tui
Φωτό: TUI Group

Μεγάλες αλλαγές στον όμιλο TUI: Αποχωρεί μετά από 34 χρόνια ο David Burling, επιστρέφει ο David Schelp

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

-Μετά από 34 χρόνια στην TUI, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου David Burling παραδίδει την ευθύνη για τις αγορές και τις αεροπορικές εταιρείες στο τέλος του 2023
-Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Dr Dieter Zetsche και ο διευθύνων σύμβουλος Sebastian Ebel ευχαριστούν τον David Burling για τη μεγάλη του δέσμευση και τα τεράστια επιτεύγματά του: “Είμαστε πολύ ευγνώμονες στον David Burling. Μια επαγγελματική ζωή στον τουρισμό, διεθνώς αναγνωρισμένη και με τεράστια ακεραιότητα”
-David Burling: “Η TUI επέστρεψε σε καλό δρόμο μετά την πανδημία – νωρίτερα από ό,τι περίμεναν πολλοί. Μετά από αυτήν την επιτυχημένη χρονιά, είναι η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσω για να συνεχιστεί η απαραίτητη μεταμόρφωση. Ο David Schelp είναι ένας εξαιρετικός διάδοχος με τον οποίο έχω μια μακροχρόνια σχέση».
-David Schelp: “Οι tour operator και οι αεροπορικές εταιρείες μας έχουν τεράστιες δυνατότητες για τις οποίες ο David Burling έχει θέσει εξαιρετικά θεμέλια. Περισσότερη ανάπτυξη, νέα προϊόντα και ομάδες πελατών και περαιτέρω διεθνοποίηση είναι στην ατζέντα μας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Sebastian Ebel και την TUI ομάδα για να το πετύχει αυτό».

david-Ο David Schelp επιστρέφει στην TUI και θα γίνει το νέο μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου υπεύθυνο για τους tour operators και τις αεροπορικές εταιρείες της TUI (Market & Airlines) από τον Ιανουάριο του 2024. Ο γεννημένος στο Χονγκ Κονγκ David Schelp κατείχε ήδη διευθυντικές θέσεις στην TUI από το 2002 έως το 2022. Πιο πρόσφατα ήταν διευθύνων σύμβουλος του τμήματος παγκόσμιας ανάπτυξης TUI Musement, που σήμερα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες. Γνωρίζει πολύ καλά την TUI και τον τουριστικό τομέα, έχει εργαστεί σε διάφορες χώρες και διαθέτει εξαιρετικό διεθνές δίκτυο. Πριν ξεκινήσει την καριέρα του, σπούδασε οικονομικά στο ESB Business School στο Reutlingen και στο Λονδίνο.

Στην εποχή του με την TUI, ο Schelp οδήγησε σε αναπροσαρμογή και μετασχηματισμό σε πολλούς τομείς και ανέπτυξε νέους τομείς ανάπτυξης για τον Όμιλο. Αφού ανέλαβε την ευθύνη για την επιχείρηση διαχείρισης προορισμών και ξεναγών της TUI ως διευθύνων σύμβουλος το 2009, ευθυγράμμισε στρατηγικά και εμπορικά εκ νέου το επιχειρηματικό τμήμα για το μέλλον: ο Schelp διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην εξαγορά της ψηφιακής και ταξιδιωτικής τεχνολογίας με έδρα το Μιλάνο. -up Musement το 2018. Με την Musement, η επιχείρηση παραδοσιακών υπηρεσιών προορισμού της TUI έγινε κορυφαίος διεθνής πάροχος δραστηριοτήτων, εμπειριών και περιηγήσεων σε προορισμούς διακοπών σε όλο τον κόσμο. Το 2022, ο David Schelp αποφάσισε να ακολουθήσει μια επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός της TUI και έγινε συνεταίρος και διευθύνων σύμβουλος της τουριστικής επιχείρησης Turbopass. Θα παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Turbopass την 1η Ιανουαρίου 2024.

Ο David Burling είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της TUI από το 2015 και από τότε είναι υπεύθυνος για τους tour operators και τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου. Μετά τη συγχώνευση της TUI AG με τη βρετανική TUI Travel Plc, ο David Burling διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην ενοποίηση των δύο εταιρειών. Έφερε πιο κοντά τους tour operators και τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου και τους αναδιοργάνωσε στρατηγικά. Υπό την ηγεσία του, η TUI επέκτεινε με επιτυχία τη θέση της ως ο κορυφαίος τουριστικός πράκτορας στις ευρωπαϊκές αγορές της. Επίσης, ηγήθηκε της επιτυχημένης κοινοπραξίας της TUI στον Καναδά για πολλά χρόνια.

ksd copyright
WTM 2017: Συνάντηση της τότε υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τα στελέχη της TUI David Burling – CEO Northern Region, Garry Wilson – MD Group Product & Purchasing, Antonia Bouka – General Manager Tourist Boards & Hotel Partnerships and Frank Puttmann – Head of Public Policy / ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πριν αναλάβει την ευθύνη σε επίπεδο Ομίλου το 2015, πέρασε τέσσερα χρόνια (2011-2015) ως διευθύνων σύμβουλος της TUI UK&I, της μεγαλύτερης εταιρείας λειτουργίας του Ομίλου δίπλα στην TUI Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οδήγησε την TUI UK&I σε νέες πωλήσεις και κέρδη και δημιούργησε ένα εξαιρετικά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και προορισμών, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης του concept Sensatori, της ταχείας ανάπτυξης των πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ξενοδοχεία RIU και της ανάπτυξης νέων προορισμών όπως το Πράσινο Ακρωτήριο. Πριν αναλάβει τη συνολική ευθύνη για την TUI UK&I, ο David Burling ήταν διευθυντής Ανάπτυξης Νέου Προϊόντος και στη συνέχεια διευθύνων Εμπορικός Διευθυντής για την επιχείρηση τουριστικών πρακτορείων του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1999 έως το 2011. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην επιτυχή συγχώνευση των περιοδειών Thomson που ανήκει στην TUI με τον αντίπαλό του στο Ηνωμένο Βασίλειο First Choice Holidays το 2007. Ο David Burling ξεκίνησε τη μακρά και επιτυχημένη καριέρα του στο TUI και τον τουρισμό πριν από 34 χρόνια το 1990, εντάχθηκε στην Thomson Holidays στο Ηνωμένο Βασίλειο ως πτυχιούχος ασκούμενος.

Ο Δρ Dieter Zetsche, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ομίλου TUI δήλωσε: “Το Εποπτικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον David Burling για τη μεγάλη του δέσμευση και τα τεράστια επιτεύγματά του για την TUI. Έχει διαμορφώσει την επιχείρηση tour operator της TUI για αρκετές δεκαετίες – πρώτος στην Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια σε διεθνές επίπεδο Ομίλου. Είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ηγέτης με εμπειρία, ακεραιότητα και εξαιρετικό ιστορικό. Η επιχείρηση ταξιδιωτικών πρακτόρων επλήγη σκληρά από την πανδημία. Ο David Burling έχει συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση ότι η TUI έχει βγει από η πανδημία σε καλή κατάσταση. Χάρη στην ηγεσία του, οι tour operators της TUI είναι τώρα ξανά σε σταθερή βάση. Ο David Burling έχει δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα που θα αντιμετωπίσει τώρα το επόμενο στάδιο του μετασχηματισμού. Ο David Schelp είναι ο κατάλληλος διευθυντής για αυτήν την πρόκληση, καθώς γνωρίζει την TUI και τον κλάδο μας και τον γνωρίζουμε. Έχει ήδη συνεργαστεί στενά δε με τον διευθύνοντα σύμβουλό μας. Ο Sebastian Ebel στους προηγούμενους ρόλους του στην TUI και δημιούργησε μαζί του την περιοχή ανάπτυξης των Holiday Experiences πριν από την πανδημία. Ο David Schelp έχει αποδείξει ότι μπορεί να οδηγήσει τον μετασχηματισμό, να αναπτύξει νέους τομείς επιχειρήσεων και ανάπτυξης και να τους οδηγήσει σε εμπορική επιτυχία».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI Sebastian Ebel τόνισε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον David Burling για τα πολλά χρόνια εξαιρετικής συνεργασίας. Στα εννέα χρόνια μαζί μας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ομίλου, γνώρισα τον David ως έναν πολύ στοχαστικό, έμπειρο και προνοητικό συνάδελφο που έχει χειραγωγήσει τους tour operators και τις αεροπορικές εταιρείες μας σε δύσκολα χρόνια και κρίσεις – πάντα με ξεκάθαρη πορεία. Θα ήθελα επίσης να τον ευχαριστήσω προσωπικά για την πάντα αξιόπιστη καθοδήγηση και υποστήριξή του. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Στον David Schelp, φέρνουμε πίσω έναν συνάδελφο στην TUI που γνωρίζει τον τουριστικό τομέα και την TUI εκ των έσω και που θα μπορεί να επικεντρώσει την ενέργειά του στην ανάπτυξη των tour operators και των αεροπορικών εταιρειών μας από την πρώτη μέρα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην TUI Musement, ο David Schelp απέδειξε ότι είναι ικανός να οδηγήσει σε αλλαγές και μετασχηματισμούς. Μαζί με την ομάδα της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου, ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του για να αναπτύξουμε περαιτέρω τις τουριστικές επιχειρήσεις και τις αεροπορικές μας εταιρείες. Η κατεύθυνση είναι σαφής: περισσότερα προϊόντα, περισσότεροι πελάτες, περισσότερη ανάπτυξη και μεγαλύτερη κερδοφορία. Φτάσαμε σε καλά ορόσημα μέχρι το 2023, αλλά απομένουν ακόμη περισσότερα».

Ο όμιλος TUI

Η TUI Group είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός όμιλος και δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Ο Όμιλος έχει την έδρα του στη Γερμανία. Οι μετοχές της TUI είναι εισηγμένες στον FTSE 250, δείκτη του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου του Ανόβερου και στο τμήμα Ανοιχτής Αγοράς του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης. Ο Όμιλος TUI προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες από μία μόνο πηγή για τους 21 εκατομμύρια πελάτες του, καθώς ολόκληρη η τουριστική αλυσίδα αξίας καλύπτεται κάτω από μια στέγη.

Αυτό περιλαμβάνει περισσότερα από 400 ξενοδοχεία και θέρετρα με κορυφαίες επωνυμίες όπως RIU, TUI Blue και Robinson και 16 κρουαζιερόπλοια, από το MS Europa και το MS Europa 2 στην κατηγορία πολυτελείας μέχρι τον στόλο Mein Schiff της TUI Cruises και κρουαζιερόπλοια στη Marella Cruises στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Όμιλος περιλαμβάνει επίσης κορυφαίες μάρκες tour operator και διαδικτυακές πλατφόρμες μάρκετινγκ σε όλη την Ευρώπη, πέντε αεροπορικές εταιρείες με περισσότερα από 130 σύγχρονα αεροσκάφη μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και περίπου 1.200 ταξιδιωτικά γραφεία. Εκτός από την επέκταση των βασικών δραστηριοτήτων της με ξενοδοχεία, κρουαζιέρες μέσω επιτυχημένων κοινοπραξιών και δραστηριοτήτων σε προορισμούς διακοπών, η TUI εστιάζει όλο και περισσότερο στην επέκταση των ψηφιακών πλατφορμών.
Ο Όμιλος μεταμορφώνεται σε ψηφιακή εταιρεία.

Η παγκόσμια ευθύνη για βιώσιμη οικονομική, οικολογική και κοινωνική δράση βρίσκεται στον πυρήνα της εταιρικής κουλτούρας. Το TUI Care Foundation, που ξεκίνησε από την TUI, εστιάζει στις θετικές επιπτώσεις του τουρισμού, στην εκπαίδευση και την κατάρτιση και στην ενίσχυση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προτύπων με έργα σε 25 χώρες. Υποστηρίζει έτσι τους προορισμούς διακοπών στην ανάπτυξή τους.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *