Η Lufthansa ακυρώνει άλλες 2.000 πτήσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου | Πάνω από 6.000 οι ακυρωμένες πτήσεις

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με τις ταξιδιωτικές δυσχέρειες στην Ευρώπη να επιδεινώνονται, η Deutsche Lufthansa AG σχεδιάζει να περικόψει επιπλέον 2.000 πτήσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ακυρώσεων της αεροπορικής εταιρίας σε σχεδόν 6.000.

Οι περισσότερες από τις πτήσεις που επηρεάζονται είναι δρομολόγια εσωτερικού που είχαν προγραμματιστεί να απογειωθούν από το Μόναχο ή τη Φρανκφούρτη, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού αερομεταφορέα. Οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και τα ταξίδια προς προορισμούς διακοπών θα διασωθούν σε μεγάλο βαθμό.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της επισφαλούς κατάστασης στους δύο μεγάλους γερμανικούς κόμβους της, δήλωσε στο Bloomberg ο Thomas Jachnow, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αερομεταφορέας συνειδητοποίησε ότι μπόρεσε να σταθεροποιήσει τη λειτουργία στα δύο αεροδρόμια με στοχευμένες ακυρώσεις και τώρα θέτει σε ισχύ περισσότερες από αυτές.

Η Lufthansa ακύρωσε προηγουμένως 3.100 πτήσεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μετά το “κύμα” μολύνσεων με Covid-19 που “σάρωσε” το ανθρώπινο δυναμικό της. Ο γερμανικός αερομεταφορέας ακύρωσε αργότερα άλλες 770 πτήσεις και περιόρισε τις πωλήσεις θέσεων στην πιο ακριβή κατηγορία για να ελέγξει τη διαθεσιμότητα. Η κίνηση αυτή επηρέασε τα αεροπορικά ναύλα ακόμη και των φθηνότερων πτήσεων, έχοντας σας αποτέλεσμα ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής μεταξύ Λονδίνου και Φρανκφούρτης να κοστίζει 1.000 ευρώ (1.003 δολάρια).

Εκτός από τη Lufthansa, από τις ελλείψεις προσωπικού δοκιμάζονται κι άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες προβαίνουν στη λήψη ανάλογων μέτρων. Η British Airways, για παράδειγμα, έχει καταργήσει το 13% των πτήσεων, ενώ το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου θέτει όριο 100.000 επιβατών την ημέρα, μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου και ζητά από τους αερομεταφορείς να μην πωλούν επιπλέον εισιτήρια για την υψηλή καλοκαιρινή περίοδο.

Με την ακύρωση πτήσεων εκ των προτέρων και τον περιορισμό των πωλήσεων εισιτηρίων, τα αεροδρόμια και οι αερομεταφορείς προσπαθούν να αποφύγουν τις σκηνές χάους που επικράτησαν στα αεροδρόμια τις τελευταίες εβδομάδες, όταν πτήσεις ακυρώθηκαν την τελευταία στιγμή λόγω έλλειψης προσωπικού ή άλλων προβλημάτων.

Οι μετοχές της Lufthansa διαπραγματεύονταν 1,6% χαμηλότερα το απόγευμα της Τετάρτης στη Φρανκφούρτη.

Tagged

1 σχόλιο στο “Η Lufthansa ακυρώνει άλλες 2.000 πτήσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου | Πάνω από 6.000 οι ακυρωμένες πτήσεις

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *