Μεγάλη αύξηση 33% των Βούλγαρων τουριστών

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μετά την εποχή της μαζικής κατασκευής τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων ήρθε η ώρα για την πώληση τους, παραμονή της έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου.
Έτσι έχουν μπει αγγελίες για τις πωλήσεις περίπου 200 ακινήτων με τιμές που ξεκινάνε από 260 χιλιάδες ευρώ έως ένα εκατομμύριο στην περιοχή Καβαρνά , ενώ οι ακριβότερες αγγελίες έχουν μπει για ξενοδοχεία στην περιοχή του Σλάντσεφ Μπριάγκ στην περιοχή του Πύργου(Μπουργκάς).

Πολλά από τα ξενοδοχεία πάντως βγαίνουν στο σφυρί από δικαστικούς επιμελητές λόγω χρεών των ιδιοκτητών τους.

Μεγάλη αύξηση των βούλγαρων τουριστών τον Μάρτιο

Κατά σχεδόν 33% αυξήθηκαν οι Βούλγαροι τουρίστες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό τον Μάρτιο του 2016 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 σύμφωνα με τα στοιχεία της βουλγαρικής στατιστικής αρχής.

Τον Μάρτιο του 2016-που περιλαμβάνει την εθνική γιορτή της χώρας στις 3 του μήνα-ταξίδεψαν για τουρισμό στο εξωτερικό 92.800 βούλγαροι αυξημένοι κατά 33% σε σχέση με τους 69.400 τον αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Η Ελλάδα παρ΄ ότι κατά κανόνα είναι προορισμός για πάρα πολλούς Bούλγαρους παρουσίασε πολύ μικρή αύξηση(μόνο 4%).

Βέβαια για ένα μεγάλο διάστημα του Μαρτίου τα αγροτικά μπλόκα που υπήρχαν στα σύνορα είχαν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στην γείτονα για την Ελλάδα Βουλγαρία με αποτέλεσμα μόνο 11.400 βούλγαροι τουρίστες να επισκεφθούν την χώρα μας τον Μάρτιο.

Από την άλλη πολύ μεγάλο ήταν το τουριστικό ρεύμα των γειτόνων προς την Γαλλία όπου τριπλασιάσθηκαν οι επισκέπτες όπως και προς την Σερβία, την FYROM και την Ρουμανία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *