konsolas

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Είναι η ώρα να βγει μπροστά η Δημιουργική Ελλάδα»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στις προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον τουρισμό αναφέρθηκε ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου,  κ. Μάνος Κόνσολας, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο της Ν.Δ στη θεματική ενότητα: «Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές».

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι: «Ο τουρισμός είναι ένας τομέας που αποτυπώνει τη δυναμική της Δημιουργικής Ελλάδας.

Αυτή τη δυναμική θέλουμε να απελευθερώσουμε από τα δεσμά της υπερφορολόγησης αλλά και ενός παρωχημένου και ασφυκτικού πλαισίου που θέτει εμπόδια στην άσκηση οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Αναφέρθηκε στη μείωση των φόρων, με την άμεση κατάργηση του φόρου διανυκτέρευσης, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% με χρονικό ορίζοντα διετίας. Παράλληλα, έθεσε ως στόχο ένα ενιαίο και ανταγωνιστικό συντελεστή ΦΠΑ για τις υπηρεσίες στον τουρισμό, όπως έχουν όλες οι ανταγωνίστριες χώρες.

Έκανε ειδική αναφορά στην άμεση εφαρμογή ενός νέου χωροταξικού για τον τουρισμό που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, αλλά και σε χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα για την ενίσχυση καινοτόμων και εξωστρεφών επενδυτικών σχεδίων, την αναβάθμιση τουριστικών καταλυμάτων και τη βελτίωση των υπηρεσιών τους, με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε και στις μεγάλες αλλαγές που σχεδιάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στις οποίες η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απούσα.

«Αυτή τη στιγμή κυοφορούνται μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη, διαμορφώνονται τα νέα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Βασικός πυλώνας στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση είναι μια Ευρωπαϊκή Δομή Άμυνας, η Κοινή Ευρωπαϊκή Αμυντική Πολιτική που θα θωρακίσει τη χώρα μας απέναντι σε κάθε επιβουλή.

Το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η συμμετοχή της στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, ως ισότιμο μέλος και όχι στη δεύτερη ή στην τρίτη ταχύτητα. Σε αυτή τη συζήτηση σήμερα η Ελλάδα είναι απούσα γιατί πολύ απλά έχει την ατυχία να διαθέτει μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει σε τίποτα, που διαχειρίζεται ένα πεπερασμένο χρονικό ορίζοντα, που δεν έχει γεωπολιτική θεώρηση της πολιτικής αλλά και της θέσης της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη, που ιστορικά και πολιτικά, συνδέθηκε με την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

Μια επιλογή που πολεμήθηκε από αυτούς που ανακάλυψαν σήμερα την Ευρώπη.

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να είναι αυτή που θα βάλει τη σφραγίδα της στο νέο κύκλο που ανοίγει για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση», επεσήμανε ο κ. Κόνσολας.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας έστειλε με την ομιλία του ένα σαφές μήνυμα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αλλάξει την Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες, αναδεικνύοντας ένα διαφορετικό πρότυπο και υπόδειγμα.

Προτάσσει την αλήθεια, το ρεαλισμό και τη συνέπεια.

Πιστεύει στη δυναμική μιας νέας μεταρρυθμιστικής ατζέντας, που θα βγάλει την Ελλάδα από το περιθώριο, από τον παραλογισμό μιας κυβερνητικής εξουσίας που εκφράζεται με αυταρχισμό, καθεστωτισμό και μέσα από την υπερφορολόγηση φτωχοποιεί τους Έλληνες, δημιουργεί σύνδρομα συμβιβασμού με τη μιζέρια και τη μοιρολατρία.

Είναι ώρα να απευθυνθούμε στους πολίτες. Να τους καλέσουμε να πάρουν στα χέρια τους την τύχη της χώρας, να κλείσουν τους λογαριασμούς της χώρας με το παρελθόν.

Είναι η ώρα να βγει μπροστά η Δημιουργική Ελλάδα».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *