emirates

Μεγάλη μείωση κερδών κατά 44% στην Emirates !!!

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Ο Όμιλος Emirates ανακοίνωσε την 31η  συνεχή χρονιά κερδοφορίας και σταθερής εταιρικής ανάπτυξης. Στην Ετήσια Έκθεση για το οικονομικό έτος 2018-2019, ο Όμιλος Emirates εμφάνισε κέρδη ύψους 2.3 δισ. ντιρχάμ ΗΑΕ (631 $ εκατ. δολάρια ΗΠΑ) για το οικονομικό έτος που έκλεισε στις 31 Μαρτίου 2019, μειωμένα κατά 44 % σε σχέση με τη κερδοφορία του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 109.3 δισ. ντιρχάμ ΗΑΕ (29.8 $ δισ. δολάρια ΗΠΑ), αυξημένα κατά 7% σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, ενώ το ταμειακό απόθεμα μειώθηκε κατά 13 % στα 22.2 δισ. ντιρχάμ ΗΑΕ (6 $ δισ. δολάρια ΗΠΑ), λόγω κυρίως των μεγάλων επιχειρηματικών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών εξαγορών και την αποπληρωμή του περσινού μερίσματος που ανήλθε σε  2 δισ. ντιρχάμ ΗΑΕ (545 $ εκατ. δολάρια ΗΠΑ).

Στο πλαίσιο των συνολικών κερδών, ο Όμιλος κατέβαλλε μέρισμα 500 εκατ. ντιρχάμ ΗΑΕ (136 $ εκατ. δολάρια ΗΠΑ) στην ICD για το 2018-2019.

emiratesΗ Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας και του Ομίλου Emirates δήλωσε: «Το 2018-2019 ήταν δύσκολο για εμάς και τα αποτελέσματα δεν είναι όσο δυνατά θα θέλαμε. Οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και το ενισχυμένο δολάριο των ΗΠΑ επηρέασαν τα κέρδη μας, και ο ανταγωνισμός ενισχύθηκε στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Η ανοδική τάση της παγκόσμιας ζήτησης αεροπορικών μεταφορών από το προηγούμενο έτος φαίνεται να έχει πάρει αντίστροφη ταχύτητα, ενώ παράλληλα είδαμε τη ταξιδιώτικη ζήτηση να μειώνεται ειδικά στη περιοχή μας, επηρεάζοντας την dnata και την Emirates».

«Ο κάθε επιχειρηματικός κύκλος είναι διαφορετικός, και γι’ αυτό συνεχίζουμε να δουλεύουμε έξυπνα και συστηματικά, αντιμετωπίζοντας τις προσκλήσεις και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες. Ο στόχος μας πάντα ήταν και παραμένει να χτίσουμε μία υγιή, κερδοφόρα, βιώσιμη και υπεύθυνη επιχείρηση στο Ντουμπάι, και αυτές οι αξίες συνεχίζουν να καθοδηγούν τις αποφάσεις και τις επενδύσεις μας. Το 2018-2019, η Emirates και η dnata ανακοίνωσαν την 31η συνεχή χρονιά κερδοφορίας, με επιχειρηματική ανάπτυξη σε όλο τον Όμιλο, ενώ έγιναν επενδύσεις σε πρωτοβουλίες και υποδομές που εξασφαλίζουν τη μελλοντική μας επιτυχημένη πορεία».

Το 2018-2019, ο Όμιλος επένδυσε συνολικά 14.6  δισ. ντιρχάμ ΗΑΕ (3.9 $ δισ. δολάρια ΗΠΑ) σε νέα αεροσκάφη και εξοπλισμό, στην εξαγορά εταιρειών, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε τελευταίες τεχνολογίες και σε πρωτοβουλίες για το προσωπικό του, σημειώνοντας σημαντική αύξηση στο ποσό των επενδύσεων σε σχέση με πέρσι σε 9.0 δισ. ντιρχάμ ΗΑΕ (2.5$ δισ. δολάρια ΗΠΑ).

Το Φεβρουάριο, η Emirates ανακοίνωσε τη δέσμευσή της για 40 αεροσκάφη A330-900 και 30 αεροσκάφη A350-900, αξίας 21.4$ δισ. δολαρίων ΗΠΑ, μετά από συμφωνία με την Airbus, τα οποία θα της παραδωθούν από το 2021 έως το 2024 αντίστοιχα. Επίσης, η αεροπορική αναμένει παράδοση 14 ακόμη αεροσκαφών Α380 από το 2019 μέχρι το τέλος του 2021, μετρώντας συνολικά 123 αεροσκάφη Α380 στο στόλο της.

Οι σημαντικές επενδύσεις της dnata αυπεριλαμβάνουν την απόκτηση της Q Catering and Snap Fresh στην Αυστραλία καθώς και της 121 Inflight Catering στις ΗΠΑ. Η dnata επίσης εξαγόρασε μετοχές για να αποκτήσει τη Dubai Express, Freightworks LLC, καθώς και πλειοψηφικό ποσοστό 51% της Bolloré Logistics LLC στα ΗΑΕ. Επίσης, έχτισε νέες εγκαταστάσεις διακίνησης φορτίων και φαρμάκων στο Βέλγιο, τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη και το Πακιστάν. Η εταιρεία τέλος απέκτησε τον γερμανικό Tour Operator Tropo και πλειοψηφικό μεριδίο στην BD4travel, της εταιρείας που παρέχει λύσεις τεχνητής νοημοσύνης για τον ταξιδιωτικό τομέα.

Στις περισσότερες από τις 120 θυγατρικές της, το σύνολο του εργατικού δυναμικού του Ομίλου αυξήθηκε κατά 2% σε 105,286 αντιπροσωπεύοντας περισσότερες από 160 εθνικότητες, κυρίως λόγω των εξαγορών της dnata και τη διεθνή επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ο Σεΐχης Ahmed δήλωσε: «Το 2018-2019 είμασταν σταθεροί με τη διαχείρηση του κόστους μας, ενώ παράλληλα διευρύναμε την επιχείρησή μας και αυξήσαμε τα έσοδά μας. Μειώνοντας την πρόσληψη μη λειτουργικών ρόλων και εφαρμόζοντας συστήματα νέας τεχνολογίας και νέες εργατικές δομές, βελτιώσαμε την παραγωγικότητα και επιβραδύναμε την αύξηση του κόστους εργασίας».

Συνοψίζοντας, είπε: «Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τη χρονιά που έρχεται, αλλά και η Emirates και η dnata είναι σε πολύ καλή θέση να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια, να αναταγωνίζονται και να έχουν επιτυχίες στις διεθνείς αγορές. Επιδιώκουμε να αυξάνουμε συνέχεια την αποδοτικότητά μας, γι΄αυτό και επενδύουμε συνεχώς στους ανθρώπους, στην τεχνολογία και στις υποδομές, με σκοπό να διατηρούμε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Ως υπεύθυνη επιχείρηση, επενδύουμε σε πόρους για τις κοινότητες και σε πρωτοβουλίες οικολογικής και περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς και υποστηρίζουμε το ταλέντο και την καινοτομία που θα προωθήσει τη βιομηχανία μας στο μέλλον».

Το πλήρες κείμενο της Ετήσιας Έκθεσης του Ομίλου Emirates για το οικονομικό έτος 2018-2019 που περιλαμβάνει την Emirates, την dnata και τις θυγατρικές του Ομίλου, είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

Τα ποσά που δηλώνονται σε δολάρια ΗΠΑ μετατρέπονται βάσει της ισοτιμίας 1 δολάριο ΗΠΑ = 3.67250 ντιρχάμ ΗΑΕ και βασίζονται στα πλήρη ποσά σε ντιρχάμ ΗΑΕ, πριν τη στρογγυλοποίηση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *