apollo blue

Μοναδικές εκδηλώσεις οινικής και γαστρονομικής εμπειρίας στα ξενοδοχεία Apollo Hotels στην Ρόδο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο πέντε αστέρων ξενοδοχείο Apollo Blue Hotel  στη Ρόδο, η πρώτη εκδήλωση «οινικής & γαστρονομικής εμπειρίας» για το 2021, με προσκεκλημένο τον διακεκριμένο οινοχόο  Ανδρέα Ματθίδη  DipWSET, pρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων (ΠΕΝΟ), εισηγητή για το κρασί και τα αποστάγματα στο WSPC και Σύμβουλο Εκπαίδευση και Ανάπτυξης Οίνων και Ποτών στην Β.Σ. Καρούλιας.

Οι εκδηλώσεις αυτές που αποτελούν πλέον θεσμό των ξενοδοχείων Apollo στην Ρόδο, είναι ένα πάντρεμα κρασιού και φαγητού, food & wine pairing, που  στόχο έχουν να γνωρίσουν στους επισκέπτες του ξενοδοχείου απ’ όλο τον κόσμο, τους ποιοτικούς Ελληνικούς αμπελώνες, την ποικιλία και την ποιότητα των κρασιών τους σε συνδυασμό με  την ελληνική δημιουργική  γαστρονομία.

Στην πρώτη αυτή  εκδήλωση για το 2021, ο κ. Ματθίδης επέλεξε έξι εκλεκτά κρασιά των οινοπαραγωγών Κυρ Γιάννη, κτήμα Αβαντής, κτήμα Χατζηγεωργίου, κτήμα Ζαφειράκη και Μπαραφάκα,  τα οποία παρουσιάστηκαν  στο κοινό με την υποστήριξη του Sommelier του ξενοδοχείου Στράτου Καραγαβριηλίδη και του maître d hôtel Στέλιου Βορβολάκου.

Τα κρασιά συνοδεύτηκαν υποδειγματικά από δημιουργικά πιάτα της ομάδας των σεφ του ξενοδοχείου, με head chef τον Γιώργο Καμπουράκη, à la carte chef τον Νίκο Καραβάκη & pastry chef τον Μιχάλη Χρυσοβέργη, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Ο κ. Ματθίδης  επεσήμανε  το πόσο σημαντικό είναι το πάντρεμα γαστρονομίας, κρασιού και τουρισμού στο χώρο των ξενοδοχείων, καθώς προσφέρει μία εξαιρετική εμπειρία στους επισκέπτες της χώρας μας,  κάνοντάς τους πρεσβευτές της ελληνικής Ελληνικής οινικής παραγωγής και γαστρονομίας, ενώ συνεχάρη   θερμά την διοίκηση των ξενοδοχείων για την πρωτοβουλία αυτή και τις δράσεις για την ανάδειξη του ποιοτικού Ελληνικού κρασιού.

Τόνισε επίσης ότι τον συνδέουν ισχυροί δεσμοί με τη Ρόδο, καθώς είναι απόφοιτος της τότε ανωτέρας σχολής τουριστικών επαγγελμάτων Ρόδου ΑΣΤΕΡ,  έχοντας κάνει μάλιστα την πρακτική του εξάσκηση στο ξενοδοχείο Apollo Beach.

Οι εκδηλώσεις οινικής και γαστρονομικής εμπειρίας στο Apollo Blue Hotel ξεκίνησαν σε μηνιαία βάση από τον Απρίλιο του 2019 και έχουν  βρει θερμή ανταπόκριση τόσο από τους πελάτες του ξενοδοχείου, όσο και από τους Έλληνες οινοπαραγωγούς που τις στηρίζουν συμμετέχοντας σε αυτές, όπως κτήμα Χατζημιχάλη, οινοποιείο Οινογένεσις , Μποσινάκη, ΚΑΙΡ, κ.ά..

Στο πρόγραμμα του 2021 έχουν προγραμματιστεί δυο ακόμα εκδηλώσεις για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, λεπτομέρειες για τις οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *