Η Meliá Hotels International, η πιο βιώσιμη ξενοδοχειακή εταιρία στον κόσμο για το 2022

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η Meliá Hotels International, η κορυφαία ξενοδοχειακή εταιρία στην Ισπανία, απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό κλάδο στην Αξιολόγηση Εταιρικής Βιωσιμότητας (CSA) της S&P Global.

Η ετήσια αξιολόγηση των πρακτικών βιωσιμότητας των εταιριών της S&P Global, καλύπτει πάνω από 10.000 εταιρίες σε όλο τον κόσμο και από το 1999 επικεντρώνεται σε κριτήρια βιωσιμότητας που είναι συγκεκριμένα για τον κλάδο και οικονομικά ουσιώδη. Για το 2022, η S&P έθεσε αυστηρότερες κατευθυντήριες γραμμές για την αξιολόγησή της, καθιστώντας την κατάταξη της Meliá ένα δεκαπλάσιο επίτευγμα.

Η CSA της S&P Global είναι η πιο ολοκληρωμένη και έγκριτη ετήσια αξιολόγηση των επιδόσεων βιωσιμότητας των εταιριών σε όλους τους κλάδους παγκοσμίως, εστιάζοντας σε συγκεκριμένα οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια, που είναι σημαντικά για τον αυξανόμενο αριθμό επενδυτών, οι οποίοι εστιάζουν στη βιωσιμότητα και τις οικονομικές επιτυχίες των εταιριών.

Μετά τον καταστροφικό αντίκτυπο στα ταξίδια που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, η Meliá αναγνώρισε ότι οι επισκέπτες της αναζητούν πιο άυλες συνιστώσες στα ξενοδοχεία και τα θέρετρά της, συμπεριλαμβανομένης της βιωσιμότητας.

“Στο σημερινό πολύπλοκο επιχειρηματικό περιβάλλον, η βιωσιμότητα έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες αξίες για τις εταιρείες, και για τη Meliá ιδιαίτερα λόγω του οικογενειακού χαρακτήρα της επιχείρησής μας”, δήλωσε ο Gabriel Escarrer, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Meliá.

“Η βιωσιμότητα αποτελεί πλέον βασικό παράγοντα για την προώθηση του μετασχηματισμού μας και την ανταπόκριση στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των πελατών μας, των εργαζομένων, των μετόχων, των επενδυτών, των ιδιοκτητών ξενοδοχείων και της κοινωνίας γενικότερα. Για όλους αυτούς, είμαστε υπερήφανοι που πετύχαμε για άλλη μια φορά αυτή την αναγνώριση ως η πιο βιώσιμη ξενοδοχειακή εταιρία στον κόσμο”, πρόσθεσε ο κ. Escarrer.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος με έδρα την Ισπανία πέτυχε βαθμολογία 74 στα 100, την υψηλότερη από κάθε άλλο όμιλο που εξετάστηκε στο πλαίσιο της Αξιολόγησης Εταιρικής Βιωσιμότητας της S&P Global.

Επιπλέον ηγείται σε τομείς όπως:

– Διαχείριση κινδύνων και κρίσεων
– Περιβαλλοντική ενημέρωση
– Στρατηγική για το περιβάλλον
– Κοινωνική ενημέρωση
– Ανθρώπινα δικαιώματα
– Ανάπτυξη ανθρώπινου κεφαλαίου
– Διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *