ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Μετατίθενται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Μετατίθενται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο

Ολυμπιακοί αγώνες | Επίσημη ιστοσελίδα
Ολυμπιακοί αγώνες | Επίσημη ιστοσελίδα

Λόγω της παγκόσμιας κρίσης που προκαλεί ο Κορωνοϊός οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 μετατίθενται για το 2021, σύμφωνα με πρόταση του Ιάπωνα πρωθυπουργού πριν από λίγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε πρότεινε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να αναβληθούν και να μετατεθούν για το 2021, σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Ο Άμπε έκανε την πρόταση στον Μπαχ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δίκτυο NHK, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με προγενέστερη  ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην επίσημη ιστοσελίδα των Αγώνων, αναφερόταν το γεγονός, και ότι υπήρχε προβληματισμός και είχε τεθεί το ζήτημα της μετάθεσης των αγώνων.

Η ανακοίνωση ανέφερε:

Ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν περιοχές στην Ιαπωνία με επιβεβαιωμένη έξαρση του Κορωνοϊού, οι προκριματικοί αγώνες για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έχουν επηρεαστεί ή και αναβληθεί λόγω της κατάστασης σε αρκετές χώρες. Επίσης, αθλητές αλλά και εθνικές επιτροπές έχουν καταστήσει σαφές, ότι δεν είναι σε θέση να πραγματοποιούν προπονήσεις λόγω αυτής της κατάστασης.

Υπό το φως αυτών των δεδομένων, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Thomas Bach, κατά την οποία συζητήθηκαν τα διάφορα σενάρια αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων πάντοτε σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση της Ιαπωνίας, τις σχετικές αρχές της διοργανώτριας χώρας, τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες και τις εθνικές επιτροπές Ολυμπιακών Αγώνων.

Λόγω των έκτακτων καταστάσεων και της πολυπλοκότητας των Αγώνων η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός 4 εβδομάδων. Η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων δεν αποτελεί επιλογή».

ΜΕΣΩmoney-tourism.gr
ΠΗΓΗmoney-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ