Λουκέτο στα ξενοδοχεία της Μαγιόρκα, βάζουν οι Ισπανοί ξενοδόχοι, λόγω μηδενικών εσόδων

ΔΙΕΘΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την απόφαση να βάλουν λουκέτο τα ξενοδοχεία της Μαγιόρκα, έλαβαν ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων και ο Σύνδεσμος Αλυσίδων Ξενοδοχείων. Η λειτουργία των ξενοδοχείων προς το παρόν δεν έχει απαγορευθεί από την ισπανική κυβέρνηση, αλλά τα μηδενικά έσοδα οδήγησαν τους ιδιοκτήτες των μονάδων σε αυτή την απόφαση.

Ο Gabriel Llobera, Πρόεδρος του ACH, δηλώνει πως κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί σταδιακά το κλείσιμο των ξενοδοχείων.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων στην Πάλμα και τη Cala Major, Javier Vich, σημειώνει πως ποτέ άλλοτε δεν είχαν ληφθεί τόσο σοβαρά μέτρα στην ιστορία του τουρισμού στις Βαλεαρίδες, όμως η κρίση του Κορωνοϊού το επιβάλλει. Υπολογίζει πως μέχρι την Τετάρτη θα έχουν κλείσει τα μισά ξενοδοχεία, όπου και αναμένεται έχουν αναχωρήσει όλοι οι επισκέπτες. Όσοι έχουν πληρώσει για την κράτησή τους μπορούν να διαμείνουν στο ξενοδοχείο έως και την τελευταία ημέρα.

Οι tour operators, που δραστηριοποιούνται στη Μαγιόρκα, όπως η Jet2, θα πραγματοποιούν πτήσεις επαναπατρισμού. Μόλις αυτές ολοκληρωθούν, οι tour operators θα σταματήσουν τη λειτουργία τους στη Μαγιόρκα.

Οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους εργαζομένους σχετικά με την κατάσταση. Οι ρυθμίσεις που αφορούν τις προσωρινές απολύσεις και τις μειώσεις εργατικών ωρών έχουν ισχύ έως 45 ημέρες, αλλά μπορεί να επεκταθούν, εάν η κατάσταση δεν αλλάξει εντός των επόμενων μηνών.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο η Jet2, διέκοψε το πρόγραμμα προς την Ισπανία και έχει ξεκινήσει ήδη τον επαναπατρισμό των τουριστών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *