Μεγάλη αύξηση κερδών και τζίρου για την TUI στο 9μηνο της χρήσης

Μεγάλη αύξηση κερδών και τζίρου για την TUI στο 9μηνο της χρήσης

Η Ισπανία παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για τον όμιλο TUI, η Τουρκία έχει σημειώσει έντονη άνοδο και συνεχίζει να σημειώνει έντονη αύξηση στις κρατήσεις, μαζί με τη Βόρεια Αφρική και την Ελλάδα.

254
0
ksd photo
money tourism copyright

Κατά τους εννέα μήνες από την 1η Οκτωβρίου έως τις 30 Ιουνίου, του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου TUI, αυξήθηκαν κατά € 57,7 εκατ. σε € 65 εκατ., παράλληλα με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 6,3%, στα 11,8 δισεκ. Ευρώ.

Στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 5,0% στα 5,016 δισ. Ευρώ, έναντι 4,775 δισ. Ευρώ, στο αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

«Ο κλάδος μας κερδίζει τα κέρδη του για τέταρτο τρίμηνο, αφού μετά από εννέα μήνες για δεύτερη συνεχή χρονιά επιτύχαμε ένα κερδοφόρο λειτουργικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Fritz Joussen.

blue lagoon palace tui sensimarΚαι συμπλήρωσε :«Για ολόκληρο το έτος, αναμένουμε να επιτύχουμε διψήφια αύξηση κερδών για τέταρτη συνεχόμενη χρονική περίοδο, μειώνοντας σημαντικά την εποχικότητα μας και κατά συνέπεια την ευαισθησία μας στις εξωτερικές προκλήσεις μέσω του μετασχηματισμού του Ομίλου που επικεντρώνεται σε ξενοδοχεία και κρουαζιέρες. Η TUI είναι σε καλή κατάσταση, είμαστε ευέλικτοι, παρέχουμε ισχυρές επιχειρησιακές επιδόσεις και επενδύουμε στα αναπτυξιακά μας τμήματα, διατηρώντας παράλληλα την πειθαρχία κόστους μας. Οι έγκαιρες κρατήσεις και η συνεχής ανάπτυξη σε ξενοδοχεία και κρουαζιέρες περιορίζουν τις επιπτώσεις του παρατεταμένου καιρού σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη».

Και κατέληξε: «Επαναλαμβάνουμε την πεποίηθησή μας για το πλήρες οικονομικό έτος και αναμένουμε ότι το EBITA θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 10%.»

Οι τομείς

Τα κέρδη της TUI Hotels & Resorts μειώθηκαν σχεδόν κατά 4% στα 77,7 εκατ. Ευρώ λόγω της αρνητικής επίδρασης των συναλλαγματικών διακυμάνσεων, αλλά η μέση πληρότητα αυξήθηκε από 75% σε 80% σε τιμές παρόμοιες με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα κέρδη από τα τρία brands Κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένης της Marella, αυξήθηκαν κατά 35,5% στα € 90 εκατομμύρια €. Η μέση ημερήσια τιμή που πληρώνουν οι επιβάτες στο Marella ήταν £ 138, από £ 126 κατά το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Η Ισπανία παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για τον όμιλο TUI, η Τουρκία έχει σημειώσει έντονη άνοδο και συνεχίζει να σημειώνει έντονη αύξηση στις κρατήσεις, μαζί με τη Βόρεια Αφρική και την Ελλάδα. Τέλος, οι προορισμοί όπως η Κύπρος, η Κροατία κα η Βουλγαρία δείχνουν επίσης καλή ανάπτυξη στις κρατήσεις.tui

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ