athos

Mount Athos Area KOUZINA 2017: από τη φλογερή Ιβηρική χερσόνησο στις «δυνατές» γεύσεις της Ηπείρου!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Αφιερωμένο στη μεσογειακή ισπανική κουζίνα και στις γεμάτες γεύσεις της Ηπείρου θα είναι το Mount Athos Area KOUZINA 2017, το οποίο αποτελεί πλέον μέρος της θεματικής προβολής που αναμένεται να απευθύνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού στις τρεις χερσονήσους της μεσογειακής λεκάνης (Ιβηρική, Ιταλική και Ελληνική).

Το KOUZINA 2017, πιστό στο ραντεβού του που το μετέτρεψε σε ετήσιο θεσμό, θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχόμενη χρονιά στην ανατολική Χαλκιδική – από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου – αποτελούμενο από 32 συνεχείς γαστρονομικές δραστηριότητες (μία κάθε βράδυ στις 8), γεγονός που επιβεβαιώνει τη φήμη του ως το μεγαλύτερο σε διάρκεια γνωστό γαστρονομικό φεστιβάλ!

Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση των menu θα πραγματοποιηθούν από 6 κορυφαίους Θεσσαλονικείς chef, οι οποίοι σε συνεργασία με την επικεφαλής της διοργάνωσης chef Ντίνα Νικολάου αλλά και Ισπανούς επαγγελματίες του κλάδου αναμένεται να αναδείξουν τη δυναμική γαστρονομική υποδομή της «ξενοδοχειακής Θεσσαλονίκης» μέσα από ένα εκπληκτικό ταξίδι στη Μεσόγειο.

Επιπρόσθετα, 12 τοπικοί σύλλογοι προετοιμάζουν θεματικές γαστρονομικές γιορτές, προκειμένου να προβάλλουν στο κοινό εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές, όπως αυτές κληρονομήθηκαν από τους παλιότερους και κληροδοτούνται σήμερα στους νεότερους. Η δόμηση άλλωστε του προγράμματος στηρίζεται ακριβώς στην ανάδειξη πατροπαράδοτων γαστρονομικών εθίμων, αλλά και του αυθεντικού τρόπου ζωής των κατοίκων της προαθωνικής χερσονήσου, οι οποίοι αναβιώνουν και συντηρούν τις συνήθειες, διαιωνίζοντάς τις με σεβασμό.

Στο φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος 19 τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα των κύριων δραστηριοτήτων και άλλες 26 οι οποίες πλαισιώνουν το πρόγραμμα των παράλληλων. Ξεχωριστή είναι η θέση που κατέχει η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, μέλη της οποίας παρουσιάζουν στο Αριστοτελικό Όρος τις ξακουστές ηπειρώτικες χειροποίητες πίτες, ενώ μέλη τοπικών συλλόγων «απαντούν», παρουσιάζοντας αρχαιοελληνικές ζυμαρόπιτες, τραχανόπιτες και γαλατόπιτες!

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί – για μία ακόμη επετειακή «αριστοτελική χρονιά» – στο θεματικό τουριστικό πρόγραμμα με τίτλο «οι δρόμοι του Αριστοτελικού Μελιού», το οποίο φέτος θα ακολουθήσουν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από τη Βρετανία, την Αυστρία και τη Γερμανία. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2016 θα πραγματοποιηθούν 8 δημοσιογραφικές επισκέψεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων Τύπου από Τουρκία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία.

Όπως κάθε χρόνο το φεστιβάλ είναι χωρισμένο σε 5 εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες :

  • Στην αρχαιοελληνική κουζίνα,
  • Στη θαλασσινή κουζίνα,
  • Στη μοναστηριακή κουζίνα,
  • Στην κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων,
  • Στη μεσογειακή κουζίνα.

Το πρόγραμμα του έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού http://www.mountathosarea.org/?post_type=tribe_events και ήδη συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού. Σε λιγότερο από ένα μήνα στην ίδια ενότητα οι γαστρονομικοί ταξιδευτές θα μπορούν να βρουν έτοιμα τουριστικά γαστρονομικά πακέτα, ώστε να συνδυάσουν καλοκαιρινές διακοπές και γαστρονομικές απολαύσεις σε έναν από τους πιο απόλυτους γαστρονομικούς προορισμούς της Μεσογείου!

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *