Λιμενικά έργα στην Λέρο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς τους Δήμους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, η οποία συνίσταται σε οικονομική και τεχνική υποστήριξη με στόχο την υλοποίηση έργων σε όλα τα νησιά, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την  υλοποίηση του έργου «Επισκευή ράμπας πρυμνοδέτησης πλοίων μόλου λιμένα Λακκίου Λέρου» προϋπολογισμού 120.000,00 €. 

Λόγω της συνεχούς χρήσης του μόλου στο λιμάνι Λακκίου για την εξυπηρέτηση των διαμετακομιστικών αναγκών του νησιού και της εξυπηρέτησης όλων των ειδών των πλοίων, έχουν προκύψει σημαντικές βλάβες στην επίστρωση του μόλου και ειδικά στην περιοχή που πρυμνοδετούν τα πλοία της ακτοπλοΐας, όπως διαπιστώθηκε κατόπιν αυτοψίας και επιθεώρησης των κρηπιδωμάτων του μόλου. Ιδιαίτερα, στην περιοχή κατάκλισης του καταπέλτη επί του κρηπιδώματος έχει σημειωθεί σημαντική διάβρωση του καταστρώματος. Είναι αναγκαία η διαμόρφωση της ράμπας πρυμνοδέτησης των πλοίων στην ανωδομή του μόλου για την εξυπηρέτηση των πλοίων, καθώς και η τοποθέτηση δύο νέων δεστρών στα άκρα της ράμπας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 120.000,00 € και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο Δήμος Λέρου είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά: «Η προβλήτα στο λιμάνι στο Λακκί της Λέρου χρειάζεται επισκευή και συμφωνήσαμε να χρηματοδοτήσουμε το έργο που το νησί έχει ανάγκη. Όπως στεκόμαστε δίπλα στις ανάγκες όλων των νησιών μας, εξαντλώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης, ξεπερνώντας κάθε όριο διοικητικής ευθύνης, υπερπηδώντας κάθε εμπόδιο, ανακαλύπτοντας κάθε λύση».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *