Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα “Καινοτομία & βιωσιμότητα στις νέες διαδρομές του Τουρισμού”

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2022 η ημερίδα με τίτλο “Καινοτομία & βιωσιμότητα στις νέες διαδρομές του Τουρισμού”, στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου. Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος συμμετεχόντων από τον επιχειρηματικό κόσμο του Τουρισμού, την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την Ακαδημαϊκή κοινότητα.

Οι δύο θεματικές ενότητες καλύφθηκαν από μια πλειάδα εισηγητών, τόσο όσον αφορά τη θεωρητική προσέγγιση από έγκριτους Ακαδημαϊκούς του αντικειμένου αλλά και στην πρακτική/τεχνοκρατική τους διάσταση από κορυφαία στελέχη του κλάδου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις διάφορες παραμέτρους ενός διαφορετικού μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο που διαμορφώνεται μετά την πανδημία αλλά και σε καλές και κακές πρακτικές. Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον καθώς είχαν την ευκαρία να συμμετέχουν ενεργά σε μια “ζωηρή” συζήτηση που ξεπέρασε κατα πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ενώ είχε προβλεφθεί σχεδόν μία ώρα συζήτησης μετά από κάθε πάνελ, ο χρόνος αυτός παρατάθηκε κατά δύο επιπλέον ώρες καθώς το σύνολο των παρευρισκομένων παρέμεινε στις θέσεις του θέτοντας καίρια ερωτήματα στους εισηγητές.

Η Διοικούσα Επιτροπή του οργανισμού 3win Action, που διοργάνωσε την ημερίδα ευχαριστεί δημόσια όλους τους προσκεκλημένους εισηγητές, τους φορείς που συμμετείχαν, τους χορηγούς επικοινωνίας αλλά και την τουριστική κοινότητα που αγκάλιασε την προσπάθεια της νεοσύστατης Κοινωνικής Συνεταριστικής Επιχείρησης, να βάλει ένα λιθαράκι στην προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας μέσα από την στήριξη της επιχειρηματικότητας που συνδέεται με τον τουρισμό.

Στόχος  της ημερίδας, η συμβολή στον διαμοιρασμό της γνώσης και τον εντοπισμό βιώσιμων στρατηγικών και καινοτόμων δράσεων για τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία του νησιού.

Συμμετείχαν ως εισηγητές οι: Δρ Λεωνίδας Παπακωνσταντινίδης ομότιμος καθηγητής Πανεπ. Πελοπ, Δρ Γεώργιος Ξανθός Καθ. ΕΛΜΕΠΑ, Ακριβή Βαγένα υπ,Διδακτωρ Πανεπ. Πατρών, Νίκος Χαλκιαδάκης Πρόεδρος Ξενοδόχων Ηρακλείου, Γιώργος Πελεκανάκης Πρόεδρος Πανελ. Ομοσπ. Διευθυντών Ξενοδ/ων, Εύα Μπορμπουδάκη Υπέυθυνη επικοιν. & ΕΚΕ Cactus hotels, Τάσος Πατελάρος CEO Cretatour DMC, Νίκος Κοκολάκης Πρόεδρος ξενοδοχ/λων Ηρακλείου. Την ημερίδα παρουσίασε ο Gian Andrea Garancini EU Grant manager & ICC tourism expert και τα δύο πάνελ συντόνισαν οι σύμβουλοι ξεν. επιχ/σεων Μάνος Λυγεράκης & Βασίλης Σπόκος.

Το Χρήμα & Τουρισμός στήριξε επικοινωνιακά την ημερίδα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *