Μεγάλη αύξηση των ταξιδιών των Αμερικανών στην Ευρώπη διαπιστώνουν ITB Berlin και IPK International

ΜΕΛΕΤΕΣ

Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019, τα εξερχόμενα ταξίδια από τη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 4,5% υψηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ενώ αντίθετα κατά 3% μειώθηκαν τα εξερχόμενα ταξίδια από τη Λατινική Αμερική, σημειώνοντας σχετικά ισχυρή πτώση.

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της ITB Berlin και του IPK International, σε ετήσια βάση προκύπτει αύξηση 3,5% των εξερχόμενων ταξιδιών από την Αμερική στο σύνολό της.

Οι προορισμοί στην Ευρώπη είχαν σαφώς μεγαλύτερη ζήτηση από ταξίδια στην Ασία, ενώ τα ταξίδια στη πόλη εξακολουθούν να εμφανίζουν άνω του μέσου όρου ανάπτυξη.

Για το 2020, το World Travel Monitor® προβλέπει μια συνεχή αύξηση, στο 3%. Το World Travel Monitor® βασίζεται στα αποτελέσματα αντιπροσωπευτικών συνεντεύξεων με περισσότερους από 500.000 ανθρώπους σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως και αναγνωρίζεται ως η πιο ευρεία συνεχής έρευνα των παγκόσμιων τάσεων ταξιδιών.

Σημαντική αύξηση των ταξιδιών στην Ευρώπη

Στο 7%, ανέρχεται η αύξηση που παρουσιάζουν τα ταξίδια στην Ευρώπη , άνοδος σημαντικά υψηλότερη από το μέσο όρο. Η Ευρώπη όχι μόνο πέτυχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των Βορειοαμερικανών, αλλά και μεταξύ των Λατινοαμερικανών. Τα ταξίδια προς την Ισπανία και την Ιταλία κινήθηκαν έντονα ανοδικά. Οι χώρες αυτές σημείωσαν έντονη αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, στο 11 και 10% αντιστοίχως. Ακόμα και το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο υπέστη πρόσφατα πτώση στους επισκέπτες, κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες από την Αμερική.

Τα ταξίδια διακοπών σε άνοδο

Όσον αφορά στους λόγους για ταξίδια στο εξωτερικό, τα ταξίδια διακοπών γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην αμερικανική ήπειρο. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ο τομέας των διακοπών αυξήθηκε κατά 5% και τώρα καταλαμβάνει  πάνω από το 60% της αγοράς. Αντίθετα, τα επαγγελματικά ταξίδια μειώθηκαν κατά ένα τοις εκατό.

Θετικές προοπτικές για το 2020

Η IPK International εκτιμά ότι οι εξερχόμενες εκδρομές από τη Βόρεια Αμερική θα αυξηθούν κατά 3% το 2020, ρυθμός ελαφρώς μικρότερος από το 2019. Όσον αφορά στις εξερχόμενες εκδρομές από τη Λατινική Αμερική, η αγορά αναμένεται να ανακάμψει το 2020, σημειώνοντας αύξηση 1% της ανάπτυξης. Αυτές οι προβλέψεις βασίζονται στα ευρήματα του «Δείκτη Παγκόσμιας Εμπιστοσύνης Ταξιδιών» της IPK International, η οποία ως μέρος της World Travel Monitor® κάνει δημοσκοπήσεις για τις ταξιδιωτικές προθέσεις των ανθρώπων για τους επόμενους 12 μήνες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *