Μεγάλη εξαγορά ξενοδοχείου από τον όμιλο Ikos | 345.000 € ανά δωμάτιο το τίμημα | Οι επόμενες εξαγορές | ΦΩΤΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ο όμιλος Ikos προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες σε νέα εξαγορά ξενοδοχείου στην Ισπανία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε στην εξαγορά του ξενοδοχείου Blau Porto Petro, στην Μαγιόρκα, από την εταιρία Roxa.

Πιο αναλυτικά, ο  ελληνικός όμιλος πολυτελών θέρετρων Ikos Resorts απέκτησε το πολυτελές ξενοδοχείο Blau Porto Petro στη Μαγιόρκα έναντι 110 εκατ. Ευρώ (345.000 ευρώ ανά δωμάτιο), από την ισπανική Grupo Roxa, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. Η Grupo Roxa θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στο θέρετρο 5 αστέρων, 319 δωματίων.

Ikos Το ακίνητο θα υποβληθεί σε εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης υπό τη νέα ιδιοκτησία, με προγραμματισμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας τον Απρίλιο του 2023. Επιπλέον ο ελληνικός όμιλος έχει δεσμευτεί να επενδύσει επιπλέον στην επέκταση του ακινήτου για αύξηση της δυναμικότητας στα 434 συνολικά έως το 2024. Το Blau Porto Petro θα μετονομαστεί σε Ikos Porto Petro και θα είναι το δεύτερο πολυτελές συγκρότημα ξενοδοχείων πολυτελείας στην Ισπανία του ομίλου.

Επιπλέον, το ξενοδοχείο θα διαθέτει υπηρεσίες Infinite Lifestyle με κορυφαία γαστρονομική προσφορά που θα περιλαμβάνει έξι εστιατόρια με μενού σχεδιασμένα από σεφ με αστέρια Michelin, μια λίστα κρασιών με περισσότερες από 300 ετικέτες, το Spa by Anne Semonin Paris και έναν αθλητικό χώρο με επιφάνεια άνω των 10.000 τ.μ..

Η Ikos Iberia επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται ενεργά για το σχέδιο επέκτασής της στην Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου μελετά διαφορετικές επιλογές για την ανάπτυξη τουλάχιστον δύο ακόμη θέρετρων τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρέπει να τονιστεί ότι η είσοδος στη Μαγιόρκα, έναν από τους πιο εμβληματικούς προορισμούς για τον τουρισμό παγκοσμίως, θα δώσει μια μεγάλη ώθηση στον όμιλο Sani/Ikos, ο οποίος θα λειτουργήσει στα επόμενα χρόνια, τρία ακόμη ξενοδοχεία σε Αλγκάβρ Πορτογαλίας, Κέρκυρα και Κρήτη.

Το Blau hotels & resorts είναι μια αλυσίδα ξενοδοχείων που προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα σε μερικούς από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς στον κόσμο, όπως: Colonia de Sant Jordi, Porto Cristo y Portopetro (Μαγιόρκα), Oviedo (Αστούριας), Arbatax ( Σαρδηνία), Varadero y Habana (Κούβα).

Ενοποίηση δραστηριοτήτων και ρευστότητα 300 εκατ. €

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο ξενοδοχειακός Όμιλος Sani/Ikos (Sani/Ikos Group SCA), προχώρησε στην έκδοση ομολόγου 300 εκατ. €, που υπερκαλύφθηκε 3 φορές, με ελκυστικό επιτόκιο, ενώ ανακοίνωσε παράλληλα την ενοποίηση όλων των εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων του, με στόχο την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και τη στρατηγική τοποθέτηση των brands Sani Resort και Ikos Resorts στην αγορά ενόψει της μετά- Covid εποχής και περιόδου ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, στον Όμιλο ενοποιήθηκαν οι δραστηριότητες της LBRI SCA, ιδιοκτήτριας εταιρείας των Sani Resort και Ikos Resorts στην Ελλάδα, και της Ikos International SCA, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται ξενοδοχειακά συγκροτήματα Ikos Resorts στην Ιβηρική. Ο Όμιλος Sani/Ikos λειτουργεί συνολικά 10 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω, στην Ελλάδα και στην Ανδαλουσία στην Ισπανία. Παράλληλα δύο νέα συγκροτήματα στην Κέρκυρα και το Αλγκάρβε στην Πορτογαλία βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

Σε συνέχεια της εταιρικής αναδιάρθρωσης, ο Όμιλος Sani/Ikos προχώρησε στην έκδοση ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ με διάρκεια τα 5,5 έτη. Η έκδοση του ομολόγου υπερκαλύφθηκε 3 φορές και ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο 5,625% από κορυφαίους διεθνείς και Έλληνες θεσμικούς επενδυτές επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στις προοπτικές ανάπτυξης των brands του Ομίλου.

Τα έσοδα από το νέο ομόλογο, θα χρηματοδοτήσουν το επενδυτικό σχέδιο του Ομίλου σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

Ο Όμιλος Sani/Ikos

Ο Όμιλος Sani/Ikos είναι ένας καινοτόμος, δυναμικά αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός Όμιλος. Μέσω των εμπορικών σημάτων του, «Sani Resort» και «Ikos Resorts», o Όμιλος λειτουργεί και συνεχώς αναπτύσσει 10 μοναδικά, ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα (Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κως) και την Ισπανία (Μαρμπέλα/Εστεπόνα), τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως.

Ikos Ο Όμιλος αναπτύσσει τα παραπάνω εμπορικά σήματα στην Ελλάδα μέσω της LBRI, η οποία ιδρύθηκε το 2016, με έδρα το Λουξεμβούργο. Τη διοίκηση της LBRI ασκούν ως co-managing partners οι κ.κ. Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin με κύριους μετόχους τους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη, Mathieu Guillemin, Oaktree Capital Management LP, Goldman Sachs Asset Management, Hermes GPE και επενδυτικά κεφάλαια.

Στόχος του ομίλου SANI/IKOS GROUP μέσω της LBRI, είναι η επέκταση της Ikos Resorts σε υψηλού προφίλ τοποθεσίες στην Ελλάδα, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και τηρώντας τις δεσμεύσεις του ομίλου για ξενοδοχειακές μονάδες που χαρακτηρίζονται από σεβασμό στο περιβάλλον, κατανάλωση τοπικών προϊόντων και δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης, καθώς συνεχίζει να ηγείται της κατηγορίας του.

Παράλληλα, ο Όμιλος υλοποιεί ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του εμπορικού σήματος IKOS στην Ιβηρική Χερσόνησο, με το νέο IKOS ANDALUSIA, το δέκατο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό συγκρότημα και το πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων για τον Όμιλο, να λειτουργεί φέτος πλήρως, στην Marbella/ Estepona της Ισπανίας.

Ikos

ksd Ikos
adv
Tagged

1 σχόλιο στο “Μεγάλη εξαγορά ξενοδοχείου από τον όμιλο Ikos | 345.000 € ανά δωμάτιο το τίμημα | Οι επόμενες εξαγορές | ΦΩΤΟ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *