aggelopoulos

Mεγάλη επένδυση από την ALDEMAR στην Ολυμπία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μεγάλο οικιστικό project βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης από τον όμιλο Aldemar, στην ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας, συνολικής αξίας περίπου 200 εκ. ευρώ.
Η επένδυση θα γίνει στην Σκαφιδιά Ηλείας, 20 χιλιόμετρα από την Ολυμπία, σε κοντινή απόστάση από το αεροδρόμιο του Αραξου, το λιμάνι του Κατακόλου και της Πάτρας, σε αμμώδη παραλία 2 χιλιομέτρων.
Ενδεικτικό της αναπτυξιακής πορείας στην οποία έχει εισέλθει η περιοχή είναι ότι εφέτος η τουριστική κίνηση, έχει τριπλασιαθεί από  πέρυσι.

Όπως δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος της Aldemar Resorts, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος στο  http://mononews.gr, “την παρούσα στιγμή, διαθέτουμε προς αξιοποίηση έκταση 360.000 τ.μ που προορίζεται για ανοικοδόμηση  ξενοδοχείων (δυναμικότητας 800 κλινών) και οικιστικών μονάδων. Η επένδυση αυτή είναι εξαιρετικά ελκυστική, καθώς η έκταση είναι εντός σχεδίου πόλεως και διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες.
Έχουν προβλεφθεί ελικοδρόμιο, υποστήριξη από τοπικές καλλιέργειες (βιολογικές και μη), ενώ στην περιοχή λειτουργεί αγκυροβόλιο.

Μετά από αρκετά χρόνια, η Πελοπόννησος αποτελεί πλέον, αδιαμφισβήτητα, έναν επιθυμητό προορισμό διακοπών και ευλόγως βρίσκεται στο στόχαστρο εγχώριων και διεθνών επενδυτών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η γενικότερη στροφή της αγοράς σε green field projects, εφόσον βέβαια αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις και βασίζονται σε άρτια και ολοκληρωμένα επιχειρηματικά πλάνα.

Όπως προβλέπεται, στο συγκεκριμένο αυτό οικιστικό project, θα οικοδομηθούν έως και 700 μονοκατοικίες που θα αποτελέσουν τον πρώτο πράσινο οικισμό στην Ελλάδα. Παρά τη χρήση τεχνολογιών παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας, οι τιμές πώλησης θα είναι σαφώς πιο προσιτές απ΄ αυτές που ακούγονται κατά καιρούς. Στόχος της Aldemar είναι να προτείνει στον υποψήφιο αγοραστή έναν εναλλακτικό τρόπο διαβίωσης, με έμφαση στην προσφερόμενη ποιότητα ζωής, χωρίς όμως να έχει εκπτώσεις στην ποιότητα κατασκευής της οικίας του. Ο αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα να διαμένει σε αυτή όλο τον χρόνο, αλλά θα μπορεί επίσης  να επιλέξει να παραχωρήσει τη οικία στο ξενοδοχείο, για να το διαχειριστεί έναντι ενοικίου. Παράλληλα, στον οικισμό θα παρέχονται οι ίδιες υπηρεσίες που παρέχονται και στο ξενοδοχείο, καθώς και πλήθος άλλων που θα βελτιώνουν το επίπεδο διαβίωσης, το αίσθημα ασφάλειας και όλα όσα δύναται να εξασφαλίζουν μια όμορφη και άνετη ζωή για τους κατοίκους”.

Όσον αφορά τις κατοικίες, ο κ. Αγγελόπουλος διευκρίνισε ότι “οι κατοικίες θα πωληθούν ήδη χτισμένες, όμως ο αγοραστής δύναται να επιλέξει το μέγεθος, τη διαρρύθμιση και να προσθέσει ή να αφαιρέσει εξτρά παροχές, όπως π.χ. πισίνα, χώροι ψυχαγωγίας, βοηθητικοί χώροι, παροχές ασφαλείας, κ.ο.κ.
Πράγματι, η επένδυση αυτή αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα στην Ελλάδα της κρίσης. Όλο το εγχείρημα θα γεννήσει περί τις 500 θέσεις εργασίας, χωρίς να ληφθεί υπόψη το κατασκευαστικό μέρος. Για τη χρηματοδότηση εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια, τα οποία πρόσφατα εμπλουτίστηκαν από δελεαστικές προτάσεις ξένων επενδυτών. Μην ξεχνάμε ότι τόσο η ευρωπαϊκή οικονομία, όσο και η συμπεριφορά του μέσου Ευρωπαίου έχει αλλάξει αρκετά. Πλέον το ζητούμενο για τον κόσμο είναι μία οικία μέσης-ανώτερης τάξης, σε θερμό κλίμα, με τον παράγοντα ασφάλεια να κατέχει υψηλή θέση στη λίστα των κριτηρίων επιλογής. Κανείς δεν θέλει να πληρώσει μια περιουσία. Το μοντέλο είναι διαφορετικό, όπως και η εν γένει φιλοσοφία μας. Σαν εταιρία, τασσόμαστε υπέρ του να απολαμβάνουμε τη ζωή και όχι να γινόμαστε δούλοι των υλικών αγαθών”.

Δίνοντας το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο κ. Αγγελόπουλος επεσήμανε ότι “μέσα στο 2016 θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και θα υπάρξουν εξελίξεις“.
Τόνισε επίσης ότι “απαιτείται ρεαλισμός και θάρρος για να ολοκληρωθεί σωστά ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *