Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας / ksd photo

Μεγάλη αναταραχή -δυστυχώς- στην ελληνική ξενοδοχία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο ασκός του Αιόλου, έχει ανοίξει στο εσωτερικό της ελληνικής ξενοδοχίας, γεγονός που προιωνίζεται αρνητικών και μόνο εξελίξεων.
Και επειδή αυτό είναι το μείζον για εμάς, και πιθανώς και για κάποιους που θέλουν να κάνουν κακό στον κλάδο, δεν αποκαλύπτουμε τα ονόματα που περιλαμβάνονται στο ρεπορτάζ, παρά μόνο τα δημόσια tweets Ανδρεάδη, Ρέτσου και Αγγελόπουλου.
Ας τα πάρουμε από την αρχή (ημερολογιακά):
Στην ετήσια γενική συνέλευση της Π.Ο.Ξ. οι τόνοι, μεταξύ των προέδρων των ενώσεων, ανέβηκαν αρκετά, και σίγουρα πρωτοφανώς.
Αρκετοί πρόεδροι κυρίως της Περιφέρειας, εξέφρασαν τις εντονότατες διαφωνίες για την ακολουθούμενη πολιτική από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Τουρισμού, προς την κυβέρνηση, την οποία θεωρούν, σύμφωνα με τους ίδιους, χαμηλών τόνων και αναποτελεσματική.
Μάλιστα πρόεδρος μεγάλης ένωσης τόνισε ότι ” από κοινωνικοί εταίροι, γίναμε κοινωνικές εταίρες”.

Την απάντηση έδωσε ο παριστάμενος Ανδρέας Ανδρέαδης, ο οποίος υποστήριξε την ορθότητα της ακολουθούμενης πολιτικής από τον Σ.Ε.Τ.Ε. και τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς φορείς, συνεπικουρούμενος τόσο από τον πρόεδρο της Π.Ο.Ξ. Γιάννη Ρέτσο, όσο και από άλλους παριστάμενους προέδρους.
Μάλιστα επειδή υπήρξαν πολλές διαφωνίες αναγκάστηκε να δευτερολογήσει.

Μετά την ψυχρολουσία στη γενική συνέλευση του Σ.Ε.Τ.Ε., όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης οι αντιδράσεις εντάθηκαν, καθώς επίσης και η “μουρμούρα” στον κλάδο.
Σημειολογικά, αξίζει να σημειωθεί ότι στην εφετινή γενική συνέλευση, για πρώτη φορά στα χρονικά δεν παρέστησαν οι πρώην πρόεδροι του ΣΕΤΕ κ.κ. Σπύρος Κοκκοτός, Σταύρος Ανδρεάδης και Νίκος Αγγελόπουλος.
Μετά την ομιλία Ανδρεάδη, υπήρξε έντονο χειροκρότημα και επιδοκιμασία των όσων είπε, ωστόσο αρκετοί παριστάμενοι, σημείωναν με νόημα: “Τώρα είναι πλέον αργά”.
Έτσι την Κυριακή,  ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Ε. και του Ξ.Ε.Ε., εμφανίστηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή των Νίκου Ανδρίτσου και Νίκο Υποφάντη στον ΣΚΑΙ, βάλοντας έντονα κατά της ρητορικής του προέδρου του Σ.Ε.Τ.Ε. προς την κυβέρνηση.
Μάλιστα ερωτηθείς για την απουσία του από την ΓΣ είπε:  “Δεν πήγα για πρώτη φορά στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, γιατί δεν ήθελα να χειροκροτήσω τον δήμιό μου. Δεν με ενόχλησε το στοίχημα του κ. Τσίπρα, με ενόχλησε η αποδοχή του από τον πρόεδρο του Σ.Ε.Τ.Ε.. Δεν θα βάλω σε στοίχημα την απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων”.

Το φορολογικό και το ασφαλιστικό είναι τα δύο προβλήματα που πέρασαν από την κυβέρνηση, ωστόσο η ηγεσία του Συνδέσμου των Ελληνικών Τουριστικών επιχειρήσεων δεν αντέδρασε στο βαθμό που έπρεπε, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ομίλου Aldemar, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.
Ο κ. Αγγελόπουλος σημείωσε μάλιστα ότι ο Σ.Ε.Τ.Ε., κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου, ουσιαστικά επικρότησε τα μέτρα της κυβέρνησης με τη λάθος τοποθέτηση του.

Ακούστε μετά το 45,41”, τι ακριβώς είπε ο κ. Αγγελόπουλος.

Άμεσα ήρθε η απάντηση μέσω twitter από τον Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος “τιτίβισε”:

“Απορίας άξιο γιατί ο δεν εξέφρασε ποτέ αντίρηση τόσο ως μέλος ΔΣ ΣΕΤΕ, όσο & κατά την ομόφωνη έγκριση από την ΓΣ των θέσεων ΣΕΤΕ”.

Το tweet αυτό αναπαρήγαγε και ο Γιάννης Ρέτσος για να απαντήσει ο κ. Αγγελόπουλος:
Είναι απορίας άξιο πράγματι. Είμαι στη διάθεσή σας όποτε θέλετε να το συζητήσουμε.

Ικανοποίηση Ανδρεάδη για την απόφαση Τσίπρα σχετικά με το τέλος διανυκτέρευσης
Στο μεταξύ την ικανοποίησή του για την απόφαση του πρωθυπουργού να μεταθέσει το τέλος διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα το 2018 εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, εκτιμώντας πως τελικά δεν θα εφαρμοστεί.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Ανδρέαδης εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία του τουριστικού ρεύματος το προσεχές καλοκαίρι τονίζοντας πως «εμφανίζονται δυο ταχύτητες σχετικά με τις κρατήσεις ενώ σημείωσε πως το 2008 τα έσοδα από τον εγχώριο τουρισμό άγγιζαν τα 3 δισ. ενώ πέρυσι ήταν τα μισά».
Ακόμη πρόσθεσε ότι «το στοίχημα που έβαλε με τον πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία της νέας τουριστικής χρονιάς ισχύει και αφορά σε δείπνο στην Ακρόπολη το οποίο θα πληρώσει ο χαμένος», υπογραμμίζοντας ότι «ελπίζει να είναι ο ίδιος ηττημένος».

Μάλιστα ο Ανδρέας Ανδρεάδης τουίταρε σχετικά : ” Θετική η δέσμευση του να μην επιβληθεί τέλος διανυκτέρευσης ως το 2018, ελπίζω ποτέ με πάταξη φοροδιαφυγής”.

Δυσάρεστες εξελίξεις έρχονται…
ΥΓ: Διαβάστε και το άρθρο μου για να καταλάβετε το νόημα των όσων περιγράφω εδώ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *