robot

Η LG λανσάρει αυτόνομο ρομπότ για αποστείρωση μέσω UV ακτινοβολίας και στα ξενοδοχεία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Συνδυάζοντας τις βασικές ικανότητές της στη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και τα αυτόνομα οχήματα με την κατανόηση των αναγκών των πελατών της, το τμήμα LG Business Solutions της LG Electronics (LG) ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ένα αυτόνομο ρομπότ που θα χρησιμοποιεί υπεριώδης ακτινοβολία C (UV-C)[1] για την αποστείρωση επιφανειών και περιοχών κοινής και συχνής χρήσης.

Η LG, σκοπεύει να διαθέσει το ρομπότ UV σε συνεργάτες από τον κλάδο του Τουρισμού, του λιανικού εμπορίου, των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του 2021

«Αυτό το αυτόνομο ρομπότ υπεριώδους ακτινοβολίας έρχεται σε μια εποχή που η υγιεινή είναι ύψιστης προτεραιότητας για τους επισκέπτες ξενοδοχείων, τους μαθητές και τους πελάτες των εστιατορίων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Roh Kyu-chan, Επικεφαλής του τμήματος ρομπότ της εταιρείας LG Business Solutions. «Οι καταναλωτές μπορούν να νιώσουν ασφαλείς, καθώς το ρομπότ LG UV θα συμβάλλει στη μείωση της έκθεσής τους σε πιθανώς επιβλαβή μικρόβια».

Η επίσημη παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στην Digital CES® 2021 και αναμένεται να θέσει νέα πρότυπα για την υγιεινή, συμβάλλοντας στην απολύμανση περιοχών και επιφανειών κοινής και συχνής χρήσης. Λόγω του αυτόνομου σχεδιασμού του, το ρομπότ θα μπορεί να κινείται εύκολα γύρω από τα τραπέζια, τις καρέκλες και άλλα έπιπλα, εκπέμποντας ακτινοβολία σε επιφάνειες δωματίου που έχουν χρησιμοποιηθεί σε 15 έως 30 λεπτά, απολυμαίνοντας πολλές περιοχές με μία μόνο φόρτιση[2] μπαταρίας.

«Οι πελάτες πλέον έχουν μεγάλες προσδοκίες για υψηλότερο επίπεδο υγιεινής στο ανέπαφο οικοσύστημα που πλέον πρέπει να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Roh. «Η LG δεσμεύεται να αξιοποιήσει την μακροχρόνια εμπειρία της στη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και την αυτόνομη οδήγηση για την ανάπτυξη δημιουργικών λύσεων, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του μέλλοντος».

Η LG Electronics Business Solutions

Η LG Business Solutions προσφέρει επαγγελματικές λύσεις information display, συστημάτων κλιματισμού, φωτισμού και ενέργειας. Ως πρωτοπόρος στην Ευρώπη στην καινοτομία B2B, η LG Electronics Business Solutions στοχεύει να προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση συμπεριλαμβάνοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες εγκατάστασης, συντήρησης και υποστήριξης σε συνεργασία με επαγγελματίες συνεργάτες.  

ksd lg
adv

Η LG Electronics Hellas

Η LG Electronics Ελλάς, ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after-sales. H LG Electronics Ελλάς έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής ενώ έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών και των συνεργατών της. Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία έχει παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα, έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες στην κατασκευή κινητών και ψηφιακών συσκευών και συνεχίζει να ισχυροποιεί την κυρίαρχη θέση της στην εγχώρια αγορά, με την παρουσίαση καινοτόμων καταναλωτικών λύσεων υψηλού σχεδιασμού για την οικιακή ψυχαγωγία και τις οικιακές συσκευές. Επιπλέον, η LG Electronics Ελλάς προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία συνεργασίες με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς και εγχώριες τουριστικές μονάδες, προσφέροντας λύσεις με προηγμένα συστήματα HVAC, οθόνες digital signage, ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και προϊόντα φωτισμού LED.

[1] Καλύπτει το φάσμα μήκους κύματος μεταξύ 100-280nm.

[2] Πραγματικός χρόνος με βάση το μέγεθος του δωματίου

[3] Αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης με ακτίνα έως 5 μέτρα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *