bog
© money tourism copyright photo

Λοιπόν για να τελειώνουμε, 5,6 εκατ. ήταν οι αφίξεις του Ιουλίου 2019 | Οι διαρροές και τα PLF | Τα δρώμενα στο ΕΒΕΑ

Η ΜΑΣΚΑ

Συνεχίζονται τα “ρεπορτάζ” για τον Τουρισμό και δεν ξέρω η καημένη τι κολλύριο να βάλω στα μάτια μου για να μην πονάνε.

Λοιπόν για να τελειώνουμε οι ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2019 ήταν 5,6 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Το αν κάποιοι γράφουν 3,6 και εμφανίζουν κάτι ποσοστά “θεϊκά”, συγγνώμη αλλά όποιος θέλει φροντιστήριο το τζάμπα πέθανε.

Γι’ αυτό και πολλοί άνθρωποι του Τουρισμού και όχι μόνο, που ρωτούν για τα διάφορα νούμερα που παρουσιάζουν κάποιοι, θα παρακαλέσω να προσέχουν από που ενημερώνονται.

Στο μπλέξιμο δε που παρατηρείται σοβαρές ευθύνες έχουν και κάποιοι κυβερνητικοί που διαρρέουν διάφορα στοιχεία και “στοιχεία”, είτε δολίως, είτε με την ελπίδα ότι οι αποδέκτες θα καταλάβουν, αλλά φευ…

Αίφνης κάποιος παρατήρησε σε δύο γνωστά μέσα τα ίδια ακριβώς νούμερα: Όμως στο ένα ήταν αφίξεις και στο άλλο εισπράξεις!!! Άλλοι πάλι λένε για στοιχεία από PLF και τα συγκρίνουν με ανύπαρκτα ή στην καλύτερη περίπτωση, πειραγμένα στοιχεία του 2019, όπως τα 3,6 εκατ. αφίξεις!!! Σε λίγο θα δούμε και σύγκριση με PLF του … 2019 και θα γελάνε και οι τοίχοι…

Κάποιοι άλλοι 15Αυγουστο και πανηγυρίζουν επειδή είναι “όλα γεμάτα στα νησιά έως 80%”. Ναι μα την Παναγία έτσι γράφουν για την περίοδο που έχει πληρότητες 110% συνήθως!!!

Το μόνο που απομένει είναι να δούμε μέρες ΣΥΡΙΖΑ και να αμφισβητηθούν τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος.

Κατά τα λοιπά καλά θα κάνουν στην κυβέρνηση να “μαζευτούν” και να αφήσουν τους πανηγυρισμούς και τα πανηγύρια, κι ας είναι κάποιοι για τα πανηγύρια και να κάνουν τα δέοντα και με τις πυρκαγιές  και με τον κορονοϊό για να συνεχιστεί κανονικά η τουριστική περίοδος και να μην έχουμε τίποτα απρόοπτα.

Και στο τέλος της σεζόν τα θετικά η κυβέρνηση θα τα πιστωθεί, έτσι κι αλλιώς.

Όσο για κάποιους που για δεύτερη χρονιά προέβλεπαν ότι θα …έχουμε πεθάνει όλοι από Covid και η Ελλάδα θα έχει κλείσει με 300.000.000 κρούσματα, λέω περαστικά. Αλλά επειδή το θράσος περισσεύει συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο γαϊδαρος πετάει.

Και για να ξαναγυρίσω στους κυβερντηικούς, δεν τα έχουν κάνει μόνο στο θέμα των αφίξεων … μούτι, αλλά και στο ΕΒΕΑ, όπου ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μίχαλου, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Η παραίτηση, όχι μόνο από Α’ αντιπρόεδρος, αλλά και από απλό μέλος του ΔΣ του μεγαλυτέρου επιμελητηρίου της χώρας, του Γιάννη Συγγελίδη, ο οποίος είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Επιμελητηρίου, σίγουρα προκαλεί σοβαρό προβληματισμό, όπως και η ανάμιξη του Μαξίμου, σύμφωνα με όσα φημολογούνται, όχι χωρίς βάση.

Είναι δε άξιο απορίας ότι για κάποια μεγάλα συστημικά μέσα, ήταν είδηση η κάθοδος Συγγελίδη. Για τα ίδια μέσα η παραίτηση και η δηκτική επιστολή Συγγελίδη, δεν ήταν είδηση, αφού δεν δημοσιεύθηκε τίποτα.

Γράφει στην επιστολή του ο -πάντα σεμνός και χαμηλών τόνων- Γιάννης Συγγελίδης, προς τον Β’ αντιπρόεδρο Γιάννη Μπρατάκο:

“Αξιότιμε κύριε Β’ αντιπρόεδρε,

μετά τον αδόκητο και ξαφνικό θάνατο του προέδρου μας Κωνσταντίνου Μίχαλου και κατόπιν ώριμης σκέψης, σας γνωστοποιώ την παραίτησή μου από τη θέση του Α’ αντιπροέδρου καθώς και από αυτή του μέλους του ΔΣ του ΕΒΕΑ.

Μετά από δέκα χρόνια εποικοδομητικής συνεργασίας, μετά από μία αγαστή συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, υπηρετώντας απαρέγκλιτα τις αρχές και τις αξίες του επιμελητηριακού θεσμού, θεωρώ ότι έφτασε η στιγμή να κλείσει αυτός ο κύκλος για μένα. Οι ευθύνες και οι απαιτήσεις που πηγάζουν από την επιχειρηματική μου δραστηριότητα όλο και διευρύνονται  καθιστώντας το λιγοστό μέχρι σήμερα ελεύθερό μου χρόνο πλέον ανύπαρκτο.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΑ για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τα στελέχη του επιμελητηρίου μας για τον ζήλο που επέδειξαν και την επάρκεια με την οποία ανταποκρίθηκαν στις υψηλές απαιτήσεις που η πιο δύσκολη δεκαετία για την ελληνική οικονομία μας επιφύλασσε.

Εύχομαι στη νέα διοίκηση να ανταποκριθεί με την ίδια επιτυχία στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Συγγελίδης
Α’ αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ”.

Καλά ξεμπερδέματα λέω εγώ…

maska

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *