Μ. Χατζημιχαήλ: Έναρξη Τουρισμού τον Μάϊο;

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ήταν πάρα πολύ θετική και έξυπνη η απόφαση του υπουργείου Τουρισμού να ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης της τουριστικής σαιζόν στην Ελλάδα.

Δείχνει σοβαρότητα και ύπαρξη σχεδίου, πράγμα που ελάχιστες (ίσως καμία) ανταγωνίστριες χώρες έχουν επιδείξει!

Αυτό από μόνο του στρέφει τα βλέμματα των αγορών προς την χώρα μας, ως σανίδα σωτηρίας του τουρισμού και την κάνει πολύ ελκυστική σε Tour Operators και υποψήφιους πελάτες!

Όμως τώρα είναι η ώρα να πάμε στο αμέσως επόμενο βήμα:

ksd PRIMAGEL
adv

Εάν θέλουμε έναρξη της τουριστικής σεζόν τον Μάιο, όλοι οι απασχολούμενοι στον Τουρισμό πρέπει να εμβολιαστούν το άμεσα και βέβαια εντός του Απριλίου για δύο σημαντικούς λόγους:

  1. να προλάβουν να αναπτύξουν αντισώματα
  2. να προλάβει ο εμβολιασμός να κοινοποιηθεί (διαφημιστεί) στις αγορές

Όσο νωρίτερα εμβολιαστούν οι απασχολούμενοι στον τουρισμό τόσο γρηγορότερα θα σταλθεί το μήνυμα προς τις αγορές, ότι η τα νησιά μας και οι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί είναι Covid free!

Αυτό από μόνο του θα εκτινάξει την ζήτηση στα ύψη, και πιθανότατα θα δημιουργήσει “πίεση” σε κυβερνήσεις χωρών που μας ενδιαφέρουν και σήμερα προσπαθούν να αναβάλουν την έναρξη των ταξιδιών από τις χώρες τους προς το εξωτερικό για Ιούνιο ή και Ιούλιο. Ακόμα και αν κάποια χώρα επιμείνει στην απαγόρευση ταξιδιών προς το εξωτερικό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την επιτρέπει μόνο για τους Covid free προορισμούς της Ελλάδος. Κάτι ανάλογο είχε γίνει άλλωστε και την περασμένη σαιζόν.

Ο εμβολιασμός όλων των απασχολούμενων στον Τουρισμό θα έπρεπε ήδη να είναι ή «σημαία» μας, να ακούγεται παντού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μιλάνε για αυτό!

Το έχουμε διαχειριστεί πολύ καλά έως σήμερα, ας μην το χαλάσουμε στο τέλος, ο χρόνος είναι πολύτιμος και η κάθε μέρα που χάνεται είναι σημαντική!

Ευελπιστώ για τα πολύ γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης

Μηνάς Ν. Χατζημιχαήλ

Αντ/δρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω

2 σχόλια στο “Μ. Χατζημιχαήλ: Έναρξη Τουρισμού τον Μάϊο;

  1. Αλήθεια τώρα…μιλάμε για το εμβόλιο που αν και το κάνεις μπορείς να κολλήσεις κορονοιο και να τον μεταδώσει .οπότε σε τι οφελη????? Το καταλαβαίνω για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους αλλά σε όλους γιατί??? Να βάλουμε έναν ιό στο σώμα μας γιατί???? Έχετε κάνει στα παιδιά σας….θα κάνετε???

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *