Μέτρα για την αποκατάσταση της ομαλότητας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΟΣ για την ομαλή λειτουργία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που έχουν προκαλέσει οι παρατεταμένες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του ΟΛΘ, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στις αφίξεις και αναχωρήσεις πλοίων, εκπέμπει ο επιχειρηματικός κόσμος της Θεσσαλονίκης.

Η επιχειρηματική κοινότητα της πόλης σύσσωμη διαμαρτύρεται για τις συνεχιζόμενες ήδη για τέταρτη εβδομάδα κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΟΛΘ ΑΕ, με αποχή από την υπερωριακή εργασία τις καθημερινές και από εργασία καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι κινητοποιήσεις έχουν δημιουργήσει σημαντικές καθυστερήσεις στις αφίξεις και αναχωρήσεις πλοίων, αλλά και περιορισμό των επιλογών των μέσων μεταφοράς για τους εξαγωγείς. Αντίστοιχα προβλήματα είναι ορατά και στις εισαγωγές, καθώς ναυτιλιακές γραμμές προς Θεσσαλονίκη ακυρώνονται και οι παραδόσεις εμπορευμάτων καθυστερούν, ειδικά σε αυτή την περίοδο των πασχαλινών εορτών με ό,τι αυτές συνεπάγονται.

Κυρίως, όμως, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και αναστάτωση στους πελάτες των εξαγωγικών επιχειρήσεων για τις καθυστερήσεις και την αβεβαιότητα που επικρατεί, ξυπνώντας τραγικές μνήμες του 2008 και πλήττοντας για μία ακόμη φορά την αξιοπιστία της χώρας και των επιχειρήσεών της και βεβαίως του ίδιου του λιμανιού που ήδη αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό σε φορτία βαλκανικών και όχι χωρών από άλλα λιμάνια της ΝΑ Ευρώπης.

«Οι φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας καλούν, τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τη διοίκηση του λιμανιού να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του και την εξυπηρέτηση του διεθνούς εμπορίου. Το μέλλον του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι δρομολογημένο και κάθε άλλη καθυστέρηση με οποιονδήποτε τρόπο θα πρέπει να αποτραπεί. Διαφορετικά θα χαθεί και η τελευταία ευκαιρία για το λιμάνι Θεσσαλονίκης, το οποίο θα απαξιωθεί πλήρως και θα παραμείνει, συνεχώς αποδυναμωμένο, ένα περιφερειακό λιμάνι ήσσονος σημασίας για τη Μεσόγειο.

Οποιαδήποτε περαιτέρω ολιγωρία θα είναι καταστροφική, μοιραία και πολύ φοβούμαστε ότι θα προκαλέσει οριστικά ανεπανόρθωτη ζημία σε όλους τους εμπλεκόμενους. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για το μέλλον του λιμανιού, των επιχειρήσεων, της οικονομίας και της απασχόλησης που μόνο μέσα από ένα παραγωγικό και διεθνώς ανταγωνιστικό λιμάνι μπορεί να διασφαλισθεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *