der touristik
Φωτό: DER Touristik

Μεγάλα σχέδια για την Τουρκία έχει η DER Touristik | Δεύτερος προορισμός, μετά την Ελλάδα, στη Σκανδιναβική αγορά

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την Τουρκία έχει θέσει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τελευταία η DER Touristik, σχεδιάζοντας την αύξηση της χωρητικότητας των ξενοδοχείων της κατά ένα τέταρτο περίπου το επόμενο έτος και δημιουργώντας νέες ξενοδοχειακές επιλογές, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής Προϊόντων του tour operator, Sven Schikarsky. Ενώ, σε επίπεδο ομίλου, η δραστηριότητα στην Τουρκία θα ενισχυθεί επίσης στις 16 αγορές-“πηγές” προέλευσης ταξιδιωτών στις οποίες έχει παρουσία.

Μέχρι σήμερα, όταν κάποιος σκεφτόταν διακοπές στην Τουρκία το μυαλό του δεν πήγαινε στην DER Touristik, ωστόσο, αυτό σκοπεύει να το αλλάξει ο tour operator.

Στο πλαίσιο της ισχυρής ζήτησης για τον προορισμό, η DER Touristik επιθυμεί να διευρύνει τις επιχειρηματικές της σχέσεις με την Τουρκία. Ήδη, στην Dertour, την Jahn Reisen και την ITS, οι κρατήσεις για την Τουρκία “τρέχουν” με πλήρη “ταχύτητα” από το Πάσχα και βρίσκονται σήμερα σε επίπεδα ρεκόρ, τέσσερις φορές υψηλότερες από ό,τι το 2019.

“Οι τακτικές ειδικές προσφορές για την Τουρκία, με ευνοϊκές συνθήκες πτήσεων και ελκυστικές τιμές ξενοδοχείων, θα ενισχύσουν περαιτέρω την ισχυρή ανάπτυξη”, είπε ο κ. Schikarsky, επαινώντας την κορυφαία ξενοδοχειακή βιομηχανία και την all-inclusive υψηλού επιπέδου σίτιση, σε πολύ ελκυστικές τιμές, στην περιοχή της Αττάλειας.

Για τον ερχόμενο χειμώνα, επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές προσφορές στην τουρκική Ριβιέρα μπορούν ήδη να δεσμευτούν. “Η Τουρκία είναι ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς μετά το 2022, στον οποίο επιθυμούμε να αναπτυχθούμε δυναμικά”, δήλωσε ο κ. Schikarsky.

Διευρυμένο πρόγραμμα πτήσεων

Για τον σκοπό αυτό, οι ξενοδοχειακές δυνατότητες στην τουρκική Ριβιέρα πρόκειται να αυξηθούν κατά περίπου 25% για το 2023 και να εγκριθούν νέες αποκλειστικές συμφωνίες, σύμφωνα με τον επικεφαλής Προϊόντος της DER Touristik.

Σε επίπεδο ομίλου, επίσης, ο ταξιδιωτικός όμιλος σχεδιάζει να “επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στον προορισμό στο μέλλον”. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Sören Hartmann, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου DER Touristik, και τον Dr. Ingo Burmester, διευθύνοντα σύμβουλο της DER Touristik Ευρώπης, σε πρόσφατη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Τουρισμού, Mehmet Ersoy, και ξενοδόχους στην Αττάλεια. “Εκτός από την επέκταση στην Κεντρική Ευρώπη, το υψηλό δυναμικό των αγορών μας στην Ανατολική Ευρώπη θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Τουρκία. Στις σκανδιναβικές χώρες, ο στόχος είναι να καθιερωθεί η Τουρκία ως ο νούμερο δύο προορισμός, μετά την Ελλάδα”, δήλωσε ο κ. Hartmann.

Η Τουρκία αναζητά αντικαταστάτη στη θέση των Ρώσων και Ουκρανών τουριστών

Ο λόγος για την ισχυρότερη προσήλωση είναι πιθανότατα η απουσία Ρώσων και Ουκρανών τουριστών στην Τουρκία. Ενώ οι Ουκρανοί είναι πιθανό να απουσιάζουν σχεδόν εντελώς ως παραθεριστές, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα τους, οι επισκέπτες από τη Ρωσία αναμένεται να μειωθούν από τα αρχικά αναμενόμενα 7 εκατομμύρια σε περίπου 2 εκατομμύρια. Ως εκ τούτου, οι ξενοδόχοι που μέχρι τώρα βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό σε αυτές τις δύο ομάδες τουριστών αναζητούν τώρα απεγνωσμένα αντικαταστάτες από άλλες αγορές προέλευσης.

Για την DER Touristik, πρόκειται για μια ευνοϊκή συγκυρία να δημιουργήσει νέες σχέσεις και να διευρύνει τις ήδη υπάρχουσες. Όσον αφορά τους όρους των συμφωνιών, οι Τούρκοι εταίροι εμφανίζονται, κατά πάσα πιθανότητα, πρόθυμοι να συναινέσουν. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η τρέχουσα αύξηση του κόστους, η οποία τείνει να συρρικνώσει τους ταξιδιωτικούς προϋπολογισμούς των Ευρωπαίων ταξιδιωτών. Σε αυτό το πλαίσιο, εάν η αγοραστική δύναμη συνεχίσει να μειώνεται, οι χώρες των οποίων η σχέση τιμής-απόδοσης θεωρείται γενικά ευνοϊκή θα έχουν περισσότερες πιθανότητες, έναντι των προορισμών οι οποίοι έχουν υψηλές τιμές.

Tagged

1 σχόλιο στο “Μεγάλα σχέδια για την Τουρκία έχει η DER Touristik | Δεύτερος προορισμός, μετά την Ελλάδα, στη Σκανδιναβική αγορά

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *