Lufthansa: Νέες παραγγελίες αεροσκαφών Airbus και Boeing αξίας 7,5 δισ. δολαρίων | 108 υπερσύγχρονα αεροσκάφη “καθ’ οδόν”

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην αγορά υπερσύγχρονων επιβατικών αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων προχωράει ο όμιλος Lufthansa, με το Εποπτικό Συμβούλιο της μητρικής εταιρίας Deutsche Lufthansa AG να δίνει το “πράσινο φως”.

Ειδικότερα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ομίλου Lufthansa ενέκρινε την παραγγελία:

– 10 επιβατικών αεροσκαφών Airbus A350-1000
– 5 επιβατικών αεροσκαφών Airbus A350-900
– 7 επιβατικών αεροσκαφών Boeing 787-9 “Dreamliner”.

Τα εν λόγω αεροσκάφη θα παραδοθούν στον όμιλο Lufthansa από τα μέσα της δεκαετίας του 2020 και μετά. Με βάση τις τιμές καταλόγου, η αξία της παραγγελίας ανέρχεται συνολικά σε περίπου 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι σύμφωνη με τον μεσοπρόθεσμο οικονομικό προγραμματισμό του ομίλου.

Ο όμιλος Lufthansa βρίσκεται επίσης σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση περαιτέρω αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων, τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Σε δηλώσεις του ο Carsten Spohr, διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AG, είπε: “Με την αγορά 22 ακόμη αεροσκαφών Airbus A350 και Boeing 787, εξασφαλίσαμε την παράδοση περισσότερων από 50 αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων τελευταίας γενιάς για τις αεροπορικές εταιρείες-μέλη του Ομίλου Lufthansa από την έναρξη της πανδημίας. Τα αεροσκάφη αυτά θα είναι εξοπλισμένα με τις νέες μας καμπίνες μεγάλων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων τελευταίας γενιάς σε όλες τις κατηγορίες ταξιδιού. Και ο συνδυασμός των άριστων υπαλλήλων μας στο έδαφος και στο αεροσκάφος, αυτών των εξαιρετικά προηγμένων αεροσκαφών και του τελευταίου προϊόντος καθισμάτων μας στο αεροσκάφος θα τοποθετήσει τις αεροπορικές μας εταιρίες και πάλι στο προσκήνιο στο premium τμήμα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα νέα αεροσκάφη θα διαδραματίσουν επίσης καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων του ομίλου για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030, καθώς τα αεροσκάφη με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου που ενσωματώνουν την τελευταία τεχνολογία κατασκευής αποτελούν μακράν τον σημαντικότερο παράγοντα για την επίτευξη της προστασίας του περιβάλλοντος στον τομέα των αερομεταφορών.

108 υπερσύγχρονα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων

Μαζί με τις τωρινές παραγγελίες, ο όμιλος Lufthansa θα παραλάβει 108 υπερσύγχρονα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων, όπως το Airbus A350-1000, το Airbus A350-900, το Boeing 787-9 και το Boeing 777-9, τα επόμενα χρόνια. Έτσι, ο στόλος του θα αποτελείται από τα πιο αθόρυβα, πιο αποδοτικά και πιο οικονομικά αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων, που βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία. Κατά μέσο όρο, τα νέα αεροσκάφη καταναλώνουν μόλις 2,5 λίτρα καυσίμου ανά επιβάτη ανά 100 χιλιόμετρα -περίπου 30% λιγότερο από τους προηγούμενους τύπους αεροσκαφών τους.

Τα νέα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων θα αντικαταστήσουν επίσης παλαιότερους τύπους αεροσκαφών. Στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, έξι τέτοιοι υποστόλοι θα τεθούν εκτός λειτουργίας: τα τετρακινητήρια Boeing 747-400, Airbus A340-600 και Airbus A340-300 και τα δικινητήρια Boeing 777-200, Boeing 767-300 και Airbus A330-200, περιορίζοντας το ποσοστό των τετρακινητήριων αεροσκαφών στον στόλο του ομίλου Lufthansa σε ποσοστό κάτω του 15%. Ενώ, πριν από την πανδημία, τα τετρακινητήρια αεροσκάφη αποτελούσαν περίπου το 50% του στόλου αεροσκαφών του ομίλου.

Μνημόνιο συμφωνίας Lufthansa-Airbus

Εκτός από τη συμφωνία για την αγορά του νέου αεροσκάφους, η Airbus και η Lufthansa υπέγραψαν επίσης “Μνημόνιο συμφωνίας” για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους στον τομέα της βιωσιμότητας και των μελλοντικών τεχνολογιών. Αυτό περιλαμβάνει την εντατική χρήση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων, την περαιτέρω βελτιστοποίηση των λειτουργιών μέσω μιας πιο αποτελεσματικής διαχείρισης των πτήσεων και τη διερεύνηση της χρήσης υδρογόνου.

Συνολικά, και συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων αεροσκαφών μικρών και μεσαίων αποστάσεων της οικογένειας Airbus A320neo, ο όμιλος Lufthansa έχει σήμερα πάνω από 200 παραγγελίες για νέα αεροσκάφη τελευταίας γενιάς, τα οποία θα παραδοθούν τα επόμενα χρόνια.

Τα νέα αεροσκάφη

Airbus A350-1000
Το Airbus A350-1000 θα αποτελέσει μια νέα προσθήκη στον στόλο του ομίλου Lufthansa. Το αεροσκάφος έχει μήκος 73,8 μέτρα και προσφέρει περίπου 15% μεγαλύτερη χωρητικότητα από το Airbus A350-900. Τα δέκα αεροσκάφη A350-1000 που έχουν παραγγελθεί θα χρησιμοποιηθούν κυρίως σε αγορές με υψηλή ζήτηση. Ως εκ τούτου, όλα αυτά τα αεροσκάφη θα είναι εξοπλισμένα με καμπίνα Πρώτης Θέσης.

Το Airbus A350-900
Η Lufthansa λειτουργεί ήδη 21 από αυτά τα αεροσκάφη με μεγάλη επιτυχία. Με τα πέντε αεροσκάφη που παραγγέλθηκαν τώρα, ο όμιλος Lufthansa θα παραλάβει πλέον 33 ακόμη μεταφορικά αεροσκάφη αυτού του τύπου αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων.

Το Boeing 787-9
Τρία αεροσκάφη Boeing 787-9 διαθέτει σήμερα ο όμιλος Lufthansa, ενώ μαζί με τη σημερινή παραγγελία, 36 ακόμη Boeing 787-9 θα ενταχθούν στον στόλο του ομίλου τα επόμενα χρόνια.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *