joke

Μόνο στον Μποζολάνδη συμβαίνουν τέτοια πράγματα…

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ... ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στην Μποζολάνδη λοιπόν υπάρχουν και κάποια στελέχη εταιριών που θέλουν να λειτουργούν σε καθεστώς νομιμότητας. Και για τον λόγο αυτό κάνουν ΚΑΙ γραπτές επικοινωνίες με το “Boss”, για πολεοδομικά θέματα ακινήτων και ξενοδοχείων. Ίσως για να έχουν και άλλοθι για όταν έρθει η ώρα του … λογαριασμού.

Ένας τέτοιος λοιπόν μεγαλοδιευθυντής λοιπόν, γράφει στο “Boss”: “Εδώ και καιρό θέλω να σου πω ότι με προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα υφιστάμενα ξενοδοχειακά ακίνητα μας είναι γεμάτα πολεοδομικές παραβάσεις ενώ ανάλογα είναι και τα πλάνα για τα υπό κατασκευή ξενοδοχεία. Προφανώς υπάρχει όφελος για τα ξενοδοχεία από τα περισσότερα δωμάτια, πιστεύω όμως ότι το όφελος αυτό είναι εξαιρετικά βραχυπρόθεσμο και το πρόβλημα θα το βρούμε μπροστά μας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Έχουμε ακίνητα πραγματικά διαμάντια και με τις παραβάσεις καταλήγουν ανάπηρα.

Από πού να το πιάσω:
– Οι τράπεζες δεν τα δέχονται για υποθήκη – προσημείωση. Ήδη – off the record – η PERA BANK μου έχει αποκλείσει τα ακίνητα της Bozolan και της Bozoloon ως μέρος του χαρτοφυλακίου που μπορεί να γραφτεί υποθήκη έναντι του δανείου που θα πάρουμε. Τους έστρεψα στα ακίνητα της BBBB που τους διαβεβαίωσα ότι είναι ok.
– Τα ακίνητα δεν μεταβιβάζονται. Κάποιος που θα προσφέρει ένα καλό τίμημα για το ακίνητο πχ. της Timescountdown, δεν θα μπορεί να το αποκτήσει (εφόσον γίνουν οι εργασίες που έχεις ζητήσει). Αντίστοιχα, δεν μπορούμε να συζητήσουμε για sale & lease back κάποιου από τα ξενοδοχεία που έχουμε ή κατασκευάζουμε.
– Η άδεια λειτουργίας των ξενοδοχείων είναι προβληματική – to say the least, ειδικά για το AAABBB Hotel.
– Είμαστε εντελώς ανοιχτοί σε οποιοδήποτε θέλει να κάνει καταγγελία για να σταματήσει εργασίες ή ακόμη και την λειτουργία ενός ξενοδοχείου. Υπάρχουν πράγματα που βγάζουν μάτι και οποιοσδήποτε περνάει τον δρόμο μπορεί να τα δει. Θέλω να μην σκέφτομαι σενάρια που θα ξεκινήσει έλεγχος σε ένα ακίνητο και θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα. Ειδικά στην ΑνωΚατω Ραχούλα έχουμε ξεκινήσει πολύ άσχημα με τις μηνύσεις που έχουν γίνει και την πολεοδομία να έχει ήδη επισκεφτεί το ακίνητο και να έχει διαπιστώσει παραβάσεις.
– Απαγόρευση μίσθωσης των ακινήτων. Με βάση το νέο Νόμο για τα αυθαίρετα, Άρθρο 888882 – 1.β) Δεν επιτρέπεται η μίσθωση και παραχώρηση ακινήτων στα οποία έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη αλλαγή χρήσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 888881 παράγραφος 1 περιπτώσεις α΄ και β΄ (Σημ. το συγκεκριμένο άρθρο περιγράφει τι είναι αυθαίρετη κατασκευή κλπ). Για την ώρα, δεν έχουμε πρόβλημα να μισθώσουμε την  Bosolandstreet  (δεν προκύπτει αυθαίρετη κατασκευή από κάπου), φοβάμαι όμως ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα, με πχ. υποχρέωση Δήλωσης Μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρέτων ή ακόμη πιο απλά με ανάλογη ΥΔ του ιδιοκτήτη. Αν αυτό εφαρμοστεί μέχρι να γίνει το AAA… ;
– Kάθε εβδομάδα έχουμε άρθρα που γράφουν για εμάς και πάμε σε 1,5 χρόνο να μπούμε στο χρηματιστήριο με ακίνητα εκ των οποίων τα σημαντικότερα … θα έχουν όλα παραβάσεις;
Δεν θα βρεθεί ούτε ένας «καλοπροαίρετος» να το γράψει σε ένα άρθρο;
Όλη η καλή φήμη που φτιάχνουμε και τα λεφτά που βάζεις μπορεί να καταστραφούν εν μια νυκτί. Μπαίνουμε στο στόχαστρο πλέον πολλών και τους δίνουμε πολύ εύκολο – και φτηνό – πάτημα να μας σκίσουν !!!
Και όσο σκέφτομαι, μου έρχονται κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα …
Ειδικά με τον νέο Νόμο που είναι εξαιρετικά αυστηρός ως προς τα αυθαίρετα, και το πόσο α. μπαίνουμε στο μάτι άλλων, μεγάλων και μικρών ; β. οι έλεγχοι γίνονται πιο αυστηροί ;

Φοβάμαι ότι κάτι από τα παραπάνω θα σκάσει – και μετά θα έχουμε ντόμινο.

Overall ειλικρινά πιστεύω ότι έχουμε να κερδίσουμε λίγα ενώ κινδυνεύουμε να χάσουμε πάρα μα πάρα πολλά.
Πέραν της επιχειρηματικής διάστασης, οι ποινικές ευθύνες που αναλαμβάνω δεν μου αναλογούν.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είμαι διατεθειμένος να συνεχίσω να εκπροσωπώ την ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΝΩΛΙΑ.
Για όλα τα παραπάνω, θα ήθελα να σου ζητήσω να αλλάξουμε πορεία και σχεδιασμό πριν να είναι αργά”.

Μόνο στην Μποζολάνδη συμβαίνουν αυτά, σίγουρα…
Και μόνο εκεί αυτοί που γράφουν την αλήθεια είναι “καλοπροαίρετοι”…
Και οι αρχές τι κάνουν στην όμορφη αυτή χώρα;

Tagged

1 σχόλιο στο “Μόνο στον Μποζολάνδη συμβαίνουν τέτοια πράγματα…

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *