“Μύλος” με την Ryanair, απάντηση Κουντουρά !!!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Σήκωσε το γάντι” η Έλενα Κουντουρά και με ανακοίνωσή της απαντά στον εμπορικό διευθυντή της Ryanair.
Σχετικά λοιπόν με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας με ημερομηνία 17/4, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά δηλώνει τα εξής:

kountoura_horeca_ksd_copyright«Διαβάζοντας τη συνέντευξη εκπροσώπου της αεροπορικής εταιρείας Ryanair που δημοσιεύτηκε και που αναπαράχθηκε σε διάφορα μέσα, είδα ότι γίνεται κατ’ επανάληψη αναφορά στο όνομά μου – το οποίο μάλιστα επιχειρήθηκε να συνδεθεί με τις ανακοινωθείσες επιχειρηματικές αποφάσεις της εταιρείας – για θέμα για το οποίο δεν έχω καμία απολύτως αρμοδιότητα.

Κατόπιν αυτού, διευκρινίζω τα εξής:
Είναι γνωστό το αίτημα που έχουν θέσει στις εκάστοτε κυβερνήσεις κατ’ επανάληψη όλα τα προηγούμενα χρόνια και από τις αρχές του 2014 πιο επισταμένως, να μην πληρώνει η εν λόγω εταιρεία το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων 12 ευρώ ανά επιβάτη.
Πρόσφατα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας επανήλθε με επιστολή του, αυτή τη φορά συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο της Κω, ζητώντας την άμεση απαλοιφή του εν λόγω τέλους.
Στις συναντήσεις μας που είχαν προηγηθεί με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, και στην ανταλλαγή αλληλογραφίας μας στη συνέχεια, ξεκαθάρισα ότι το συγκεκριμένο αίτημα για την κατάργηση των τελών 12 ευρώ ανά επιβάτη, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά μου. Τέτοιου είδους θέματα εντάσσονται στο πλαίσιο της κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής που αφορά και τις αεροπορικές εταιρείες, και του συνέστησα να απευθυνθεί στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.

Έχω ευχαριστήσει στο παρελθόν τον εκπρόσωπο της Ryanair και τον ευχαριστώ για μία ακόμη φορά δημοσίως για την πρόθεσή του να φέρει επιπλέον 5 εκατ. επιβάτες στην Ελλάδα, σε βάθος τριετίας. Και φυσικά του τόνισα ότι υποστηρίζω κάθε ενέργεια που καθιστά το τουριστικό προϊόν της χώρας μας πιο ανταγωνιστικό και αγωνίζομαι προς αυτή την κατεύθυνση για όλα τα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μου και στον τομέα ευθύνης μου, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ιστορικό ρεκόρ αφίξεων και εσόδων του 2015, μετά από τη συστηματική εφαρμογή της νέας μας τουριστικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας.

Όσον αφορά τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν δημοσίως, αυτοί δεν συνάδουν ούτε με τους ελάχιστους κανόνες σεβασμού, ούτε με το πνεύμα αγαστής συνεργασίας. Η εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά ότι τα ζητήματα oικονομικής και φορολογικής φύσεως είναι εκτός του τομέα ευθύνης του εκάστοτε αρμόδιου για θέματα Τουρισμού Υπουργού».

ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Tην αντίδραση του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ, πυροδότησαν οι δηλώσεις του εμπορικού διευθυντή της Ryanair, κ. Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν, στο «Βήμα της Κυριακής», σύμφωνα με τις οποίες, η εταιρία, σκοπεύει να τερματίσει το φετινό θερινό της πρόγραμμα στην Ελλάδα δυο μήνες νωρίτερα, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και η οποία εστιάζει στην επιβολή νέων φόρων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Είναι σαφές, πλέον, ότι η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ δεν έχει καμία διάθεση και κυρίως γνώση να στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό. Στη παρούσα όμως συγκυρία, όπου η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανταγωνιστικότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού, οφείλει  να επιδείξει , τουλάχιστον, την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Τελευταίο τους «κατόρθωμα» είναι να οδηγήσουν με την ανεπάρκεια, την ανυπαρξία και τις πολιτικές  τους επιλογές  για αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% στην απόφαση της Ryanair να τερματίσει, κατά δύο μήνες νωρίτερα, το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων στη χώρα μας. Οι συνέπειες μια τέτοια απόφασης θα είναι πλήρως αρνητικές για τουριστικούς προορισμούς που συνδεόταν με την συγκεκριμένη εταιρεία, προσθέτοντας κι αλλά προβλήματα, πέρα από αυτά που κάθε μέρα δημιουργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αντιλαμβάνεται η κα. Κουντουρά, τι μπορεί να σημαίνει η απόφαση της Ryanair για τον ελληνικό τουρισμό; Αντιλαμβάνονται εκεί στην Κυβέρνηση ότι πέρα από τους πρόσφυγες-επενδυτές σε αυτή τη χώρα υπάρχουν επιχειρήσεις που χρειάζονται σταθερότητα, σοβαρότητα και συνέπεια; Δεν τους ζητάμε να ανακαλύψουν τον τροχό. Απλά απαιτούμε  να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, πράγμα που μάλλον τους προκαλεί αλλεργία. Δυστυχώς, οι Συριζανέλ προτιμούν να διαφημίζουν τη χώρα με τη «περήφανη» διαπραγμάτευση, τις σκηνές ντροπής στους προσφυγικούς καταυλισμούς και τον στρατάρχη Καμμένο σε νέες περιπέτειες».

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *