Ο κ. Ανδρέας Μεταξάς | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Metaxa Hospitality Group: Βιώσιμη Φιλοξενία στην Πράξη | ΦΩΤΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ένα βιωματικό διήμερο αφιερωμένο στη Βιώσιμη Φιλοξενία, πραγματοποιείται μεταξύ 23-25 Ιουνίου 2022 στην Κρήτη, στις εγκαταστάσεις του 5* Creta Maris Beach Resort του Metaxa Hospitality Group.

Ο Όμιλος, στο πλαίσιο του διημέρου παρουσίασε τα δύο καινοτόμα Προγράμματά του «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία» και «Βιώσιμες Προμήθειες», ενώ έδωσε στην δημοσιότητα την Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2021.

Επισημαίνεται ότι το Πρόγραμμα «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία», αφορά στην ιδιο-παραγωγή τροφίμων στα ξενοδοχεία του Ομίλου, στην εφαρμογή πρακτικών καλλιέργειας και κηπευτικής που μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αλλά και στην ανάπτυξη ενός αυτοελεγχόμενου οικοσυστήματος.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το δε Πρόγραμμα «Βιώσιμες Προμήθειες» εκπαιδεύει τους συνεργάτες του Ομίλου στις βιώσιμες πρακτικές στον τομέα των Τροφίμων & Ποτών, με στόχο την βιώσιμη εταιρική διακυβέρνησή τους. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 11 επιλεγμένοι κορυφαίοι Προμηθευτές ελληνικών προϊόντων με τους οποίους ο Όμιλος διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Υπογραμμίζεται ότι τόσο με τις νέες πρωτοβουλίες που παρουσιάστηκαν όσο και με τις διαχρονικές δράσεις του,  ο Όμιλος υπηρετεί με συνέπεια και δέσμευση τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, δημιουργώντας αξία για τους ανθρώπους, την αγορά, τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποείται και το φυσικό περιβάλλον.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Metaxa Hospitality Group ως κορυφαίος ελληνικός Όμιλος παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας, διακρίνεται διαχρονικά για την προσήλωσή του στις αρχές της βιωσιμότητας, που διαπερνούν οριζόντια το σύνολο της λειτουργίας του.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group, κ. Ανδρέας Μεταξάς, δήλωσε σχετικά:

«Με τη βιωσιμότητα να είναι διαχρονικά στο επίκεντρο της στρατηγικής του Ομίλου μας, εφαρμόζουμε πρωτοποριακές καινοτόμες δράσεις και αναδεικνύουμε συνεχώς καλές πρακτικές που αποδεικνύουν στην πράξη μια μεγάλη αλήθεια: Αν μπορείς να το ονειρευτείς, τότε μπορείς και να το κάνεις. Ο τουρισμός, εκτός από μια πολύ σημαντική οικονομική δραστηριότητα, έχει και μια μεγάλη δύναμη μετασχηματισμού. Δημιουργεί συνέργειες στη βάση αξιών και διαμορφώνει πρότυπα και συμπεριφορές. Αυτή τη μεγάλη μετασχηματιστική δύναμη αξιοποιούμε προκειμένου να καλλιεργηθεί μια νέα κουλτούρα βιωσιμότητας, με οφέλη για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, δημιουργούμε σήμερα την «πράσινη γέφυρα» προς το βιώσιμο αύριο».

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα «Βιώσιμης Ξενοδοχειακής Γεωργίας» και «Βιώσιμων Προμηθευτών» στην ιστοσελίδα του Metaxa Hospitality Group για την Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία ΕΔΩ, και για τις Βιώσιμες Προμήθειες, ΕΔΩ.

H έκθεση Βιωσιμότητας του Metaxa Hospitality Group ΕΔΩ.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *