαχαροπλαστείου και αρτοποιείου.

Η προσεκτική μελέτη των κλασικών και παραδοσιακών  συνταγών και η συστηματική  εφαρμογή τους στα εργαστήρια αποτελεί το πρώτο βήμα για τη σωστή εξάσκηση των βασικών τεχνικών. Πιο αναβαθμισμένες και σύγχρονες τεχνικές αποκτούν προβάδισμα σταδιακά, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να δημιουργούν επιδόρπια υψηλής αισθητικής, σύμφωνα με τις τελευταίες γαστρονομικές τάσεις.

Πρώτες ύλες όπως η ζάχαρη, το αλεύρι, τα αβγά, τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, πρωταγωνιστούν στα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά της σύστασης τους που ουσιαστικά καθορίζουν και τον τρόπο διαχείρισης τους στο ζαχαροπλαστείο και αρτοποιείο.

Υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, οι σπουδαστές εφαρμόζουν την κατάλληλη κάθε φορά μεθοδολογία, δημιουργώντας  απολαυστικά γλυκά και αρτοσκευάσματα που ακολουθούν τις πιο σύγχρονες τάσεις τόσο στη σύνθεσή όσο και στην παρουσίασή τους.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριο 2021

Τα προγράμματα σπουδών υποστηρίζονται από βιβλιογραφία των εκδόσεων της σχολής, Les Livres du Tourism.

Στη διάρκεια της ακαδημαϊκής περιόδου πραγματοποιούνται σεμινάρια γαστρονομίας.

Food & Beverage Management

Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διοίκηση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων

Το LE MONDE Κέντρο Δια Βίου Μάθησης προσφέρει το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Ποτών – Food & Beverage Management. Το πρόγραμμα  απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του χώρου της φιλοξενίας και της εστίασης καθώς και σε απόφοιτους τουριστικών σχολών ή σχολών Οικονομίας & Διοίκησης που επιθυμούν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στη διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων.

Προσφέρει εξειδίκευση στην οργάνωση, λειτουργία και αποτελεσματική διαχείριση των επισιτιστικών τμημάτων μιας επιχείρησης εστίασης, εξασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες την επαφή με διακεκριμένα στελέχη της αγοράς καθώς και τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Το πρόγραμμα παρέχεται δια ζώσης στις εγκαταστάσεις της σχολής LE MONDE και εξ αποστάσεως με live streaming διδασκαλία.

Διάρκεια:  12 εβδομάδες

Έναρξη προγράμματος: 8 Νοεμβρίου 2021

Rooms Division Management

Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

Ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης για όσους επιθυμούν να εξελίξουν τις γνώσεις τους στον τομέα της οργάνωσης και διοίκησης ξενοδοχειακών μονάδων και να επιταχύνουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα της φιλοξενίας και  του τουρισμού. Οι συμμετέχοντες αποκτούν μια συνδυαστική εικόνα των αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνει ένας Rooms Division Manager, εφαρμόζοντας στην πράξη τη διδασκόμενη θεωρία με πραγματικά παραδείγματα (case studies).

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας LE MONDE με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με live streaming διδασκαλία από διακεκριμένα στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου.

Διάρκεια: 6 εβδομάδες

Έναρξη προγράμματος: 8 Νοεμβρίου 2021

Sommelier

Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης

Εργαστηριακό πρόγραμμα που δημιουργεί επαγγελματίες sommeliers, ικανούς να στελεχώσουν υψηλού επιπέδου εστιατόρια και ξενοδοχεία. Οι γνώσεις ενός ειδικού κρίνονται απαραίτητες τόσο για τη διαχείριση μιας κάβας τεράστιας αξίας όσο και για την αύξηση των πωλήσεων μιας επιχείρησης, προωθώντας τα κατάλληλα κρασιά για κάθε έδεσμα. Διδάσκονται και δοκιμάζονται γευστικά οι αντιπροσωπευτικότερες ποικιλίες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα. Το πρόγραμμα παρέχεται από το το LE MONDE Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.

Ενδεικτικές διδασκόμενες ενότητες προγράμματος:

 • Αμπελουργία & Οινοποίηση
 • Ελληνικός Αμπελώνας
 • Service Κρασιού-Διαχείριση κάβας – Wine list
 • Διεθνής Αμπελώνας
 • Συνδυασμός κρασιού-φαγητού
 • Αποστάγματα Αφεψήματα

Διάρκεια:  17 εβδομάδες – Έναρξη μαθημάτων: 8 Νοεμβρίου 2021

Bar & Restaurant Management

Πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων εστίασης

Εργαστηριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες οργάνωσης, λειτουργίας και διεύθυνσης εστιατορίου, μπαρ και κάθε είδους επιχείρηση εστίασης. Το πρόγραμμα παρέχεται από το το LE MONDE Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.

Ενδεικτικές διδασκόμενες ενότητες προγράμματος:

 • Bartending
 • Service και γευσιγνωσία κρασιού (Sommelier)
 • Restaurant Operation
 • F&B Control

Διάρκεια:  20 εβδομάδες – Έναρξη:  8 Νοεμβρίου 2021

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *