Η Μαγιόρκα παρουσιάζει στην World Travel Market τη νέα στρατηγική της για τον Τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τη νέα στρατηγική του για τη διαχείριση του τουρισμού στη Μαγιόρκα αναμένεται να παρουσιάσει το Τουριστικό Συμβούλιο των Βαλεαρίδων νήσων κατά τη διοργάνωση της World Travel Market 2023, με κύριο στόχο την ανάδειξη του νησιού ως ασφαλή, καινοτόμο και βιώσιμο προορισμό στη βρετανική αγορά, μια από τις βασικές αγορές-στόχους για τους επισκέπτες του.

Το Συμβούλιο του νησιού της Μαγιόρκα, υπεύθυνο για τη διαχείριση του τουρισμού του θα παρευρεθεί στην WTM 2023 υπό την εκπροσώπηση της νέας ηγεσίας του, η οποία θα παρουσιάσει τη στρατηγική του στη Βρετανία και το εξωτερικό.

Η παρουσία της Μαγιόρκα στην WTM αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση της τουριστικής στρατηγικής του προορισμού σε μια νέα ηγετική εποχή για τον τουρισμό του νησιού. Ως εκ τούτου, έχει προγραμματιστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συναντήσεων, όπου η αντιπροσωπεία του νησιού θα συναντηθεί με τους επικεφαλής βασικών φορέων του βρετανικού τουριστικού τομέα, ανάμεσά τους η TUI, η easyJet, η Jet2, η ABTA, κ.ο.κ..

Η βασική τουριστική προσέγγιση αναμένεται μάλλον ίδια με αυτή που ακολουθείται εδώ και μερικά χρόνια, με έμφαση στη χαμηλή περίοδο και στις εναλλακτικές προτάσεις για τον τουρισμό ήλιου και παραλίας, ανάμεσά τους η γαστρονομία και ο αθλητισμός. Η βιωσιμότητα θα έχει μεγάλη σημασία σε όλες τις προωθητικές ενέργειες.

Η Πάλμα θα συνεχίσει να προβάλλεται ως προορισμός για όλο τον χρόνο, μετά την επιτυχία που σημειώνεται σε αυτό το πεδίο από την ίδρυση του Ιδρύματος Τουρισμού Palma 365, το 2014, υπό τον Pedro Homar, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ο διευθυντής του.

Η Calvia θα παρουσιάσει το δικό της brand 365, με τον νέο δήμαρχο, Juan Antonio Amengual, να επιθυμεί να προωθήσει, μεταξύ άλλων, τις παραλίες της κατά τη χαμηλή περίοδο. Άλλωστε, ο ίδιος έχει υποσχεθεί να παραμείνουν ανοιχτές, προσφέροντας πλήθος υπηρεσιών καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Κατά τα άλλα, ο νέος δήμαρχος της Alcudia, Fina Linares, πρώην σύμβουλος τουρισμού, θα ενισχύσει την προώθηση του αθλητικού τουρισμού.

Αλλά ενώ θα υπάρχει όλη αυτή η προβολή, προβληματισμό προκαλεί κατά πόσο θα μπορούσε να επισκιαστεί η παρουσία της Μαγιόρκα στην WTM από πολιτικές αποφάσεις, όπως συνέβη το 2015, για παράδειγμα, όταν έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων σκόπευε να εισαγάγει τον τουριστικό φόρο το καλοκαίρι του 2016.

Η πολιτική ατζέντα κυριαρχείται τώρα από την προτεινόμενη μεταρρύθμιση του νόμου για τον τουρισμό των υπερβολών. Για τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αυτή η μεταρρύθμιση (που δεν αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέχρι λίγο πριν από τη σεζόν του 2024) είναι πιθανό να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις συζητήσεις περί προωθητικών ενεργειών.

Η WTM είναι η πρώτη από τις τρεις μεγάλες εκθέσεις στην Ευρώπη που λαμβάνουν χώρα η Μαγιόρκα και οι Βαλεαρίδες, με τις άλλες δύο να είναι η Fitur της Μαδρίτης, τον Ιανουάριο του 2024, και η ITB του Βερολίνου, τον Μάρτιο του 2024. Κατά κάποιο τρόπο θεωρείται ως αφετηρία για την προετοιμασία της επόμενης τουριστικής σεζόν.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *