Η Lufthansa περιορίζει προσωρινά τη διαθεσιμότητα εισιτηρίων χαμηλού κόστους

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Lufthansa θα ακυρώσει μαζικά πτήσεις τις επόμενες εβδομάδες και μήνες και προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρει σε όλους τους επηρεαζόμενους πελάτες μια εναλλακτική επιλογή ταξιδιού, περιορίζει προσωρινά τη διαθεσιμότητα εισιτηρίων χαμηλού κόστους σε δρομολόγια στη Γερμανία και την Ευρώπη, καθώς και στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μόνο μία κατηγορία κράτησης ανά κατηγορία μεταφοράς είναι διαθέσιμη σε αυτά τα δρομολόγια με άμεση ισχύ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ακριβότερες κατηγορίες κράτησης Y (Οικονομική Θέση) και J (Business Class), καθώς και για τις κατηγορίες G (Premium Economy) και F (First Class) σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Προς το παρόν, αυτό ισχύει για νέες κρατήσεις και επανακρατήσεις έως τις 5 Ιουλίου 2022 και για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν έως τις 31 Ιουλίου, εντός της Γερμανίας και της Ευρώπης ή έως τις 10 Αυγούστου για πτήσεις προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Εκτός από τη Lufthansa, επηρεάζονται επίσης οι πτήσεις της Air Dolomiti.

Σύμφωνα με τη Lufthansa, η μειωμένη διαθεσιμότητα ισχύει για όλα τα κανάλια κρατήσεων. Αυτό σημαίνει επίσης για τους συνεργάτες του ομίλου ότι, μόνο οι θέσεις J, Y, G και F μπορούν να κρατηθούν σε όλα τα συστήματα κρατήσεων. Μια κράτηση ή επανακράτηση σε άλλες κατηγορίες κράτησης είναι δυνατή μόνο μέσω των αυτοματοποιημένων συστημάτων επανακράτησης της Lufthansa.

Μετά από ακυρώσεις πτήσεων, οι επανακρατήσεις μπορούν να γίνουν στην αμέσως υψηλότερη κατηγορία κράτησης σύμφωνα με τους κανόνες SKCHG/INVOL. Αυτό σημαίνει ότι, οι επιβάτες της Οικονομικής Θέσης κάνουν κράτηση στην θέση Y και οι πελάτες της Επιχειρηματικής Θέσης στη θέση J.

Μέχρι τις 5 Ιουλίου, οι επανακρατήσεις σε προαιρετική βάση μπορούν να γίνουν μόνο στις τέσσερις κατηγορίες με αντίστοιχη προσαύξηση ναύλου, ενώ δεν είναι δυνατές οι κρατήσεις στη λίστα αναμονής.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η επεξεργασία για τους πωλητές εισιτηρίων και να αυξηθεί και πάλι η διαθεσιμότητα των ομάδων πωλήσεων και εξυπηρέτησης, οι αεροπορικές εταιρίες του ομίλου Lufthansa απλοποιούν επίσης προσωρινά τους κανόνες για τις επανεγγραφές σε εκούσια βάση. Η Lufthansa ζητά ρητά από τους συνεργάτες της να διεκπεραιώνουν αυτές τις διαδικασίες αυτόνομα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *