Μέτρα στήριξης της Κρουαζιέρας στην Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μέτρα για την ενίσχυση της κρουαζιέρας ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δια στόματος του αρμόδιου υπουργού, Nabi Avci, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φθίνουσα πορεία που ακολουθεί ο κλάδος την τελευταία διετία, με τον αριθμό των τουριστών που αφικνούνται στη χώρα με κρουαζιερόπλοια να φθάνει μόλις τις 600.000, από 2 εκατομμύρια το 2015.

Στα μέτρα στήριξης για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού κρουαζιερόπλοιων στην Τουρκία, ο Nabi Avci ανακοίνωσε ότι, η κυβέρνηση θα επιδοτεί τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς με $30 ανά επιβάτη.

Οι εξαγγελίες αυτές του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, συμπίπτουν με το αυξημένο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τελευταία οι Αμερικανοί για κρουαζιέρες στην Τουρκία.

Με βάση στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, η Τουρκία ήταν η έκτη χώρα στον τουρισμό κρουαζιέρας μέχρι τα τέλη του 2015. Ωστόσο, οι αρνητικές εξελίξεις που ξεκίνησαν με την κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας και συνεχίστηκαν πέρυσι, είχαν σαν αποτέλεσμα η χώρα να απολέσει σημαντικό μερίδιο του τουρισμού κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τουρκικών Τουριστικών Γραφείων (TÜRSAB), Başaran Ulusoy, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού παρέχει κίνητρα για την προσέλκυση τουρισμού κρουαζιέρας, ενώ το θέμα αναμένεται να τεθεί υπόψη του υπουργικού Συμβουλίου. «Αυτή η ανακοίνωση είναι αναμφισβήτητα ευχάριστη για τον τουρισμό κρουαζιέρας, έναν από τους τομείς που έχει βιώσει τη σοβαρότερη υποχώρηση από πέρυσι».

Ο στόχος που έχει θέσει το τουρκικό υπουργείο σε αυτή την κατεύθυνση είναι μεγάλης σημασίας, καθώς, όπως ο Ulusoy υποστηρίζει, «Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα για τον τουριστικό τομέα της Τουρκίας είναι η αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της υποδομής των υφιστάμενων λιμένων και η αύξηση των λιμενικών δυνατοτήτων θα συμβάλουν στη στοχοθετημένη ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας τα προσεχή χρόνια.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *