Mykonos

Lufthansa: Τριπλασιάστηκε η ζήτηση για Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τριπλασιάστηκε στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαϊου η ζήτηση για Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, σύμφωνα με την Lufthansa, η οποία προχώρησε σε προσαρμογή στα προγράμματα πτήσεων και σε επέκταση όπου χρειαζόταν.

Σύμφωνα με την Lufthansa, σε πολλά μέρη του κόσμου, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται και ο αριθμός των λοιμώξεων μειώνεται καθώς καταργούνται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε πολλές χώρες.

Οι γερμανικοί κανόνες εισόδου προσαρμόστηκαν επίσης πριν από λίγες ημέρες. Για παράδειγμα, οι κανόνες καραντίνας δεν ισχύουν πλέον για άτομα που μπορούν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού όταν επιστρέφουν από μια περιοχή κινδύνου. Τώρα γίνονται δεκτές οι δοκιμές PCR που ισχύουν για 72 ώρες και οι δοκιμές αντιγόνου που ισχύουν για 48 ώρες.

Ως αποτέλεσμα αυτών, η ζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων του Ομίλου Lufthansa αυξάνεται σημαντικά.

Για παράδειγμα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπήρξε πολύ μεγαλύτερη ζήτηση για καλοκαιρινές πτήσεις προς τις ΗΠΑ από ότι τους προηγούμενους μήνες. Οι συνδέσεις με τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και το Λος Άντζελες είχαν αυξήσεις κρατήσεων έως και 300%. Ως εκ τούτου, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa αυξάνουν περαιτέρω τον αριθμό των πτήσεων από και προς τις ΗΠΑ από τον Ιούνιο και για άλλη μια φορά πετούν σε ελκυστικούς προορισμούς όπως το Ορλάντο και η Ατλάντα.

ksd PRIMAGEL Lufthansa
adv

Ο Χάρι Χόμεϊστερ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Deutsche Lufthansa AG δήλωσε: “Οι άνθρωποι λαχταρούν για διακοπές και πολιτιστικές ανταλλαγές, καθώς και επανένωση με τις οικογένειες, τους φίλους και τους επιχειρηματικούς τους εταίρους – και, σε αυτό το πλαίσιο, ειδικά για πτήσεις μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ. Λόγω της μεγάλης σημασίας των διατλαντικών αεροπορικών ταξιδιών για την παγκόσμια οικονομία Χρειαζόμαστε τώρα μια σαφή προοπτική για το πώς τα ταξίδια μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης μπορούν να επιστρέψουν σε μεγαλύτερη κλίμακα. Ο χαμηλότερος αριθμός λοιμώξεων και ο αυξανόμενος ρυθμός εμβολιασμών επιτρέπουν μια προσεκτική αύξηση των διατλαντικών αεροπορικών ταξιδιών. Επειδή ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη ανακοινώσεις, η Γερμανία χρειάζεται επίσης ένα σχέδιο για το άνοιγμα των διατλαντικών αεροπορικών ταξιδιών.

Η ζήτηση για προορισμούς διακοπών αυξάνεται σημαντικά

Δημοφιλείς είναι επίσης κλασικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί διακοπών όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Για αυτές τις χώρες της Μεσογείου, η Lufthansa και η Eurowings έχουν ήδη λάβει τρεις φορές τον αριθμό των κρατήσεων τις τελευταίες επτά ημέρες σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Σε ορισμένες διαδρομές προς την Ισπανία, όπως η Πάλμα ντε Μαγιόρκα, η Ίμπιζα ή η Βαρκελώνη, οι κρατήσεις ήταν ακόμη υψηλότερες από το 2019. Οι πτήσεις προς τις Βαλεαρίδες Νήσους και τα ελληνικά νησιά εμφανίζουν ιδιαίτερη ζήτηση. Ως εκ τούτου, η Eurowings πρόσθεσε περισσότερες από 500 επιπλέον πτήσεις προς Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Ίμπιζα και Ελλάδα.

Η Lufthansa θα επεκτείνει επίσης το πρόγραμμα πτήσεών της σε σύντομο χρονικό διάστημα εάν η ζήτηση συνεχίσει να αυξάνεται. Με περισσότερους από 100 προορισμούς διακοπών, η Lufthansa και η Eurowings προσφέρουν περισσότερους προορισμούς διακοπών αυτό το καλοκαίρι από ποτέ. Επιπλέον, η Lufthansa πετά για πρώτη φορά απευθείας από τη Γερμανία σε δώδεκα ονειρεμένους προορισμούς στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των όμορφων νησιών της χώρας.

Οι πτήσεις προς κορυφαίους προορισμούς μεγάλων αποστάσεων αναψυχής όπως το Μαλέ (Μαλδίβες), το Κανκούν (Μεξικό) και η Πούντα Κάνα (Δομινικανή Δημοκρατία) έχουν ήδη δείξει μια ισχυρή αύξηση της ζήτησης για εβδομάδες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *