GNTO

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το θέμα που αποκάλυψε το Χ&Τ για την συναυλία των 93.000 € | ΣΚΑΙ radio, ΒΗΜΑ και ANT1 θέτουν ερωτήματα | ΔΣ των εργαζόμενων στον ΕΟΤ | Δήλωση Νοτοπούλου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το θέμα που αποκάλυψε το Χ&Τ για την επιχορήγηση των 93.000 €, που έδωσε με απόφασή του κατόπιν έγκρισης του διοικητικού συμβουλίου, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, με αυθημερόν διαδικασίες. Και μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη για το Σάββατο συναυλία αναβλήθηκε και πραγματοποιήθηκε τελικά χθες Κυριακή.

Το θέμα μετά την αποκάλυψή του από το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, δημοσιοποιήθηκε στον ΣΚΑΙ radio από τον δημοσιογράφο Μάνο Βουλαρίνο την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και σήμερα, χθες δημοσιεύτηκε στην εμβληματική στήλη του ΒΗΜΑτοδότη στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, ενώ σήμερα για 10 και πλέον λεπτά “έπαιξε” στην εκπομπή “Το πρωϊνό” του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες έχει προγραμματιστεί εντός της εβδομάδας η σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου των εργαζόμενων στον ΕΟΤ, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η βουλευτής και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ενδεικτικό της διάστασης που έχει λάβει το θέμα είναι και η ανάρτηση του προέδρου των εργαζόμενων στον ΕΟΤ κ. Γιάννη Βρεττού στα social media, όπου αφού αναρτά το δημοσίευμα του Χ&Τ, σχολιάζει: “Αναπαραγωγή από τουριστικό σάιτ του money and tourism!!! Πώς κυλάνε τόσα γρήγορα τα πράγματα και με την μορφή του κατεπείγοντος!!! 93.000€ οικονομική ενίσχυση στην εταιρεία PANIK RECORDS για μια συναυλία στο ΟΑΚΑ του Αργυρού με τον 50cent και τους joshepine , fy ,kings, rack, & light. Μια συναυλία προγραμματισμένη εδώ και 2 μήνες και μια αίτηση πριν 7 ημέρες για οικονομική ενίσχυση από ποιον τον ΕΟΤ!!! Για την στρατηγική προώθησης και προβολής του Ε.Ο.Τ για την Χώρα μας παγκοσμίως. Α ξέχασα να αναφέρω ότι στην συναυλία θα παρευρεθεί και η 15χρονη κόρη μου με τις φίλες της από το σχολείο. Επίσης τώρα που το σκέφτομαι θεωρώ ότι θα μπορούσε ο Οργανισμός να έχει οικονομική συμμετοχή και σε μια συναυλία του ΛΕΞ αφού έχει πλέον τεράστια απήχηση στους νέους και στον κόσμο!!! Αυτά!!!”.

Και συμπληρώνει μετά την αναβολή: “Αλλά 93.000€Ανακοίνωση 3 ώρες πριν ανοίξουν οι πόρτες του Σταδίου.Αστεία πράγματα και προχειρότητα στο έπακρον!!!Ρωτά πόσοι δεν θα μπορέσουν να παραστούν αύριο και πόσοι έχουν έρθει από επαρχία σήμερα???Ντροπή!!!”.

Μάλιστα στο post μεταξύ των σχολίων ξεχωρίζει το σχόλιο του κ. Κώστα Κατσιγιάννη, γενικού διευθυντή επί μακρόν του άλλοτε κραταιού ΕΟΤ, ο οποίος τονίζει με νόημα: “Να δούμε αν θα χρηματοδοτηθούν και άλλες παρεμφερείς εκδηλώσεις στο μέλλον και με ποιό σκεπτικό“.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δημοσιογραφικές πηγές, ρωτήθηκε για το θέμα και ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας ο οποίος δήλωσε άγνοια και παρέπεμψε για το θέμα στην ηγεσία του ΕΟΤ…

Ο Μάνος Βουλαρίνος

Ο Μάνος Βουλαρίνος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ αφού διαπίστωσε ότι “λεφτά υπάρχουν” διερωτήθηκε πως προβάλει τον ελληνικό Τουρισμό, μια συναυλία στο ΟΑΚΑ.

Ακόμη σήμερα το πρωί στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Λιάγκας και οι συνεργάτες του ασχολήθηκαν για 10 και πλέον λεπτά με το θέμα. Ο γνωστός δημοσιογράφος έθεσε το ερώτημα “Γιατί με κρατικό χρήμα να χρηματοδοτήσουμε μια συναυλία” σχολιάζοντας ότι “Καλά έκανε η εταιρία” και διερωτώμενος αν ο ΕΟΤ έπρεπε να δώσει αυτά τα χρήματα και αν έπιασαν τόπο. Σημείωσε ότι ο 50 cent είχε κάνει συναυλία και το Καλοκαίρι στην Μύκονο, ενώ όπως είπαν οι συνεργάτες της εκπομπής “…δεν ήταν γεμάτο το ΟΑΚΑ ενώ αναβλήθηκε η συναυλία και κατά μία ημέρα”.

Για να κλείσει το θέμα ο κ. Λιάγκας με το εξής σχόλιο: “Η αφορμή για τα 40 χρόνια του ΟΑΚΑ ήταν μπαρμπούτσαλα. Δηλαδή δείχνουμε στους τουρίστες το ΟΑΚΑ;”.

Ολόκληρη η εκπομπή ΕΔΩ, με το απόσπασμα να είναι από το 1.09.45 έως το 0.59.14.

Τέλος, άνθρωποι του Τουρισμού διερωτώνται αν οι ακόλουθοι του 50 cent είναι κοινό που ενδιαφέρει τον ελληνικό Τουρισμό, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα το παρελθόν του, το οποίο αναλύει σε εκενές ρεπορτάζ η εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ, με τον τίτλο “50 Cent: Από τα ναρκωτικά και την απόπειρα δολοφονίας στη σημερινή του συναυλία με τον Αργυρό στο ΟΑΚΑ”.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου

Σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Τουρισμού αναφέρει: “«Η διασπάθιση δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση ΝΔ και στον πολύπαθο ΕΟΤ, δεν έχει σταματημό »

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) από φορέας προώθησης και προβολής του Ελληνικού Τουρισμού, χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος άλλοτε υπέρ «κολλητών» και κυβερνητικών φίλων, άλλοτε για φιέστες και προβολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη αντί του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Πιστή η Κυβέρνηση της Ν.Δ. στην προσφιλή της τακτική που εγκαινίασε με το πρόσχημα του κατεπείγοντος εξαιτίας της πανδημίας, εξακολουθεί προκλητικά να μοιράζει τα χρήματα του ελληνικού λαού μέσω Ε.Ο.Τ. σε «φιλικές» αναθέσεις και χορηγίες όμως χωρίς να υπηρετεί ένα στρατηγικό σχέδιο προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος παρά μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα.

Όπως έγινε γνωστό με απόφαση του Δ.Σ. ο ΕΟΤ προχώρησε σε έγκριση οικονομικής του συμμετοχής στη διοργάνωση συναυλίας στο Ο.Α.Κ.Α. στο πλαίσιο εορτασμού σαράντα ετών κατασκευής του εν λόγω γηπέδου (Aθήνα, 29 Οκτωβρίου 2022), με το ποσό των 93.000 ευρώ!

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν διστάζει, χρησιμοποιώντας τον ΕΟΤ, να προχωρήσει σε δαπάνη που ξεπερνάει το εύλογο μέτρο των δαπανών του Προϋπολογισμού της Τουριστικής προβολής της Χώρας, δεν έχει σχέση με την ουσιαστική της τουριστική προβολή στο εξωτερικό και δεν μπορεί να σταθεί με κριτήρια διεθνούς τουριστικού marketing.

Καλούμε τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Κικίλια, να δώσει εξηγήσεις καθώς οι δήθεν εξηγήσεις του ΔΣ του ΕΟΤ όχι μόνο δεν πείθουν αλλά τους αφήνουν πολλαπλά εκτεθειμένους:

 • Ποια τα αποτελέσματα της συμμετοχής του ΕΟΤ στην εκδήλωση αυτή για τα 40 χρόνια της κατασκευής του γηπέδου ΟΑΚΑ σε επίπεδο τουριστικών μεγεθών;
 • Τί σχέση έχει η τουριστική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό, με την διοργάνωση αυτή;  Προφανώς καμία!
 • Στο πλαίσιο ποιου στρατηγικού σχεδιασμού εντάσσεται η δράση αυτή όταν η έγκριση της δαπάνης γίνεται μόλις τρεις μέρες πριν τη συναυλία;
 • Γιατί επιμένει ο ΕΟΤ συνεχώς σε απευθείας αναθέσεις ενώ έχουμε πλέον βγεί από τις επείγουσες καταστάσεις που επικαλείτο συνεχώς κατά την διάρκεια της Πανδημίας;

Πρόσφατο προκλητικό  παράδειγμα η ανάθεση των 30 χιλ ευρώ για γραφιστικές εργασίες, ενώ υπάρχει αρμόδιο και στελεχωμένο  Τμήμα Οπτικοακουστικών Μέσων και Παραγωγών;

Εξίσου χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης σχεδίου  η απόφαση του ΔΣ του ΕΟΤ να καταβάλλει 458.8000 Ε στον οδηγό «Michelin Guide» για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας όταν δεν προωθεί ουσιαστικά το συνεδριακό τουρισμό.

 • Γιατί το Δ.Σ. του Ε.Ο.Τ. προβαίνει σε δεκάδες επιχορηγήσεις με μικρά ή και μεγαλύτερα ποσά από τον Προϋπολογισμό του Οργανισμού σε κάθε είδους φιέστες και συλλόγους χωρίς ουσιαστικό όφελος για τον τουρισμό της χώρας;

Οι απαντήσεις είναι προφανείς.

Δεν σέβονται το δημόσιο  χρήμα, δε σέβονται τους πολίτες. Αναμενόμενο πως δε σέβονται και τον ελληνικό τουρισμό.

Συνεχίζουν την λεηλασία του δημόσιου χρήματος και μέσω του πολύπαθου ΕΟΤ, αδιαφορώντας για τη ζωτικής σημασίας ανάγκη πετυχημένης προβολής της χώρας και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος”.

Tagged

3 σχόλια στο “Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το θέμα που αποκάλυψε το Χ&Τ για την συναυλία των 93.000 € | ΣΚΑΙ radio, ΒΗΜΑ και ANT1 θέτουν ερωτήματα | ΔΣ των εργαζόμενων στον ΕΟΤ | Δήλωση Νοτοπούλου

 1. Δεν πέφτω απο τα σύννεφα μιας και όλα κυλούν ρολόι στην χώρα της δολιοφθοράς..
  Κουραγιο Ελληνα θα έρθει κάποια μέρα Γερμανός να σε σώσει σαν τον Οθωνα βρε παιδι μου..

 2. Εμπεριέχεται τέτοια δράση στις αρμοδιότητες του ΕΟΤ; Ο ΕΟΤ δεν είναι για την προώθηση “‘εξω”;. Κιαν δεν εμπεριέχεται και είναι κάτι σαν “παράβαση καθήκοντος” ας πούμε, και αν είναι κάτι σαν “διασπάθιση δημόσιου χρήματος”, ποιος πρέπει να επέμβει;

  1. Για ενημέρωση σας σχετικά με τις αρμοδιότητες: Άρθρο 10 Επιχειρησιακοί στόχοι – αρμοδιότητες Τμημάτων -Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων Προεδρικό Διάταγμα Π.Δ. 72/2018 (ΦΕΚ 141/Α΄/2-8-2018). Λίγο ψάξιμο πριν σχολιάσουμε αρνητικά..

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *