©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μοναδικές στιγμές γαστρονομικής και οινικής απόλαυσης σε ένα εξαιρετικό σεμινάριο της LE MONDE

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μοναδικές στιγμές γαστρονομικής και οινικής απόλαυσης έζησαν οι συμμετέχοντες στο εξαιρετικό σεμινάριο Food & wine pairing της LE MONDE, που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 12 Ιοανουαρίου, στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην Αθήνα.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με εισηγητές τις οινολόγους Μαρία Τζίτζη και Μαίρη Λαλίκου και τον γνωστό σεφ Βασίλη Πορή, οι συμμετέχοντες  από την πρώτη κιόλας στιγμή, με το άνοιγμα του πρώτου μπουκαλιού  κρασιού, απόλαυσαν τα υπέροχα αρώματά του και όλες οι αισθήσεις ενεργοποιήθηκαν.

Ως γνωστόν, ένα καλό κρασί μπορεί να απογειώσει ένα πιάτο, ενώ η απόλαυση ενός εδέσματος μπορεί να γίνει ακόμα πιο έντονη με τη συνοδεία του κατάλληλου κρασιού.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος, ώστε το φαγητό και το κρασί να συνεργάζονται σε πλήρη αρμονία και να δημιουργούν ένα ομοιόμορφο και πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα, αναλύθηκαν στο εξαιρετικό σεμινάριο, που ξεκίνησε με τον κ. Δημήτρη Αντωνόπουλο, εκ των διευθυνόντων τον όμιλο LE MONDE!

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Μαρία Τζίτζη είναι απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην οινολογία και τη χημεία περιβάλλοντος. Τα τελευταία 35 χρόνια διατηρεί χημικό και οινολογικό εργαστήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρέχει υπηρεσίες ως σύμβουλος οινολόγος και χημικός. Είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια στην εκπαίδευση ενηλίκων, και από το 2000 διδάσκει οινολογία στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, στον οποίο είναι υπεύθυνη για θέματα οίνου. Είναι γευσιγνώστρια με περισσότερες από εξήντα συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού, είτε ως κριτής, είτε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής, είτε ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου. Συνεργάζεται με την Εθνική Ένωση Γευσιγνωστών της Ιταλίας (ONAV-Organizzazione Nazionale Assaggiatori di Vino) όπου και παραδίδει σεμινάρια για τον ελληνικό αμπελώνα.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διετέλεσε για 12 χρόνια εκλεγμένο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων και εκπρόσωπός της στη Διεθνή Ένωση Οινολόγων. Έχει συγγράψει τα βιβλία «Στοιχεία οινολογίας – η τέχνη του οινοχόου» (εκδόσεις Les Livres du Tourisme), «Του κόσμου τα παράξενα κρασιά» (εκδόσεις FAIREAD), “The wine treasure of Santorini” (εκδόσεις Νεφέλη), «Πρόσωπα του ελληνικού κρασιού» (εκδόσεις Νεφέλη), καθώς και τα μυθιστορήματα «Σκοτεινό κελάρι» (εκδόσεις Τσουκάτος), «Σαν κρασί» (εκδόσεις Anubis), «Φλαμπέ, η εκδίκηση των αστεριών» (εκδόσεις Νεφέλη). Το 2014 τιμήθηκε από το γαλλικό κράτος με τον τίτλο του Ιππότη “Chevalier du Mérite Agricole” και είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων του Κρασιού (FIJEV).

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Βασίλης Πορής, έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα EuroChef, του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Επίσης, είναι απόφοιτος της ελβετικής σχολής DCT στο τμήμα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Έχει εργαστεί σε εστιατόρια και ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επαγγελματικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE και εισηγητής επαγγελματικών σεμιναρίων μαγειρικής. Έχει εργαστεί ως executive chef στο εστιατόριο ΔΙΟΝΥΣΟΣ-ΖΟΝΑΡΣ, ενώ τώρα είναι executive chef στο Aegeon Hotel. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου «για μάγειρες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σεμινάρια

Ο όμιλος LE MONDE υλοποιεί μια σειρά επιτυχημένων σεμιναρίων και γύρω από το κρασί, κάποια εκ των οποίων είναι τα εξής:

– Οι φυσαλίδες του κρασιού, WFWine Friends
-Αρχές γευσιγνωσίας & τεχνικές οινοποίησης, WFWine Friends
– Παρουσίαση Οινοποιείου & Γευσιγνωσία| Κτήμα Bizios Νεμέα, WFWine Friends
Παρουσίαση Οινοποιείου & Γευσιγνωσία|Κτήμα Μουσών, Βοιωτία, WFWine Friends
Παρουσίαση Οινοποιείου & Γευσιγνωσία/ Κτήμα Κίκονες- Κομοτηνή, WFWine Friends

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *