ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: “Ένα σημαντικό έργο αναβαθμίζει τις λιμενικές υποδομές της Καλύμνου”

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ένα λιμενικό έργο μείζονος σημασίας δρομολογείται στην Κάλυμνο. Πρόκειται για την κατασκευή μιας νέας αποβάθρας εξωτερικά του λιμανιού της Καλύμνου, έργο προϋπολογισμού 11.945.000 ευρώ, για το οποίο, σύμφωνα με έγγραφη ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, υποβλήθηκε το σχετικό έντυπο εξειδίκευσης για τη χρηματοδότησή του.

Μετά την 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης της σχετικής πρόσκλησης, προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία της υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης από τον Φορέα Διαχείρισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας με παρέμβασή του, είχε ζητήσει την ένταξη του έργου, είτε στο ΕΣΠΑ, είτε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τονίζοντας ότι οι λιμενικές υποδομές στην Κάλυμνο χρήζουν αναβάθμισης προκειμένου να μπορούν να υποστηρίξουν αναπτυξιακούς στόχους, όπως ο θαλάσσιος τουρισμός και η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Το συγκεκριμένο έργο, προβλέπει τη δημιουργία δύο θέσεων πλαγιοδέτησης, ενός φορτηγού και ενός τουριστικού πλοίου, αλλά και μία θέση πρυμνοδέτησης ενός μεγάλου επιβατηγού και οχηματαγωγού πλοίου.

Η νέα λιμενική εγκατάσταση θα δημιουργηθεί εξωτερικά του λιμανιού, πάνω στον ήδη υφιστάμενο προσήνεμο μόλο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *