©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μ. Μαρκόπουλος: Με το σύνθημα “κανένας άνεργος “, η Ρόδος συμμετέχει στις ημέρες Καριέρας Σερρών και Θεσσαλονίκης

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Βαθύς συμβολισμός για την τουριστική βιομηχανία, συνοδεύει την πολυμελή αντιπροσωπεία συμμετοχής των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Ρόδου, στις ημέρες Καριέρας στις Σέρρες, οι οποίες οργανώνονται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)  το προσεχές Σαββάτο 4 Φεβρουαρίου και από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, στην Θεσσαλονίκη στις 5 Φεβρουαρίου.

EXRΟ συμβολισμός βρίσκεται στη σύνθεση των μελών της αντιπροσωπείας, καθώς δεν απαρτίζεται μόνο από τον πρόεδρο, μέλη του δ.σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ξενοδόχους και διευθυντικά στελέχη ξενοδοχείων, αλλά για πρώτη φορά σε αυτή συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, καθώς επίσης του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της τουριστικής βιομηχανίας, όπου εργοδότες και εργαζόμενοι, μαζί, στην πράξη, αναζητούν την αύξηση του εργατικού δυναμικού για έναν προορισμό τόσο μεγάλης δυναμικής.

Ο Μανώλης Μαρκόπουλος

“Ο Τουρισμός σήμερα είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα, είναι η βιομηχανία με την υψηλότερη συνεισφορά στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν και η μετάβασή μας στη βόρειο Ελλάδα έρχεται ως συνέχεια σειράς πρωτοβουλιών που υλοποιούμε ως Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, προκειμένου να δείξουμε σε όλους τη σπουδαιότητα των ξενοδοχειακών επαγγελμάτων”, δηλώνει ο κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και επικεφαλής της ροδίτικης αντιπροσωπείας, ο οποίος για άλλη μία φορά οργάνωσε μια σημαντική αλλά και πρωτοποριακή δράση της ΕΞΡ.

Ο ίδιος τόνισε ότι “κάναμε την υπέρβαση στο μισθό υπογράφοντας τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας, και εν μέσω γενικής αβεβαιότητας το 2020 αλλά και τον Αύγουστο του 2022, με γενναίες αυξήσεις, επιλέγοντας συνειδητά να διαμορφώσουμε τις κατώτατες αμοιβές των Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου, στο υψηλότερο επίπεδο σε όλη την Χώρα. Επιπροσθέτως, καθορίσαμε για πρώτη φορά -μαζί με τούς εργαζόμενους- τις προδιαγραφές αναφορικά με τις συνθήκες στέγασης, ώστε και αυτό το θέμα να είναι λυμένο για τους εργαζόμενους στο σμαραγδένιο νησί μας”.

Ειδικά δε για τις σχέσεις με τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος της ΕΞΡ υπενθυμίζει ότι “πέρυσι τιμήσαμε τους αρχαιότερους ξενοδοχοϋπαλλήλους κάθε μονάδας του νησιού μας, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξουμε το σεβασμό μας στα πρόσωπα – στελέχη μας. Οι Έλληνες έχουμε τη φιλοξενία στο αίμα μας και αυτό αναγνωρίζεται και τυγχάνει σεβασμού από ολόκληρη την Ευρώπη. Σεβασμός, αποδοχές, περιβάλλον εργασίας και ένας τόπος με ποιότητα ζωής, αυτό είναι το μήνυμα της Ρόδου και συμμετέχουμε στις ημέρες καριέρας με το σύνθημα: Κανένας άνεργος”.

Υπογραμμίζει δε ότι στόχος των δύο αυτών αποστολών της ΕΞΡ σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη, είναι η επαναπροσέλκυση και επαναφορά στον Τουρισμό, εργαζόμενων που λόγω της πανδημίας μετακινήθηκαν σε άλλους κλάδους, προβάλλοντας τις υψηλές αμοιβές και τις θετικές προοπτικές του ελληνικού Τουρισμού, αλλά και την προσέλκυση ανέργων, που με κατάλληλη εκπαίδευση θα αποτελέσουν σημαντική ενίσχυση τόσο για τον κλάδο, όσο και για τα δημόσια οικονομικά, μέσω και της μείωσης των κονδυλίων για επιδόματα ανεργίας.

Η αντιπροσωπεία

Η 25μελής αντιπροσωπεία της Ρόδου στις ημέρες Καριέρας Σερρών και Θεσσαλονίκης εκπροσωπεί άμεσα 70 ξενοδοχειακές μονάδες και έμμεσα όλες τις μονάδες – μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Από τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου συμμετέχουν επίσης οι κ.κ. Κώστας Μηνέττος (Γενικός Γραμματέας της Ε.Ξ.Ρ.) , Αλέξανδρος Πασσάλης, Γιώργος Γεωργαλίδης και Στέφανος Παλλάς. Μαζί και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος, καθώς και μέλη της διοίκησης του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων συμμετέχουν στην αντιπροσωπεία ασπαζόμενοι την ανάγκη να καλυφθούν με δυναμικό, όλα τα τμήματα των ξενοδοχείων, διότι με τον τρόπο αυτό η δουλειά θα είναι για όλους πιο άνετη και ταυτόχρονα όλοι μαζί θα εργάζονται για τη βελτιστοποίηση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και ως εκ τούτου της ανέλιξης του ελληνικού Τουρισμού.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *