vnukovo

Μεγάλη συμφωνία του ρωσικού διεθνούς αεροδρόμιου Βνούκοβο με την Ellinair, του ομίλου Μουζενίδη

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια μεγάλη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας του ρωσικού διεθνούς αεροδρόμιου Βνούκοβο,  με την Ellinair, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στη Μόσχα, το διεθνές αεροδρόμιο του Βνούκοβο και η ελληνική αεροπορική εταιρεία Ellinair, μέλος του Ομίλου Μουζενίδη.

Η συμφωνία εκτιμάται ότι θα έχει σημαντική επίπτωση στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από την Ρωσία στην Ελλάδα.

Ο Ντμίτρι Σαπρίκιν, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αεροδρομίου του Βνούκοβο, Αντόν Κουζνετσόβ, Αναπληρωτής Γενικού Διευθυντή Εμπορίου στο Αεροδρόμιο του Βνούκοβο, ο Θάνος Πασχάλης, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Ellinair Airlines, και ο Αλέξανδρος Τσαντεκίδης, Γενικός Διευθυντής της Mouzenidis Travel, απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, μετά τις ομιλίες της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στη Μόσχα Ελένης Βακάλη, του Προϊστάμενου του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Ρωσίας – ΚΑΚ Πολύκαρπου Ευσταθίου, και της Εκτελεστικής Διευθύντριας της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων της Ρωσίας (ATOR) Μάγιας Λομίτζε.

PHILOXENIAΗ συνεργασία στοχεύει κυρίως σε αύξηση της επιβατικής κίνησης μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας. Ανοίγονται ευρείες προοπτικές για την ανάπτυξη του εξερχόμενου και του εισερχόμενου τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών. Οι δύο εταιρείες από κοινού σχεδιάζουν να αυξήσουν το μερίδιο συμμετοχής τους σε αυτόν τον τομέα και προσμένουν σημαντικές ευκαιρίες περαιτέρω διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βνούκοβο επενδύει στην ανάπτυξη του στόλου της Ellinair με σκοπό την τοποθέτηση σε βάση του αεροδρομίου των 2 αεροσκαφών της ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας σε πρώτη φάση. Αυτό θα επιτρέψει στον αερομεταφορέα να αυξήσει τον στόλο του, ειδικότερα από την καλοκαιρινή περίοδο του 2020, όταν ο στόλος της Ellinair θα συμπληρωθεί με δύο Airbus A-320s.

Η πτήση Μόσχα (Βνούκοβο)-Θεσσαλονίκη θα εκτελείται κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς προβλέπεται και η τακτική δρομολόγηση άλλων πτήσεων από το ως άνω αεροδρόμιο, γεγονός που με τη σειρά του θα διευρύνει το δίκτυο δρομολογίων της αεροπορικής εταιρίας με πτήσεις προς νέα αεροδρόμια στην Ελλάδα.

Εκτός αυτού, μια αμοιβαία επωφελής συνεργασία για 3-5 χρόνια θα αυξήσει το μερίδιο του ταξιδιωτικού πράκτορα Mouzenidis Travel στην αγορά εξερχόμενου τουρισμού από 30% σε 40%.

mouzenidis
Ο ιδρυτής του ομίλου Μπόρις Μουζενίδης

Με τη σειρά του, η επέκταση του δικτύου δρομολογίων ενός σταθερού ευρωπαϊκού μεταφορέα θα οδηγήσει σε αύξηση της ροής επιβατών του Διεθνούς Αεροδρομίου του Βνούκοβο και, ως εκ τούτου, σε βελτίωση των οικονομικών του επιδόσεων. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βνούκοβο διαθέτει την καλύτερη δυνατή πρόσβαση ανάμεσα σε όλα τα αεροδρόμια της Μόσχας, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα προσφέρει στην αγορά ένα εξαιρετικό προϊόν στον τομέα του τουρισμού και των αεροπορικών ταξιδιών.

Ο ελληνικός όμιλος Mouzenidis Group και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βνούκοβο αισιοδοξούν για το μέλλον και προσβλέπουν σε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βνούκοβο είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα αερομεταφορών στη Ρωσία. Κάθε χρόνο περίπου 200 χιλιάδες πτήσεις ρωσικών και ξένων αεροπορικών εταιρειών εξυπηρετούνται στο εν λόγω αεροδρόμιο. Το δίκτυο διαδρομών του αεροδρομίου καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας, καθώς και τις γειτονικές χώρες, την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

Το 2018, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βνούκοβο έσπασε ένα ιστορικό ρεκόρ και εξυπηρέτησε 21 εκατομμύρια 478 χιλιάδες επιβάτες, δηλαδή 18,4% ή 3 εκατομμύρια 340 χιλιάδες επιβάτες περισσότερο από ό, τι το 2017.

Το Βνούκοβο συνολικής έκτασης περίπου 300 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων είναι σε θέση να υποδεχτεί μέχρι 35 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βνούκοβο, μοναδικό από όλα τα αεροδρόμια της Ρωσίας, διαθέτει την Ευχαριστήρια Επιστολή του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν για τις επιτυχίες και τους υψηλούς δείκτες παραγωγικότητας στην επαγγελματική δραστηριότητα.

Επιπλέον, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το αεροδρόμιο του Βνούκοβο αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο αεροδρόμιο της υψηλότερης κατηγορίας «Διεθνές Αεροδρόμιο» του εθνικού βραβείου «Air Gates of Russia» στο πλαίσιο της Εθνικής Έκθεσης Υποδομών Πολιτικής Αεροπορίας NAIS: το 2018, το αεροδρόμιο αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο στην κατηγορία «Διεθνές Αεροδρόμιο με ροή επιβατών άνω των 10 εκατομμύριων επιβατών ετησίως» και το 2019 στην κατηγορία «Διεθνές Αεροδρόμιο με συνολική μεταφορά άνω των 15 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως».

ellinairΟ ελληνικός Όμιλος Mouzenidis Group συνδέει σχεδόν δύο δεκάδες εταιρείες, γεγονός που τον επιτρέπει να παρέχει έναν πλήρη κύκλο τουριστικών υπηρεσιών. Ο Όμιλος Μουζενίδη κατέχει γραφεία εξερχόμενου και εισερχόμενου τουρισμού στη Ρωσία, Ελλάδα, χώρες της ΚΑΚ, Βαλτικές χώρες και τα Βαλκάνια, την αεροπορική εταιρεία Ellinair, τον δικό της στόλο μεταφορών και τα ξενοδοχεία που ανήκουν και διαχειρίζονται από τον όμιλο υπό την επωνυμία BOMO Hotels.

Οι πολύπλευρες δυνατότητες του Ομίλου επιτρέπουν την Mouzenidis Travel να δημιουργήσει και να προσφέρει στον καταναλωτή μια άνευ προηγουμένου ποικιλία ταξιδιωτικών επιλογών στην Ελλάδα. Στις ημέρες μας, ο Όμιλος Μουζενίδη διαθέτει 18 τμήματα, πάνω από 60 γραφεία στην Ευρώπη και τις χώρες της ΚΑΚ, περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους, ένα εκτεταμένο πρόγραμμα πτήσεων και απευθείας πτήσεων σε δεκάδες πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των Βαλτικών κρατών.

Ως θυγατρική του Ομίλου Μουζενίδη, η Ellinair Airlines ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2013 προκειμένου να εξασφαλίσει την αεροπορική μεταφορά των τουριστών της Mouzenidis Travel. Σήμερα, η αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί πτήσεις από διάφορα αεροδρόμια της Ελλάδας σε 42 προορισμούς εντός Ελλάδας και στο εξωτερικό.

 Ο στόλος της περιλαμβάνει Airbus A319 και Airbus A320. Επί του παρόντος, όλες οι πτήσεις της Ellinair από τη Μόσχα στην Ελλάδα εκτελούνται από το αεροδρόμιο του Βνούκοβο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *