Με θέμα “Rising Stars”, το Sani Gourmet δίνει βήμα στους chef του μέλλοντος!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από τις 20 μέχρι τις 24 Μαΐου η αυλαία του Sani Gourmet 2016 ανεβαίνει, αποκαλύπτοντάς μας έναν ολοκαίνουργιο γαστρονομικό κόσμο. Κυριολεκτικά καινούργιο, αφού φετινό θέμα του είναι τα ανερχόμενα αστέρια της ευρωπαϊκής gourmet σκηνής.
Οκτώ νέοι chef, αναγνωρισμένοι ήδη από τους λάτρεις των γεύσεων, αλλά και από σχετικούς θεσμούς, κάποιοι έχοντας κατακτήσει το πρώτο τους αστέρι Michelin και άλλοι στην τελική ευθεία για να το κερδίσουν , θα ξετυλίξουν τη φαντασία τους στα -επίσης βραβευμένα- εστιατόρια του Sani Resort.

Ο Mauricio Giovanini με τις αργεντίνικες ρίζες και πεδίο δράσης την Ισπανία, ο Γερμανός Jan Hoffmann, ο Αυστριακός Klemens Schraml, οι Ιταλοί Oliver Piras και Alessandra del Favero, ο Yorick Tièche από τη Γαλλία, ο Stephen Toman από τη Βόρεια Ιρλανδία και οι δικοί μας, Σωτήρης Κοντιζάς και Αλέξανδρος Τσιοτίνης, καθένας χωριστά θα καταθέσουν τις εμπνεύσεις τους, με έμφαση στην κουζίνα που τους εμπνέει και τους οδηγεί σε ένα λαμπρό μέλλον.

Τα βιογραφικά των σεφ

Mauricio Giovanini

Τα χρώματα της γεύσης

Περνώντας τον Ατλαντικό, ο Mauricio Giovanini έφερε στην Ευρώπη τη ζωηρή φαντασία της Νοτιοαμερικάνικης κουζίνας.

Ο Mauricio Giovanini γεννήθηκε στην Κόρδοβα της Αργεντινής, όπου και φοίτησε στη Σχολή Γαστρονομίας. Μαζί με τη σύζυγό του, Pia Ninci (maitre d ‘), μετακόμισαν στην Ισπανία το 2002, και άνοιξαν το εστιατόριο Messina στη Μάλαγα το 2003. Το 2016 ο chef κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin, αφού είχε προηγηθεί μια σειρά από διακρίσεις για τον ίδιο και το εστιατόριό του, όπως το βραβείο του «Καλύτερου Εστιατορίου στη Μάλαγα» από το Βασιλικό Οργανισμό Γαστρονομίας της Μάλαγα (Royal Gastronomic Malaga´s Association), από τον οποίο αργότερα ο Giovanini βραβεύτηκε και ως «Ο Καλύτερος Chef». Το 2014, η εφημερίδα ABC της Ισπανίας χαρακτήρισε τη Messina ως το «Καλύτερο Eστιατόριο Δημιουργικής Κουζίνας στην Ισπανία», ενώ αργότερα κατέκτησε το «1 Sol Repsol» από τον Οδηγό Michelin.

Σωτήρης Κοντιζάς

Ανερχόμενο ταλέντο

Ο σεφ γεφυρώνει γευστικά την Άπω Ανατολή με τη Μεσόγειο.

Μισός Ιάπωνας λόγω καταγωγής της μητέρας του, ο Σωτήρης Κοντιζάς δούλεψε στο πλευρό του Χριστόφορου Πέσκια, του μέντορά του, με τον οποίο συνεργάστηκε σταθερά όλο αυτό το διάστημα, ξεκινώντας από το εστιατόριο “48”, καθοριστική εμπειρία για το μέλλον του. Μετά από ένα διετές διάλειμμα ως Chef de Partie στο Nobu Matsuhisa Athens (2008-2010), όπου μυήθηκε σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων μιας κουζίνας, επέστρεψε στον Χριστόφορο Πέσκια, ως Chef de Cuisine στο εστιατόριο Π–ΒΟΧ, μέχρι το Νοέμβριο του 2014. Ακολούθησε μια γεμάτη εμπειρίες χρονιά, με μαθητεία στα εστιατόρια Geranium** και Studio* στην Κοπεγχάγη και The Ledbury** στο Λονδίνο, σκαλοπάτι απαραίτητο για το επόμενο βήμα του ως Head Chef στο αθηναϊκό εστιατόριο Nolan. Εκεί, για πρώτη φορά επικεφαλής της κουζίνας, παρουσιάζει ένα μενού βασισμένο στα ντόπια προϊόντα και το δημιουργικό γεφύρωμα των γεύσεων της Άπω Ανατολής με την ελληνική παράδοση.

Oliver Piras – Alessandra del Favero

Γευστική συμφωνία

O Ιταλοί Oliver Piras και η Alessandra del Favero συνθέτουν πιάτα που μένουν αξέχαστα σε όποιον τα γεύεται!

Μετά από δύο υψηλού κύρους μαθητείες στο Celler de Can Roca στη Χιρόνα και στο Noma στην Κοπεγχάγη, ο Oliver Piras εργάστηκε ως chef στο ξενοδοχείο Rosapetra Spa e Resort στην Cortina d’Ampezzo και στη συνέχεια στο εστιατόριο Aga, στο San Vito di Cadore, δημιουργώντας αριστοτεχνικά πιάτα διεθνούς αναγνώρισης.

Μετά το βάπτισμα του πυρός στο οικογενειακό εστιατόριο, η Alessandra del Favero έκανε μια σύντομη συνεργασία με το Da Vittorio στο Brusaporto που ήταν η αφορμή για να διασταυρωθεί η πορεία της με εκείνη του Oliver Piras.Οι δυο τους προτείνουν μια κουζίνα εμπνευσμένη από την περιοχή τους, ρυθμική, τολμηρή και γεμάτη αντιθέσεις. Εμπνευσμένος από τις βόρειο ευρωπαϊκές επιρροές του, ο Piras αναδεικνύει τα συστατικά, συνδυάζοντας αρμονικά τους δύο πρωταγωνιστές του, το όξινο και το πικρό, σε μια επίδειξη δεξιοτεχνίας η οποία αναγνωρίζεται από τους αυστηρότερους στον κλάδο. Του έχουν ήδη απονεμηθεί δύο “Πιρούνια” από τον οδηγό ιταλικών εστιατορίων Gambero Rosso 2016, προσφάτως ένα αστέρι Michelin, καθώς και ο τίτλος του Ανερχόμενου Chef του Luigi Cremona.

Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Λαμπερό άστρο

Ένας από τους πλέον ταλαντούχους και δημιουργικούς Έλληνες chef, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μαγειρεύει χωρίς όρια.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο πλάι του Γιάννη Μπαξεβάνη, στο εστιατόριο της Κηφισιάς Beau Brummel. Αυτή όμως ήταν μόνο η αρχή ενός μεγάλου γευστικού ταξιδιού, αφού η επόμενη μέρα τον βρήκε στη Γαλλία, αρχικά στο Institut Paul Bocuse της Λυών και στη συνέχεια στο Παρίσι, στην Ecole Superieure de Cuisine Francaise – Ferrandi. Με τέτοιες σπουδές δε δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά σε βραβευμένα εστιατόρια της γαλλικής Πρωτεύουσας, όπως το Arpege του Alain Passard (3* Michelin) και το εστιατόριο της Helenne Darroze (2* Michelin). Ακολούθησε ένα πέρασμα από την αθηναϊκή Σπονδή, για έναν περίπου χρόνο, για να επιστρέψει στη Γαλλία και στο  εστιατόριο Εpicurean του Eric Frechon (3* Michelin). Εκεί ήταν που τον προσέγγισε ο επιχειρηματίας Βασίλης Ζαχαράκης, δίνοντάς του την ευκαιρία ν’ αναλάβει επικεφαλής στο εστιατόριο Το Περιβόλι, στη Σαντορίνη, όπου και ξεκίνησε να αποκρυσταλλώνει τη δική του αντίληψη γύρω από την ελληνική κουζίνα, σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα. Το 2010 είχε την ευκαιρία να εργαστεί στο περίφημο Noma, στην Κοπεγχάγη, κατόπιν στο παγκοσμίου φήμης L’Astrance του Pascal Barbot και αργότερα στο ξενοδοχείο Elounda Peninsula, όπου επί τρία χρόνια ήταν επικεφαλής της κουζίνας του εστιατορίου Καλυψώ, κερδίζοντας μάλιστα τρεις φορές Χρυσό Σκούφο. Σήμερα, εκτός από chef είναι και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC, στην οδό Διοχάρους, πίσω από το ξενοδοχείο Hilton, όπου μυεί τους Αθηναίους σε όμορφα γαστρονομικά ταξίδια μέσα από τα δύο degustation μενού του. Λάτρης της κουζίνας, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μαγειρεύει χωρίς όρια, συνδυάζοντας στα πιάτα του τον εξωτισμό με τα ελληνικά προϊόντα, καθώς η κουζίνα του χαρακτηρίζεται από χρώματα, αρώματα και γεύσεις του κόσμου.

Klemens Schraml

Συναισθηματική κουζίνα

Όχι μόνο τα συστατικά, αλλά το συνολικότερο περιβάλλον του τόπου όπου ζει και εργάζεται τον εμπνέουν να δημιουργήσει ξεχωριστές γεύσεις.

Tα μονοπάτια της καριέρας του τον ταξίδεψαν σε όλη την Ευρώπη, οδηγώντας τον σε συνεργασίες με μεγάλα ονόματα, όπως ο Joachim Wissler, chef του εστιατορίου Vendome στη Γερμανία, o Thorsten Probost, chef του εστιατορίου του Burg Vital Resort στην Αυστρία, ο Sven Elverfeld, chef του εστιατορίου Aqua στη Γερμανία και o Markus Lindner, chef του εστιατορίου Mesa στη Ζυρίχη και του εστιατορίου Alpina στις Άλπεις. Τα τελευταία έξι χρόνια έχει ειδικευτεί στην αλπική κουζίνα, ένα είδος που συνδυάζει την εντοπιότητα, την οικολογία και την έξυπνη χρήση των συστατικών, σ’ ένα ευρηματικό γαστριμαργικό παιχνίδι. Στο Sani Gourmet θα δημιουργήσει ένα μενού που γεφυρώνει την αλπική κουζίνα με τις γεύσεις της θάλασσας.

Yoric Tièche

Μεσογειακό άρωμα

Με παιδικό πάθος και ενήλικη φαντασία, αναπτύσσει δημιουργικά τις γευστικές μνήμες του.

O Yoric Tièche εδώ και δέκα χρόνια επιδεικνύει μια εξαιρετική πορεία στο χώρο της γαστρονομίας, έχοντας ανοίξει πολλά εστιατόρια και εκδώσει αρκετά σχετικά βιβλία. Φέτος κατέκτησε το πρώτο του αστέρι Michelin, ενώ τιμήθηκε και με το Best Chef of Tomorrow στα Βραβεία Gault & Millau 2016. Το 2014 είχε κατακτήσει τον τίτλο του Maître στο Bistrot Terrasse, το εστιατόριο του Hotel Juana στην Αντίμπ. Την ίδια χρονιά εξύψωσε την κουζίνα του εστιατόριου La Passagère με το μενού του “Grand Bleu”, εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο, που περιλάμβανε αποκλειστικά ντόπια ψάρια και θαλασσινά. Aπό το 2013 είναι επικεφαλής chef των ξενοδοχείων Belles Rives στην Κυανή Ακτή. Oρόσημο στην καριέρα του στάθηκε η συνεργασία του με τον chef Yannick Alleno, που ξεκίνησε το 2005. Πλέον, έχοντας ταξιδέψει σε όλη την Ασία αλλά και στο Μαρόκο, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ξεχωριστή κουζίνα. Συνεργάστηκε στενά επίσης με τον Alain Llorca στο Negresco στη Νίκαια, εστιατόριο με επίκεντρο τη μεσογειακή κουζίνα. Τέλος, το ταξίδι του τον οδήγησε στο Παρίσι και στο εστιατόριο Taillevent, όπου μαζί με τον Alain Soliveres ανακάλυψε την κουζίνα “Classic Bourgeois”.

Stephen Toman

Καθαρές γεύσεις

Η γιαγιά του τον ενέπνευσε ν’ ασχοληθεί με τη μαγειρική, αλλά η φύση τον καθοδηγεί.

O Stephen Toman είναι ιδιοκτήτης και επικεφαλής chef του εστιατορίου “ΟΧ” στο Μπέλφαστ, το οποίο βραβεύτηκε μ’ ένα αστέρι Michelin το 2016 και χαρακτηρίστηκε ως το πιο δημοφιλές εστιατόριο της Δυτικής Ευρώπης από τον οδηγό «The World’s 50 Best Restaurants”. Καταγόμενος από το Μπέλφαστ, ο Toman πέρασε πολλά χρόνια ταξιδεύοντας στην Αμερική και το Παρίσι, αποκτώντας εμπειρία σε κουζίνες παγκόσμιας κλάσης. Στην κουζίνα του επικεντρώνεται στα εποχικά προϊόντα, αφήνοντας τη φύση να τον καθοδηγήσει στη διαμόρφωση των μενού του.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *