Βουνά Tramuntana-Μαγιόρκα

Η Μαγιόρκα παίρνει τα… βουνά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διαφημιστική εκστρατεία για να πείσει τους επισκέπτες της να εξερευνήσουν τα βουνά της προωθεί η Μαγιόρκα, σε μια προσπάθεια, αφενός να επιμηκύνει την υπάρχουσα τουριστική της περίοδο, αφετέρου να αποσυμφορήσει από τις ορδές τουριστών τις πολυσύχναστες παραλίες της. 

Το νησί των Βαλεαρίδων εντείνει την προώθηση των φυσικών ου αξιοθέατων για να δελεάσει περισσότερους τουρίστες να αφήσουν τις φημισμένες παραλίες της, που «βουλιάζουν» κάθε σεζόν από κόσμο.

Η πεζοπορία στα θεαματικά βουνά Tramuntana είναι το κέντρο του διαφημιστικού της έργου φέτος, όπως δήλωσε ο Francina Armengl, πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης των Βαλεαρίδων, στην επίσκεψή του στην ITB. Από την πλευρά της η διευθύντρια τουρισμού της Μαγιόρκας, Paula Ginard, είπε πως η σηματοδότηση των μονοπατιών πεζοπορίας θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου και μιας νέας διαδρομής από το Artá στο Lluc.

Και τα υπόλοιπα νησιά των Βαλεαρίδων επιδιώκουν να προωθηθούν ως βιώσιμοι και πολιτιστικοί προορισμοί, παρόλο που η πλειονότητα των επισκεπτών παραμένουν στην παραλία. Η στρατηγική αυτή αποσκοπεί στην επιμήκυνση της υπάρχουσας τουριστικής περιόδου, η οποία διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

Η Μαγιόρκα, η Μενόρκα, η Ίμπιζα και η Φορεντέρα προσέλκυσαν 4,8 εκατομμύρια Γερμανούς τουρίστες πέρυσι, ποσοστό 5% υψηλότερο από το 2016, παρόλο που οι τιμές των ξενοδοχείων αυξήθηκαν. Η Γερμανία ήταν και πάλι η μεγαλύτερη πηγή τουριστών αντιπροσωπεύοντας το 30% των διεθνών επισκεπτών, με το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με μερίδιο 23% επί του συνόλου των επισκεπτών.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *