afantou

Mitsis Hotels: Αναβαθμισμένο γήπεδο γκολφ στ’ Αφάντου με την υπογραφή του Jack Nicklaus!

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Από: Δαμιανός Αθανασίου

Ένα φιλόδοξο σχέδιο να μετατρέψει το νησί της Ρόδου σε διεθνής προορισμό για γκόλφ έχει στα σκαριά ο όμιλος Μήτση, έχοντας ήδη παρουσία στο νησί κι αποκτώντας πλέον ένα ακόμη μεγάλο project στο χαρτοφυλάκιό του που δεν είναι άλλο από την αξιοποίηση της έκτασης στο Γκολφ Βόρειο Αφάντου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής», το project του γνωστού ξενοδοχειακού ομίλου θα παραδοθεί σε χρήση στο σύνολό του εντός 5ετίας. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη φάση που θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των μελετών και την έκδοση των προβλεπόμενων αδειών, ενώ σε δεύτερη φάση θα παραδοθεί σε χρήση πλήρως αναβαθμισμένο το γήπεδο γκολφ και η μαρίνα στ’ Αφάντου.

Όπως έγινε χθες γνωστό ήδη ο όμιλος Μήτση έχει αναθέσει την ανακαίνιση και βελτίωση των εγκαταστάσεων και του γηπέδου γκόλφ στον πασίγνωστο όμιλο Nicklaus Design, που φέρει την υπογραφή του θρυλικού παίκτη γκόλφ. Πρόκειται για το δεύτερο project με την υπογραφή του Jack Nicklaus στην χώρα μας αφού πρόσφατα έχουν ξεκινήσει ανάλογες κατασκευαστικές εργασίες στην Ερμιονίδα της Πελοποννήσου. Αυτό που έχει σημασία, μεταξύ άλλων, είναι ότι στα διεθνή φόρα γράφεται και συζητιέται το γεγονός ότι ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου γηπέδου γκολφ Nicklaus στην Ελλάδα. Η εγκατάσταση είναι τμήμα του τουριστικού θέρετρου Kilada Hills, που έχει συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων και αναπτύσσει η εταιρεία Dolphin Capital. Το δεύτερο γήπεδο γκολφ Nicklaus θα είναι αυτό της Ρόδου.

Σημειώνεται ότι το γήπεδο που υφίσταται σήμερα σχεδιάστηκε από τον Donald Haradine, ο οποίος έχει σχεδιάσει ένα πολύ σημαντικό αριθμό golf (580 περίπου) στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Στην Ελλάδα ο Haradine έχει σχεδιάσει επίσης τα γήπεδα της Γλυφάδας και της Κέρκυρας.

Η Ρόδος αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης να μετατραπεί στον απόλυτο προορισμό των παικτών του γκολφ.

Εκτιμάται ότι ανά τον κόσμο υπάρχουν τουλάχιστον 32.000 γήπεδα γκολφ, τα οποία φιλοξενούν πάνω από 60.000.000 γκόλφερς.

Στην Ευρώπη μόνο υπάρχουν σχεδόν 7.000.000 άτομα που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα.

Το νέο στοίχημα, έστω κι αν είναι πιο μακροπρόθεσμο, δεδομένου ότι απαιτείται ακόμη μακρύς δρόμος αδειοδοτήσεων, έχει να κάνει και με την προσπάθεια για επιμήκυνση της σεζόν στο νησί στα δύο άκρα της, αφού η υψηλή σεζόν για τους γκόλφερς είναι από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο και από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, στ’ Αφάντου το επενδυτικό σχέδιο των Mitsis Hotels είναι για τρία ξενοδοχεία ανώτερων κατηγοριών, και συγκεκριμένα μία μονάδα 5 αστέρων στο γκολφ κι ένα ακόμη 5άστερο boutique κι ένα παραθαλάσσιο 4 αστέρων, πλήθος υποστηριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, μαρίνα με καταστήματα και χώρους εστίασης, βίλες με πλήρη εξυπηρέτηση ως μέρος του ξενοδοχείου γκολφ 5 αστέρων με 480 δωμάτια συνολικά, λέσχη γκολφ, πολυτελείς κατοικίες προς πώληση με τη δυνατότητα προγράμματος ενοικίασης κ.ο.κ.

Ο όμιλος Μήτση έχει στο χαρτοφυλάκιό του 17 συνολικά ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα (Αθήνα, Κώς, Κρήτη, Ρόδος και Καμένα Βούρλα) και απασχολεί 3.500 εργαζομένους, ενώ έχει υποβάλει και φάκελο στο Enterprise Greece για τη δημιουργία- κατασκευή τριών νέων ξενοδοχείων 5 αστέρων, δυναμικότητας 225 δωματίων/450 κλινών, στη Μύκονο, στην περιοχή Ελιά, μέσω της διαδικασίας των στρατηγικών επενδύσεων.

Η συνολική επένδυση του ομίλου Μήτση στο γκολφ Αφάντου, την οποία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ παρουσίασε το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, σύμφωνα με το business plan αναμένεται να ξεπεράσει τα 225 εκατ. €.

Το παραθαλάσσιο ακίνητο στ’ Αφάντου, αποτελούμενο από επτά όμορα ή γειτνιάζοντα οικόπεδα με μήκος ακτογραμμής 4.200 μ. και μέτωπο εκτεινόμενο σε μήκος 3.350 μ. στην ομαλή, εκτεταμένη και αμμώδη παραλία Αφάντου και Καλυθιών, βρίσκεται σε εξαιρετική θέση, σε περιοχή που παρουσιάζει έντονη τουριστική ανάπτυξη, με μια μοναδική παραλία.

Ο Όμιλος Mitsis Hotels

Ως η μεγαλύτερη ιδιόκτητη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα, ο Όμιλος Mitsis Hotels πρωτοπορεί στον τουρισμό εδώ και 45 χρόνια, χαράζοντας τη δική του πορεία στην τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Με 19 ξενοδοχεία στο δυναμικό του στους ομορφότερους προορισμούς της χώρας, στην Αθήνα, τα Καμένα Βούρλα, την Κρήτη, την Κω και τη Ρόδο, ο Όμιλος φιλοδοξεί να αποτελεί τον πρώτο ξενοδοχειακό όμιλο στην Ελλάδα στις προτιμήσεις των επισκεπτών του, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες, μοναδικές τοποθεσίες, άψογες εγκαταστάσεις, εκλεπτυσμένη γαστρονομία, ένα ευρύ φάσμα επιλογών και πλούσιες εμπειρίες στους πελάτες του. Ανταποκρινόμενος με ευελιξία στις ανάγκες των πελατών και στη νοοτροπία των νέων γενεών, ο Όμιλος αξιοποιεί στο έπακρο την οικογενειακή φροντίδα και την αυθεντική ελληνική του ταυτότητα για να πραγματοποιεί το όραμά του: Να μεταμορφώνει κάθε επισκέπτη σε επίτιμο φιλοξενούμενο.

ΠΗΓΗ: www.dimokratiki.gr

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *