Με επιτυχία το συνέδριο “Τα Αστερούσια της Παράδοσης και της Ιστορίας”

ΦΟΡΕΙΣ

Η ανάδειξη και διατήρηση της Ιστορικής μνήμης αλλά και η διαφύλαξη της τοπικής μας παράδοσης, του πολιτισμού μας, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης η οποία συνεργάζεται με φορείς του νησιού, ερευνητές-επιστήμονες στηρίζοντας ανάλογες πρωτοβουλίες και δράσεις.
Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτακης μιλώντας στο τετραήμερο συνέδριο με θέμα «Τα Αστερούσια της Παράδοσης και της Ιστορίας» που οργάνωσε με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας  σε Πύργο, Χάρακα και Εθιά όπου  αναδείχτηκε με επιτυχία η ιστορία, η παράδοση, η πολιτισμική, η οικολογική, και αρχαιολογική αξία της ευρύτερης περιοχής.

«Μέσα από τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις και παρουσιάσεις οι παλαιότεροι θυμούνται το χθες ,οι νεότεροι διδάσκονται το σήμερα και όλοι μαζί εμπνεόμαστε το αύριο. Ένα αύριο για το οποίο στην Περιφέρεια Κρήτης οραματιζόμαστε, διεκδικούμε και υλοποιούμε στον στρατηγικό μας σχεδιασμό” πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης δίδοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους οργανωτές, Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, Δήμους, πολιτιστικούς συλλόγους για την άψογη προετοιμασία -συνδιοργάνωση και στους συμμετέχοντες ομιλητές που φώτισαν άγνωστες πτυχές της ιστορίας, και ανέδειξαν τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, ενώ επισημαίνει έγιναν για τις αναπτυξιακές δυνατότητες των Αστερουσίων. Το συνέδριο που στέφθηκε με επιτυχία  “μαγνητισε” το ενδιαφέρον των φορέων και των κατοίκων των Αστερουσίων που συμμετείχαν στις εργασίες. Ήταν συνδιοργάνωση Περιφέρειας-Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας που πραγματοποιήθηκε με την οργανωτική συνδρομή του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, των πολιτιστικών συλλόγων της δημοτικής ενότητας Αστερουσίων, των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής Ενότητας Αστερουσίων, και την συμμετοχή των Δήμων: Φαιστού, Γόρτυνας, Μινώα-Πεδιάδας, Βιάννου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *