Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται η έκθεση των Μαγεμένων

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MAGEMENES 2Αυλαία πέφτει στις 8 Ιανουαρίου για τη μνημειώδη έκθεση των Μαγεμένων, των θρυλικών γλυπτών που μετά από 151 χρόνια επέστρεψαν με τη μορφή αντιγράφων στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάστηκαν στο περίπτερο 3 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου.
Η πρωτοβουλία της ΔΕΘ-Helexpo για την επιστροφή των Μαγεμένων στην γενέθλια πόλη τους αποτέλεσε μία προσφορά του εθνικού εκθεσιακού φορέα για τα 80α γενέθλια της ΔΕΘ και βέβαια για τη Θεσσαλονίκη.
Η τελετή λήξης της έκθεσης των Μαγεμένων και των Εφευρέσεων και Μουσικών Οργάνων των Αρχαίων Ελλήνων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, στις 19:00 στο περίπτερο 3 και θα πλαισιωθεί από συναυλία από το σύνολο αρχαίας ελληνικής μουσικής «Ορφεία Αρμονία» και από την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Νίνας Φιλίππου-Ρόδη «Οι Μαγεμένες στην γενέθλια πόλη».
Κατά τη διάρκεια της τελετής θα βραβευτούν και οι χορηγοί που στήριξαν οικονομικά την έλευση των αντιγράφων των Μαγεμένων από το μουσείο του Λούβρου, δηλαδή το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Οι Μαγεμένες, τα τέσσερα αμφίπλευρα γλυπτά, οι λεγόμενες «Καρυάτιδες» της Θεσσαλονίκης, θα χαριστούν από τη ΔΕΘ-Helexpo στην πόλη και θα τοποθετηθούν σε χώρο, που θα υποδείξει το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τον κεντρικό δήμο και τους φορείς.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *