Mega Airlines Studies: Βραβεύσεις, πιστοποιήσεις και σύγχρονα προγράμματα σπουδών

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Mega Airlines Studies, λειτουργεί 24 χρόνια, ως εξουσιοδοτημένο κέντρο της ΙΑΤΑ, με συνέπεια και αξιοπιστία

Αποτελεί το μόνο εκπαιδευτικό κέντρο στην Ελλάδα που είναι ταυτόχρονα πιστοποιημένο από τρεις φορείς:

1) International Air Transport Association (IATA),

2) Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και

3) Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), και πρωτοπορεί στον χώρο της τουριστικής και αεροπορικής εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να αξιολογηθεί για το 2022 ως ένα από τα δύο κορυφαία εκπαιδευτικά κέντρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αερομεταφορών στην Ευρώπη.

Οι βραβεύσεις βέβαια, δεν είναι πρωτόγνωρες για τον εκπαιδευτικό οργανισμό, αφού από το 2011 διατηρεί τον τίτλο του Top Performing ATC για δεκατρία συναπτά έτη, ανοίγοντας τον δρόμο για την απορρόφηση των σπουδαστών του, από εταιρείες παγκοσμίου κύρους εντός και εκτός συνόρων.

Από την αρχή των δραστηριοτήτων της, προσφέρει διεθνή σύγχρονα προγράμματα σπουδών που αφορούν τον αεροπορικό και τουριστικό κλάδο. Στόχος της είναι να εκπαιδεύσει, να πιστοποιήσει και να προετοιμάσει τη νέα γενιά επαγγελματιών της αεροπορικής τουριστικής βιομηχανίας και του κλάδου των αερομεταφορών, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. αλλά και να προσφέρει σε όσους ήδη εργάζονται στον χώρο την δυνατότητα να βελτιώσουν, εκσυγχρονίσουν, και εξειδικεύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Η Mega Airlines Studies ακολουθώντας τις εξελίξεις, ως ήδη «Πιστοποιημένο Κέντρο Εκπαίδευσης» της ΙΑΤΑ για τα επικίνδυνα εμπορεύματα από το 2012, έλαβε μια ακόμη διαπίστευση το 2023, την πιστοποίηση CBTA Center Provider από την ΙΑΤΑ, με την οποία καθιερώνεται ως το μοναδικό εκπαιδευτικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, το οποίο μπορεί να αναπτύσσει «προσαρμοσμένη» και «εξατομικευμένη» εκπαίδευση σε ιδιώτες και επιχειρήσεις βασισμένη στις ιδιαίτερες ικανότητες του εκάστοτε εκπαιδευομένου που διαχειρίζεται τα επικίνδυνα εμπορεύματα.

Ο κ. Γ. Γαλίτης, πρόεδρος και διευθυντής Εκπαίδευσης

Αυτή η νέα πιστοποίηση στοχεύει στην «Εκπαίδευση με βάση τις ικανότητες», επικεντρώνεται στον εκπαιδευόμενο, και βασίζεται κυρίως σε 4 πυλώνες:

Τα καθήκοντα και τις αποστολές, ειδικά για τους υπαλλήλους,

Την επίτευξη στοχευμένου επιπέδου δεξιοτήτων,

Το ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα,

Τις συνεχείς και εξατομικευμένες αξιολογήσεις.

Οι σπουδαστές του εκπαιδευτικού κέντρου, έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τα διεθνώς αναγνωρισμένα πτυχία της ΙΑΤΑ είτε διά ζώσης είτε εξ αποστάσεως παρακολουθώντας προγράμματα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως Ιπτάμενοι συνοδοί-Φροντιστές, υπάλληλοι αεροπορικής εταιρείας, αεροδρομίου, τουριστικού γραφείου και αερομεταφοράς εμπορευμάτων, κ.ά.. Παράλληλα, από το 2011, και μέσω της αποκλειστικής συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ΙΑΤΑ και του Πανεπιστημίου του Harvard στον τομέα του Management, παρέχεται στους σπουδαστές της Mega Airlines Studies που επιλέγουν να εγγραφούν σε ένα πρόγραμμα της ΙΑΤΑ, η δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να αποκτήσουν σε διάστημα 6 μηνών το δίπλωμα IATA-Harvard: Leadership and Management Training Program.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η παρουσία της Mega Airlines Studies στις αεροπορικές εταιρείες, αλλά και στις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης είναι γνωστή, εκπαιδεύοντας έως σήμερα μεγάλο αριθμό επαγγελματιών στον αεροπορικό και τουριστικό κλάδο, καθώς και τις σημαντικότερες εταιρίες του χώρου, όπως η Marine Tours, το Αktina Travel, Aspida Travel, το GS, η Swissport, η Goldair Handling, η Kuehne Nagel, η Skyserv, η Volotea, κ.ά..

Τέλος, οι σπουδαστές της Mega Airlines Studies, κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επάγγελμα που έχουν επιλέξει μέσω εκπαιδευτικών επισκέψεων που πραγματοποιούνται σε εταιρείες του χώρου.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί πως στο εκπαιδευτικό κέντρο λειτουργεί Γραφείο Διασύνδεσης.

Οι απόφοιτοι καθοδηγούνται και υποστηρίζονται στο τομέα της εύρεσης εργασίας, προετοιμάζονται για συνέντευξη και τη σωστή σύνταξη των βιογραφικών τους και εν συνεχεία προωθούνται τα βιογραφικά τους σε αεροπορικές εταιρίες και εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων, καθώς και σε τουριστικά γραφεία. Η απορρόφηση των αποφοίτων του εκπαιδευτικού οργανισμού είναι πολύ μεγάλη.

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Αεροσυνοδοί/Ιπτάμενοι Φροντιστές

  • IATA Aviation Cabin Crew

Το πρόγραμμα είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο από τον αεροπορικό χώρο, καθώς είναι σχεδιασμένο από την ΙΑΤΑ. Αφορά τις θεωρητικές γνώσεις που θα πρέπει να κατέχει κάποιος για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του. Συγκεκριμένα, με την παρακολούθηση του διπλώματος καλύπτονται οι απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις που οφείλουν να έχουν τα πληρώματα καμπίνας σε σχέση με τα σωστικά μέσα, τις διαδικασίες που ακολουθούν οι φροντιστές μέσα σε ένα αεροσκάφος, και τα θέματα εξυπηρέτησης επιβατών. Παράλληλα, καλύπτει όλα όσα θα πρέπει να μάθει ο σπουδαστής πριν έρθει σε επαφή με την αεροπορική εταιρεία.

  • Attestation Of Safety Training

Η Μega Αirlines Studies προσφέρει έναν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών για την εκπαίδευση των πληρωμάτων θαλάμου επιβατών. Παράλληλα με το IATA Aviation Cabin Crew Diploma, το οποίο είναι δίπλωμα με διεθνή αναγνώριση, και έχοντας πάρει την έγκριση από την Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η Μega Αirlines Studies παρέχει στους σπουδαστές της την πλήρη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που χρειάζονται για να εργαστούν ως αεροσυνοδοί/ιπτάμενοι φροντιστές σε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες. Με την απόκτηση του πτυχίου Attestation Of Safety Training, δίνεται άμεσα η επάρκεια ασκήσεως επαγγέλματος, η οποία είναι απαραίτητη για την επαγγελματική αποκατάσταση κάποιου, στο συγκεκριμένο επάγγελμα, εντός Ευρώπης.

Στελέχη αεροπορικών εταιρειών

  • IATA/UFTAA Foundation Diploma (Level 1)

Οι απόφοιτοι του τμήματος, με την απόκτηση του Foundation Diploma έχουν άριστη γνώση της τιμολογιακής πολιτικής (αεροπορικά εισιτήρια) των κρατήσεων και άλλων μέσων μεταφοράς (τρένων-πλοίων), των υπηρεσιών διοικητικής υποστήριξης (Administration Department), καθώς και τη γνώση στη δημιουργία ειδικών πακέτων διακοπών, στην οργάνωση επαγγελματικών ταξιδίων, στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης αεροδρομίου, αεροπορικών εταιρειών και τουριστικών πρακτορείων, καθώς και στην προαγωγή των πωλήσεών τους. Η ειδικότητα αυτή δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την απαραίτητη μόρφωση προκειμένου να «χτίσουν» μια λαμπρή καριέρα στον ευρύτερο τομέα των Αερομεταφορών και του Τουρισμού. Το δίπλωμα είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο και με αυτό στην κατοχή του κανείς μπορεί να εργαστεί είτε σε αεροπορική εταιρεία είτε στο αεροδρόμιο είτε σε οποιοδήποτε τουριστικό πρακτορείο.

  • IATA/UFTAA Consultant (Level 2)

Οι απόφοιτοι και κάτοχοι του Consultant Diploma είναι άριστα καταρτισμένοι να χειρίζονται και να δίνουν λύσεις σε σημαντικές πτυχές του αεροπορικού και τουριστικού επαγγέλματος και να προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές στους πελάτες τους για σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν πολύπλοκους ναύλους, εφαρμόζοντας άριστα τους κανόνες της ΙΑΤΑ, εκδίδοντας και επανεκδίδοντας εισιτήρια και άλλα έγγραφα για όλους τους τύπους των διεθνών ταξιδίων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση του Consultant Course, κατά κύριο λόγο είναι η κατοχή του Foundation Diploma ή η επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου.

Μεταφορές εμπορευμάτων/Cargo

  • IATA Cargo Introductory Course

Οι απόφοιτοι και κάτοχοι του διπλώματος IATA/FIATA Cargo Introductory έχουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια για σταδιοδρομία στον εμπορευματικό τομέα. Είναι ικανοί να κάνουν συμφωνίες και κρατήσεις για διεθνείς μεταφορές, να υπολογίζουν σωστά τις τιμές και αντίστοιχα τις χρεώσεις για το General Cargo & Special Cargo, να δίνουν σωστές και χρήσιμες συμβουλές στους πελάτες για τα εμπορεύματα, και να συμπληρώνουν την φορτωτική (airwaybill) με βάση τους κανονισμούς και τις διαδικασίες της IATA.

  • ΙΑΤΑ Dangerous Goods Initial/Recurrent

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΙΑΤΑ, Cargo και Dangerous Goods Regulations αποτελείται από μια σειρά μαθημάτων, που αφορούν τη μεταφορά των φορτίων στο χώρο των αερομεταφορών. Το πρόγραμμα εστιάζεται στις βέλτιστες πρακτικές οι οποίες γίνονται όλο και πιο περίπλοκες στο περιβάλλον των μεταφορών. Ειδικότερα, επιτρέπει σε όσους το παρακολουθούν να ενισχύσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους σ’ ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως κανόνες ασφάλειας, εξειδίκευση στο φορτίο και στη στρατηγική διαχείρισης. Το πρόγραμμα εστιάζεται στην πλήρη κατανόηση και εφαρμογή στην πράξη του εγχειριδίου της ΙΑΤΑ, Dangerous Goods Regulations for AirTransport.

Πιστοποίηση δίνεται με τις γραπτές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στη σχολή μας εφόσον έχει εγκριθεί από την ΙΑΤΑ ως CBTA Provider για την απόκτηση του διπλώματος ΙΑΤΑ DANGEROUS GOODS INITIAL/RECURRENT.

IATA- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Η Μega Airlines Studies προσφέρει ακόμα, μία σειρά προγραμμάτων της ΙΑΤΑ, τα οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν ταχύρρυθμα, όπως: Airline Marketing, Customer Services, Airport Operations, Airport Ramp Services, Aviation Security Awareness. Συστήματα Κρατήσεων-Global Distribution System (GDS) Amadeus, Galileo, Sabre, Worldspan, Ερμής (ξενοδοχειακό).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *