parnassos

Άνοιξε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, για τη χιονοδρομική περίοδο 2019-2020!!!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, έχει ολοκληρώσει πλήρως την προετοιμασία του και είναι έτοιμο να ανοίξει.

Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες διαθέσιμες μετεωρολογικές προβλέψεις, ο καιρός τουλάχιστον για το επόμενο τριήμερο (21.12 -23.12) δεν θα είναι σύμμαχος μας. Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που θα επικρατούν στην περιοχή, σε συνδυασμό με τις αναμενόμενες βροχοπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στην ομαλή λειτουργία των αναβατήρων, όσο και στις πίστες χιονοδρομίας.

Πιστό στην πλέον σημαντική αρχή, που δεν είναι άλλη πάρα η ασφάλεια των επισκεπτών και χιονοδρόμων, το ΧΚΠ, θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για την επίσημη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου.

Για όσους επιθυμούν να προαγοράσουν κάρτες χιονοδρομίας για τη σεζόν, τα ταμεία θα λειτουργούν κανονικά στην τοποθεσία Κελάρια, από Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου (09:00-16:00).

Έχοντας συμπληρώσει 40 και πλέον χρόνια λειτουργίας, το κορυφαίο και πρώτο στις προτιμήσεις των χιονοδρόμων Χιονοδρομικό της Ελλάδας, υποδέχεται ανανεωμένο τους χιονοδρόμους και φίλους του χιονιού και του βουνού με νέες υπηρεσίες, συμφέρουσες προσφορές και καινοτομίες για να προσφέρει μοναδικές, αξέχαστες εμπειρίες. Ο νέος τιμοκατάλογος φέτος θα προσφέρει οικογενειακά πακέτα, πολυήμερα πακέτα, εκπτωτικά πακέτα, ενώ θα παρέχεται και η υπηρεσία επαναφόρτισης των καρτών online.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των επισκεπτών υπάρχει πρόβλεψη -κατά τις μέρες αιχμής- υπηρεσίας «snow shuttle» για την μεταφορά των πελατών από τα απομακρυσμένα parking (P5 & P6 Κελάρια ) στον χώρο των εκδοτηρίων στο 1750μ στα Κελάρια.

Το Snow park θα λειτουργεί και φέτος εμπλουτισμένο με νέα παιχνίδια, ενώ μεγάλα αθλητικά events χιονοδρομίας θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον και τις εντυπώσεις των χιονοδρόμων.

Το ΧΚΠ, έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε καιρού επιτρέποντος να ανοικτό στα Κελάρια αλλά και στην Φτερόλακα όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Οι αναβατήρες θα λειτουργούν τις καθημερινές 09.00-15.00 και τα Σ/Κ και αργίες 08.00-16.00.
Επισημαίνεται, ότι το ΧΚΠ έχει συμμορφωθεί πλήρως με τον Κανονισμό Ε.Ε. 2016/679 περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι για την εύρυθμη λειτουργία του ΧΚΠ υπάρχει πλήρης συντονισμός της ΕΤΑΔ ΑΕ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος η οποία έχει αναλάβει τις υπηρεσίες αποχιονισμού στο σύνολο του οδικού δίκτυού που οδηγεί στις εισόδους του ΧΚΠ σε συνεργασία με τους Δήμους Αράχοβας, Αμφίκλειας και Δελφών.

Το Κέντρο διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα και την εν γένει καλή λειτουργία του και πρωταγωνιστεί στις προτιμήσεις των χιονοδρόμων, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, την Λαμία και την Πάτρα, ενώ οι εγκαταστάσεις, του επιτρέπουν την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού επισκεπτών και χιονοδρόμων.

Εκτός των χιονοδρομικών εγκαταστάσεων υπάρχουν κτιριακές υποδομές όπου λειτουργούν καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής, ενοικίασης και πώλησης χιονοδρομικού εξοπλισμού, σχολών εκμάθησης χιονοδρομίας, καθώς και παροχής ιατρικών υπηρεσιών (πρώτων βοηθειών) με παρουσία γιατρού και νοσοκόμου. Ακόμη, στη θέση «Κελάρια 1950» λειτουργεί κατάστημα συντήρησης για σκι και snowboard, με τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά μηχανήματα.

Καιρού λοιπόν επιτρέποντος, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού είναι πανέτοιμο για λειτουργία, με το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις του σε πλήρη ετοιμότητα. Η ΕΤΑΔ Α.Ε και το ΧΚΠ εύχονται μια ευχάριστη και ασφαλή χιονοδρομική περίοδο σε όλους.

Ανοίγει και το Καϊμάκτσαλαν

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Χ.Κ. Βόρα-Καϊμακτσαλάν (ΧΚΒ) σήμερα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, υποδέχτηκε τους πρώτους  φίλους του, επισκέπτες και χιονοδρόμους και εγκαινίασε τη φετινή χιονοδρομική περίοδο.

skiΠρώτο στις προτιμήσεις των σκιέρ, για προπονήσεις, βελτίωση τεχνικής και χαλαρή χιονοδρομία, το μοναδικής ομορφιάς ΧΚΒ με υψόμετρο από 2.050 μ. έως 2.480 μ. διακρίνεται για την εξαιρετική ποιότητα χιονιού που σε συνδυασμό με το σύστημα τεχνητής χιόνωσης εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια περίοδο λειτουργίας. Διαθέτει τη μεγαλύτερη πίστα της Ελλάδας μήκους 3 χλμ., 10 πίστες διαφόρων επιπέδων δυσκολίας, 2 πίστες αρχαρίων με baby lifts και 4 χιονοδρομικές διαδρομές.  Ο αναβατήρας Κρέμαση στα 2.480 μ. οδηγεί στις δύο πιο απαιτητικές πίστες  στη χώρα, ενώ υπάρχουν και πίστες με μεγάλο πλάτος και ήπια κλίση, καθώς και ολόκληρη πλαγιά ιδανική για off-piste skiing.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για παιδιά προσφέρεται για διασκεδαστικά παιχνίδια με έλκηθρα στον λοφίσκο χιονιού, ενώ ιδιαίτερα απολαυστική είναι η περιπατητική ανάβαση μέχρι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, ιστορικό μνημείο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.524 μ. Για τους λάτρεις της αδρεναλίνης οι πλαγιές του βουνού προσφέρονται για Snow Kite και Parapente.

Οι χιονοδρόμοι και οι φίλοι του βουνού μπορούν να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα, ελαφρύ γεύμα ή το ποτό τους στα 1500 τ.μ. του ατμοσφαιρικού  σαλέ στη βάση του χιονοδρομικού ή στο αλπικό chalet 2075, πάνω στην πίστα Σαραντόβρυση, που από φέτος επαναλειτουργεί ανακαινισμένο. Η χαλαρή ατμόσφαιρα και η μαγευτική θέα στο απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο θα εντυπωσιάσουν όλους.

Στο χιονοδρομικό λειτουργούν 2 σχολές εκμάθησης σκι καθώς και κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού. Καθ’ όλη τη χιονοδρομική περίοδο στο Κέντρο υπάρχει γιατρός και παρέχονται πρώτες βοήθειες.

Το Καϊμακτσαλάν με υψόμετρο 2.524 μέτρα και συγκλονιστική θέα στη λίμνη Βεγορίτιδα καλύπτεται στα χαμηλότερα υψόμετρα από δάση δρυός, οξιάς και πεύκου, προσφέροντας μοναδική φυσική ομορφιά. Ο γραφικός οικισμός του Παλαιού Αγίου Αθανασίου βρίσκεται μόλις 16 χλμ. από το χιονοδρομικό και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή χειμερινά τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας.  Η κοντινή πανέμορφη πόλη της Έδεσσας φημίζεται για τους εντυπωσιακούς της καταρράκτες, τους μεγαλύτερους των Βαλκανίων, την ιστορική συνοικία Βαρόσι αλλά και την υψηλή γαστρονομία. Στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια τα εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς Λουτρά Πόζαρ. Ο συνδυασμός χιονοδρομίας και ιαματικών λουτρών σε θερμοκρασία 37ΟC είναι μία μοναδική εμπειρία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *